Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφτούν τη νέα εικαστική έκθεση που διοργανώνει η ΕΛ.ΑΣ., να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής

Μια πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με δημιουργίες παιδιών και στόχο να ευαισθητοποιήσει τους Έλληνες οδηγούς να κινούνται με ασφάλεια διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την οργάνωση "Συμμαχία για την Ελλάδα".

Η έκθεση με θέμα "Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών" πραγματοποιείται σε μεγάλο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι κι είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό.

ADVERTISING

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στις 18.00.

Παιδιά και γονείς καλούνται να επισκεφτούν την έκθεση να δουν τις ζωγραφιές των παιδιών και να ενημερωθούν από αστυνομικούς της Τροχαίας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Δώδεκα από τις ζωγραφιές επιλέγονται από οργανωτική επιτροπή για να πλαισιώσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το επόμενο έτος. Επιπλέον, όσα παιδιά επισκέπτονται την έκθεση μπορούν να ζωγραφίσουν τις δικές τους δημιουργίες με θέμα την οδική ασφάλεια.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να επισκεφθούν την έκθεση και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στα τηλέφωνα 213.1520505 και 210.6924558 .

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε τον Δεκέμβριο 2016, μέσα από πρόσκληση της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του σώματος, προς τα παιδιά και τους γονείς τους, να στείλουν ηλεκτρονικά ζωγραφιές με θέμα: «Ταξιδεύω με ασφάλεια στις γιορτές. Συμβουλές στους γονείς».

Το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακά, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν 280 παιδικές ζωγραφιές με τις πιο ευφάνταστες και εύστοχες εικόνες και μηνύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε η περαιτέρω αξιοποίηση των παιδικών δημιουργιών μέσα από την έκθεση, που περιλαμβάνει 214 από τις παραπάνω ζωγραφιές, οι οποίες παραχωρήθηκαν με τη συγκατάθεση των γονέων.

Info

Εμπορικό κέντρο «Golden Hall» (Λεωφόρος Κηφισίας 37-A, Μαρούσι)

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

21/3/2017 έως 5/4/2017

Καθημερινά, 09:00-21:00

SHARE:

24Media Network