Έρωτας (σ)το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Έρωτας (σ)το Θέατρο του Νέου Κόσμου

Τρεις παραστάσεις με τόσο δυνατές ιστορίες αγάπης που αξίζουν χειροκρότημα

Κόκκινες καρδούλες γεμίζουν ασφυκτικά το οπτικό μας πεδίο. Σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο αυτής της πόλης, συναντάμε μία μουντζούρα που θυμίζει καρδιά, έναν τεράστιο αρκούδο που κρατά μία καρδιά και συναγωνίζεται σε σφιχτό κράτημα το Γκόλουμ από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, κόκκινα μπαλόνια, κόκκινα τριαντάφυλλα.

Όσο και αν θέλουμε να σταυρώσουμε τον Άγιο Βαλεντίνου γι αυτόν τον ψυχαναγκασμό αγάπης και έρωτα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η ύπαρξή του στο ημερολόγιό μας, έχει και τα καλά της. Από τη μία, δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να βλέπεις τα πιτσιρίκια στο σχολείο να ανταλλάσσουν αρκουδάκια και σοκολάτες (bonus γλυκύτητας: Το να τα πετύχεις την ώρα που διαλέγουν το δώρο τους). Από την άλλη, υπάρχουν κάποια πράγματα που γίνονται ούτως ή άλλως στην πόλη και που εναλλακτικά, θα μπορούσαν υπέροχα να συνδυαστούν με τον φτερωτό Θεό και τα τσιμπήματά του.

Στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, ή αλλιώς στο θέατρο που έκλεισε φέτος τα είκοσι χρόνια του και πλέον, από τη θέση του φοιτητή του θέλει να ρουφήξει κάθετί που κυκλοφορεί γύρω του (μην τυχόν και τον προλάβει η ωριμότητα και οι υποχρεώσεις που σιγά σιγά του έρχονται κατά κούτελα) κοιτάζοντας το πρόγραμμα, βρήκαμε τρεις παραστάσεις που θα μπορούσαν να έχουν σχέση με τη σημερινή μέρα και γενικότερα, την τρέχουσα εβδομάδα.

Γιατί μιλούν για την αγάπη και τις ιδιαίτερες τροπές που μπορεί να πάρει. Γιατί μιλούν για τον έρωτα και τις ιδιαιτερότητές του. Γιατί οι συντελεστές τους αξίζουν χειροκρότημα (όχι μόνο σήμερα).

Heisenberg

 

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει να μας μυήσει σκηνοθετικά στην ιστορία μίας 40άρας και ενός 70άρη που ερωτεύονται. Παράφορα. Η εκπληκτική και τιμημένη με την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη το 2007, Κόρα Καρβούνη (ίσως τη θυμάσαι από την παράσταση ‘Τα παράσιτα’ ή από την ταινία J.A.C.E.) και ο εξαιρετικός Περικλής Μουστάκης ανεβαίνουν στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και μας μιλούν για έρωτα.

Η Βοσκοπούλα

 

Το σκηνοθετικό δίδυμο Δημήτρης Αγαρτζίδης και Δέσποινα Αναστάσογλου ξαναχτυπούν στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου και παρουσιάζουν έναν έρωτα βουκολικό και διαχρονικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου και η Πηνελόπη Τσιλίκα παρουσιάζουν ένα παραμύθι με βοσκοπούλες ασπροντυμένες και Έρωτες, που κρατούν τόξα μπροστά από σπηλιές ειδυλλιακές.

Ορφέας και Ευρυδίκη

 

Ο Δημήτρης Μπογδάνος, ή αλλιώς ο άνθρωπος που κάποτε μας παρουσίασε το ‘Μπιλ και Λου’ μία από τις γλυκές παραστάσεις που έχουν περάσει από το σύγχρονο ελληνικό θέατρο, παίρνει το διαχρονικό και απαρηγόρητο love story του Ορφέα με την Ευρυδίκη και το παρουσιάζει στο Δώμα του Θεάτρου του Νέου Κόμσου. Ο Μάκρος Παπαδοκωνσταντάκης και η Ευθαλία Παπακώστα υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Μπογδάνου ανεβαίνουν στη σκηνή και πραγματεύονται τον έρωτα και την όποια διαχείρισή του. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα