Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Νέλλη Αγγελίδου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΦΩΝΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ". Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΟΥΠΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΤΟΥ JEAN COCTEAU Η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ" ΚΑΙ 12 ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΙΣΙΩΝ ΦΩΝΩΝ (ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ, ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ, ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ, ΜΠΙΛΙ ΧΟΛΙΝΤΕΪ, ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΝΤΡΙΧ, ΤΖΑΝΙΣ ΤΖΟΠΛΙΝ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ). Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΛΙΣΤ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥΖΑΛΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ "ΦΩΝΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ". Η ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΟΥΠΗ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΡΑΚΤΟ ΤΟΥ JEAN COCTEAU Η "ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ" ΚΑΙ 12 ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΣΕ ΣΤΙΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΑΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΕΞΑΙΣΙΩΝ ΦΩΝΩΝ (ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ, ΕΛΛΗ ΛΑΜΠΕΤΗ, ΣΟΦΙΑ ΒΕΜΠΟ, ΕΝΤΙΘ ΠΙΑΦ, ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ, ΜΠΙΛΙ ΧΟΛΙΝΤΕΪ, ΜΑΡΛΕΝ ΝΤΙΝΤΡΙΧ, ΤΖΑΝΙΣ ΤΖΟΠΛΙΝ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ, ΦΛΕΡΥ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ). Η ΝΕΝΑ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΥ ΘΑ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΙΑΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΛΙΣΤ ΕΛΕΝΑ ΜΟΥΖΑΛΑ. ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΟ "ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ" ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ. ΕUROKINISSI

Είχε τιμηθεί με το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη», και το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας για την ερμηνεία της στην ταινία «ο Ήλιος του θανάτου».

Πλήρης ημερών έφυγε σήμερα από τη ζωή η σπουδαία ηθοποιός του θεάτρου Νέλλη Αγγελίδου, σε ηλικία 87 ετών.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1927 η Νέλλη Αγγελίδου σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» Καρόλου Κουν, από όπου και αποφοίτησε το 1955. Τους πρώτους ρόλους της τους έπαιξε στο «Θέατρο Τέχνης» με έργα ρεπερτορίου από την παγκόσμια και ελληνική δραματουργία. Στο Εθνικό Θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1959 στον "Ιουλιανό τον Παραβάτη" του Νίκου Καζαντζάκη και μέχρι την τελευταία της εμφάνιση ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους.

Αξιομνημόνευτη ήταν η τελευταία της εμφάνιση στο Εθνικό Θέατρο, το 2001, στις "Φάλαινες του Αυγούστου" του Ντέιβιντ Μπέρυ μαζί με την Αντιγόνη Βαλάκου και τη Βέρα Ζαβιτσιάνου.

Κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας σταδιοδρομίας της έλαβε μέρος στα Φεστιβάλ Επιδαύρου και Αθηνών αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε στις ταινίες: "Παράνομοι", "Ο θάνατος θα ξανάρθει", "Ψωμί για έναν δραπέτη", "Ανατολική περιφέρεια", "Ήλιος του θανάτου", "Εκατόν είκοσι ντεσιμπέλ".

Στην τηλεόραση έπαιξε στις σειρές "Αστροφεγγιά", "Τα τρελά πουλιά", "Νυχτερινές καμπάνες" και "Η λυγερή". Έλαβε επίσης μέρος σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές. Είχε τιμηθεί με το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη», και το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ Αλεξάνδρειας για την ερμηνεία της στην ταινία «ο Ήλιος του θανάτου».

Το 1988 τιμήθηκε από την Ελληνική ραδιοφωνία για την προσφορά της στον πολιτισμό. Από τις τελευταίες θεατρικές εμφανίσεις της ήταν ο μονόλογος του Αντώνη Δωριάδη «Η αναχώρηση, ή καρκίνος του λάρυγγος" το 2003.

SHARE:

24Media Network