Δυστυχώς, άλλο ένα θέατρο κλείνει και γίνεται πολυκατοικία

Δυστυχώς, άλλο ένα θέατρο κλείνει και γίνεται πολυκατοικία
unsplash

Το θέατρο Skrow που δημιουργήθηκε το 2012 από την ομάδα INKAL Theater Group κατεβάζει ρολά και γίνεται πολυκατοικία

Τίτλους τέλους ρίχνει, δυστυχώς, ένα από τα πιο φρέσκα και νεανικά θέατρα της Αθήνας, το θέατρο Skrow που δημιουργήθηκε το 2012 από την ομάδα INKAL Theater Group. Ο λόγος; Το θέατρο δόθηκε από τους ιδιοκτήτες για αντιπαροχή και στη θέση του θα χτιστεί μία ολοκαίνουρια πολυκατοικία.

Να σημειωθεί πως το θέατρο Skrow έδωσε το 2012 άλλη ώθηση και ζωή στην οδό Αρχελάου. Πριν 10 χρόνια η οδός αυτή του Παγκρατίου δε θύμιζε σε τίποτα τη σημερινή της μορφή με τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα καφέ. Ήταν ένας απλός ήρεμος δρόμος της περιοχής αυτής των Αθηνών με ελάχιστα καφέ.

Στο θέατρο αυτό, που είχε το χαρακτηριστικό πως στο πίσω μέρος του δέσποζε ένας τεράστιος επιβλητικός βράχος, έχουμε δει κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παραστάσεις, όπως το Γκιακ (σκην. Θανάσης Δόβρης), το Ορλάντο (σκην. Ιώ Βουλγαράκη), τα Μάτια του Έρωτα (σκην. Βασίλης Μαυρογεωργίου, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Μαρία Φιλίνη), τον Επιθεωρητή (σκην. Γιώργος Παπαγεωργίου), την Αρχή του Αρχιμήδη (σκην. Βασίλης Μαυρογεωργίου) και τελευταία τις Λουόμενες (σκην. Κατερίνα Μαυρογεώργη).

Tην ανακοίνωση του κλεισίματος του θεάτρου έκανε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεάτρου, ο Βασίλης Μαυρογεωργίου μέσω της σελίδας του στο Fb.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Αγαπητοί φίλοι, όπως κλείνουν πολλά κεφάλαια στην ζωή, έφτασε η ώρα, δέκα χρόνια μετά, να κλείσει και το κεφάλαιο που ονομάζεται Skrow Theater. Το θέατρο Skrow δημιουργήθηκε το 2012 από την ομάδα INKAL Theater Group, τα μέλη της οποίας εκείνη την χρονική στιγμή ήταν: η Κατερίνα Μαυρογεώργη, η Μαρία Φιλίνη, ο Σεραφείμ Ράδης, ο Νίκος Μαραμαθάς και εγώ.

Την παρούσα στιγμή η ομάδα συνεχίζει την καλλιτεχνική της δραστηριότητα με λίγο διαφορετική σύσταση. Δυστυχώς πέρσι πληροφορηθήκαμε από την ιδιοκτήτρια του κτιρίου ότι σκοπεύει να το διαθέσει για αντιπαροχή, με σκοπό να χτιστεί μια καινούρια πολυκατοικία.

Θα μπορούσα να εκφράσω την λύπη μου για αυτό το απρόσμενο τέλος, αντί αυτού θα προτιμούσα να εκφράσω την χαρά μου και την ευγνωμοσύνη μου για τα τόσο όμορφα πράγματα που συνέβησαν αυτά τα δέκα χρόνια και που δεν θα γινόντουσαν πραγματικότητα αν δεν είχαν συμβάλει όλοι οι άνθρωποι που εργάστηκαν στο θέατρο και στις εκάστοτε εκδηλώσεις. Στην πρώτη επίσκεψη της επιτροπής το Δήμου Αθηναίων, για την αδειοδότηση του χώρου, το πρώτο πράγμα που μας είπαν ήταν “Είναι αρκετά δύσκολο να αδειοδοτήσουμε έναν τόσο μη θεατρικό χώρο. Μην στεναχωριέστε, τα όνειρα δεν γίνονται πάντοτε πραγματικότητα”.

Τελικά το όνειρο που λέγεται Skrow έγινε πραγματικότητα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό δεν το θεωρήσαμε ποτέ δεδομένο. Θα ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν στις δεκάδες παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστούμε για την καλλιτεχνική προσφορά, την πίστη και την υπομονή σας. Βοηθήσατε στην προσπάθεια να ομορφύνει για λίγο μια “μη θεατρική” γωνιά της πόλης και να ζωντανέψει η οδός Αρχελάου. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω προσωπικά τους εργαζόμενους του θεάτρου όπως επίσης και την ομάδα INKAL για τις τόσο όμορφες συνεργασίες μας στο Skrow Theater αλλά και για τις αλλεπάλληλες αλλαγές πόστων που χρειάστηκε να κάνουμε για να λειτουργήσει το θέατρο αυτά τα δέκα χρόνια. Παραθέτω παρακάτω την λίστα των παραστάσεων που ανέβηκαν στο Skrow Theater, όπως επίσης και το link από το αρχείο του θεάτρου. Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια υπέροχη διαδρομή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα