10+3 πράγματα που δεν ήξερες για τον Άντυ Γουόρχολ

10+3 πράγματα που δεν ήξερες για τον Άντυ Γουόρχολ
O Δημήτρης Αγιοπετρίτης Μπογδάνος και ο Andy Μιλτιάδης Φιορέτζης @PATROKLOS_SKAFIDAS

Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης -Μπογδάνος μοιράζεται με το NEWS 24/7, 13 πληροφορίες που δεν ξέρατε για τον Warhol και θα μάθετε στην παράσταση Andy που παρουσιάζεται στο θέατρο του Νέου Κόσμου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο Άντυ Γουόρχολ, ο θρασύς, εμβληματικός καλλιτέχνης της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, με την αδιαμφισβήτητη επιδραστικότητα, τα πλέον αναγνωρίσιμα, αναπαραγμένα έργα, τα διαχρονικά αποφθέγματα και τις αναρίθμητες συνεντεύξεις, ξεδιπλώνεται, έναν αιώνα σχεδόν μετά τη γέννησή του, σ’ ένα βιογραφικό θεατρικό κείμενο του Δημήτρη Αγιοπετρίτη-Μπογδάνου, που γράφτηκε για το Central Saint Martins του Λονδίνου το 2010 όπου και πρωτοανέβηκε.

Ο Μιλτιάδης Φιορέτζης υποδύεται τον εκκεντρικό βασιλιά της pop art και ανεβαίνει στη σκηνή για να αποδείξει ότι η αξία ενός Γουόρχολ είναι… αυταπόδεικτη, μέσω ενός πρωτότυπου ακροβατικού τετ-α-τετ με τη συνείδηση του, τα πάθη, τις εμμονές, τα όνειρα αλλά και τις ματαιώσεις ενός τραυματικού παρελθόντος.

@PATROKLOS_SKAFIDAS

Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης -Μπογδάνος μοιράζεται με το NEWS 24/7, 13 πληροφορίες που δεν ξέρατε για τον Warhol και θα μάθετε στην παράστασή του που αποτελεί ένα βιωματικό κολάζ από θραύσματα που αντλήθηκαν μέσα από τα ημερολόγια, τις συνεντεύξεις του και άλλες πηγές με αξιοσημείωτες καταγραφές.

Ο Δημήτρης Αγιοπετρίτης Μπογδάνος

  1. Δεν του άρεσε να κοιτάζεται στον καθρέπτη. Το έβρισκε πολύ δύσκολο – σα να μην υπάρχει τίποτα εκεί.
  2. Όταν ήταν παιδί, στο Πίτσμπουργκ της Αμερικής, δεν ήθελε να γίνει ζωγράφος. Ήθελε να γίνει κλακετίστας.
  3. Η πρώτη μεγάλη του σχέση, ο Jed Johnson, τον παράτησε μετά από 12 χρόνια συγκατοίκησης και δύο απόπειρες αυτοκτονίας για χάρη του.
  4. Διαχειριζόταν τον έρωτα καλύτερα από τη ζήλεια. Ζήλευε συνέχεια. Το αριστερό μέρος του στόματός του ζήλευε όταν το δεξί μασουλούσε κάτι νόστιμο.
  5. Ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε πραγματικά σε αυτόν και του έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση ήταν ο Αλέξανδρος Ιόλας. Και έμελλε να του κάνει και την τελευταία, τον Μυστικό Δείπνο.
  6. Άρχισε να ζωγραφίζει τις κονσέρβες της σούπας γιατί συνήθιζε να της τρώει. Ήταν το μεσημεριανό του για πάνω από 20 χρόνια. Του αρέσουν τα βαρετά πράγματα.
  7. Για τις ταινίες του έψαχνε τους πιο «λάθος» ηθοποιούς. Πίστευε ότι το να έχεις τον σωστό ηθοποιό για τον κατάλληλο ρόλο είναι too much. Τον ικανοποιούσε να βρίσκει τους τελείως ακατάλληλους για να έχει κάτι να δουλέψει.
  8. Δεν του άρεσε να τον αγγίζουν. Μόνο ο Basquiat μπορούσε να τον αγγίζει.
  9. Ήταν αυτός που εφηύρε τον όρο Superstar. Είχε φτιάξει έως και υπηρεσία ενοικίασης Superstar. Αλλά πίστευε βαθιά ότι σε αυτό το σύστημα, ουδείς αναντικατάστατος.
  10. Αποφάσισε κάποτε να ασπρίσει τη μύτη του διότι ακόμα και η οικογένεια του τον κορόιδευε. Ήταν φαν της πλαστικής χειρουργικής. Με την περούκα και τα γυαλιά συμπλήρωσε το σημαντικότερο έργο του. Την αυτοπροσωπογραφία του.
  11. .Αποδεχόταν τους ανθρώπους με βάση την εικόνα που είχαν οι ίδιοι για τους εαυτούς τους. Πίστευε ότι αυτή η εικόνα είχε να κάνει περισσότερο με τον τρόπο που σκέφτονταν παρά με τον τρόπο που φαίνονταν. Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο με τον εαυτό του. Μπορούσε να δει ομορφιά στους άλλους αλλά όχι στον ίδιο. Άδικο δεν είναι;
  12. Δεν πίστευε στα ρούχα. Ένιωθε ότι το σώμα είναι τόσο όμορφο από μόνο του. Γυμνό.
  13. Πυροβολήθηκε. Τρις.

Συντελεστές παράστασης

  • Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία: Δημήτρης Αγιοπετρίτης – Μπογδάνος
  • Ενδυματολόγος: Λίνα Πηγαδιώτη
  • Σχεδιασμός Φωτισμών: Σοφία Αλεξιάδου
  • Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
  • Κομμώσεις, περούκες: Θωμάς Γαλαζούλας
  • Βοηθός σκηνοθέτη: Νάλια Ζήκου
  • Μακιγιάζ: Olga Faleichyk
  • Creative Team at Visual Arts & Graphics: Linear Creative Content Company
  • Με τον Μιλτιάδη Φιορέντζη
  • Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Ιnfo

  • Θέατρο του Νέου Κόσμου: Διεύθυνση: Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα
  • Ημέρες: Παρασκευή 21:15/Σάββατο 21:15/Κυριακή 19:00

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα