Έντυσαν με πλαστικό την τοιχογραφία του Banksy στο Λονδίνο

Διαβάζεται σε 2'
Το νέο έργο του Banksy στο Λονδίνο
Το νέο έργο του Banksy στο Λονδίνο AP

Μετά τον βανδαλισμό του τελευταίου έργου του Banksy στο Λονδίνο με λευκή μπογιά, μια πλαστική μεμβράνη και ένα ξύλινο πάνελ τοποθετήθηκαν γύρω από το “πράσινο δέντρο”

Η νέα τοιχογραφία του Banksy που εμφανίστηκε ξαφνικά κοντά στο Finsbury Park στο βόρειο Λονδίνο, είναι πλέον καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη, μετά από τον βανδαλισμό που προηγήθηκε όταν άγνωστοι της έριξαν λευκή μπογιά.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του συμβουλίου του Islington, η τοιχογραφία έχει πλέον καλυφθεί με πλαστική μεμβράνη και ξύλινο πάνελ από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Το έργο τέχνης που απεικονίζει μια “μάζα πράσινης μπογιάς” πίσω από ένα κλαδεμένο δέντρο και “συνοδεύεται” από ένα stencil που παρουσιάζει ένα άτομο με ένα εργαλείο ψεκασμού ανά χείρας, εμφανίστηκε στην πλευρά ενός κτιρίου κατοικιών στην Hornsey Road, στο Finsbury Park, στις 18 Μαρτίου και προσέλκυσε γρήγορα την προσοχή των διερχομένων.

Η ταυτότητα του έγινε γνωστή μέσα από το επίσημο προφίλ του Banksy στο Instagram, σε μια ανάρτηση που καταγράφεται το πριν και το μετά.

 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο εκπρόσωπος του συμβουλίου είπε ότι, “το έργο τέχνης του Banksy έχει προσελκύσει τεράστιο πλήθος κόσμου και υπάρχει ανάγκη να προστατευθεί η τέχνη και οι κάτοικοι της περιοχής από τις επιπτώσεις του αριθμού των επισκεπτών”.

“Το διαφανές πλαστικό και το ξύλινο πλαίσιο πάνω από το έργο τέχνης τοποθετήθηκε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου και όχι από το συμβούλιο” είπε στη συνέχεια. “Για να δώσουμε στους ανθρώπους περισσότερη ασφάλεια και ιδιωτικότητα και για να προστατεύσουμε το δέντρο, θα εγκαταστήσουμε ένα προστατευτικό πλαίσιο, το οποίο θα περιλαμβάνει διαφανή πλαστικά πάνελ για να προστατεύσει το έργο τέχνης και να επιτρέπει καθαρή θέα”.

Τα προηγούμενα “προσωρινά μέτρα” που είχε θέσει σε εφαρμογή το συμβούλιο του Islington αφορούσαν μεταλλική περίφραξη και τακτικούς ελέγχους από υπαλλήλους περιπολίας του πάρκου για τη διαχείριση του κόσμου που το επισκέπτεται και την προστασία του έργου τέχνης.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το συμβούλιο θα συνεχίσει να διερευνά “μελλοντικές λύσεις με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, ώστε ο κόσμος να μπορεί να απολαμβάνει το έργο τέχνης”.

Τέλος, είπε ότι η τοπική αρχή βρισκόταν επίσης σε διαδικασία εγκατάστασης κάμερας κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα