Η ζωή μιας ινφλουένσερ που ποστάρει βίντεο στο YouTube, μπαίνει στο μικροσκόπιο

Διαβάζεται σε 4'
Susanne Kennedy
Susanne Kennedy Julian Roder

Η Σουζάνε Κένεντι, μαζί με τον εικαστικό Μάρκους Ζελγκ, παρουσιάζουν την παράσταση “Angela (a strange loop)”, με επίκεντρο μια ινφλουένσερ που ποστάρει βίντεο στο YouTube.

Η Σουζάνε Κένεντι, μια από τις επιδραστικότερες δημιουργούς της γενιάς της, μαζί με τον εικαστικό Μάρκους Ζελγκ παρουσιάζουν στις 4 και 5 Ιουλίου στην Πειραιώς 260 τη συγκλονιστική παράσταση Angela (a strange loop).

Η ζωή μιας γυναίκας που πάσχει από κάποια ασθένεια μπαίνει στο μικροσκόπιο επί σκηνής. Η Κένεντι εξερευνά με φουτουριστική αισθητική τη δυναμική σχέση ανάμεσα στο ανθρώπινο σώμα, την τεχνολογία και την τέχνη στη μεταπανδημική εποχή.

Ποια είναι η φύση της πραγματικότητας; Πώς συγκροτείται ο εαυτός; Τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος; 

Ο θαυμαστός, σκληρός κόσμος της Σουζάνε Κένεντι

Η Σουζάνε Κένεντι δεν αφήνει τα πράγματα στη μέση. Ο κόσμος που δημιουργεί έχει τη δική του λογική, τους δικούς του κανόνες, τη δική του ηθική (The Theatre Times, Maria Delgado). Επίκεντρο της παράστασης είναι η καθημερινότητα της Άντζελα, μιας ινφλουένσερ που ποστάρει βίντεο στο YouTube. Μέσα από το πρίσμα της μυστηριώδους ασθένειάς της έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις στιγμές που μεσολαβούν στη ζωή μιας γυναίκας από τη γέννηση μέχρι τον θάνατό της.

Susanne Kennedy
Susanne Kennedy Julian Roder

Παρασύροντάς μας σε μια μεταμοντέρνα, πολυμεσική προσέγγιση της πραγματικότητας η Γερμανίδα σκηνοθέτης προβάλλει τα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης και της ταυτότητας. Όλοι οι άνθρωποι έρχονται κάποτε αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους. «Φτάνουμε σε ένα σταυροδρόμι –μερικές φορές μέσω μιας ασθένειας, άλλες μέσω μιας απώλειας ή μιας κρίσης– και συνειδητοποιούμε ότι, ναι, πρέπει να αλλάξουμε» δηλώνει η Κένεντι.

Ένα επιδραστικό εγχείρημα μεταφοράς της πραγματικότητας στη σκηνή

Η Σουζάνε Κένεντι και ο Μάρκους Σελγκ συνεργάζονται από το 2016. Η Σουζάνε Κένεντι, τακτική συνεργάτιδα της Φόλκσμπύνε, είναι μια από τις πιο διακριτές φωνές του Ευρωπαϊκού Θεάτρου. Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό το 2019 με την παράσταση “Αυτόχειρες παρθένοι” στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Susanne Kennedy
Susanne Kennedy Julian Roder

Τα έργα της συνιστούν ένα επιδραστικό εγχείρημα μεταφοράς της πραγματικότητας στη σκηνή. Εξερευνά τα θολά όρια ανάμεσα στο σώμα και τη μηχανή. Μέσω της χρήσης ηχογραφημένων διαλόγων, ομοιωμάτων, μασκών και πολυμέσων οι παραστάσεις της αμφισβητούν τις σταθερές αναπαραστάσεις της πραγματικότητας και μας καλούν να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε και ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξής μας.

Ο Μάρκους Σελγκ είναι ένας multimedia artist ο οποίος αναζητά τα σημεία τομής της αρχαίας μυθολογίας, της ψηφιακής τεχνολογίας και της ανθρώπινης συνείδησης. Στα έργα του εξερευνά τις δυνατότητες και τις συνέπειες που έχει το γεγονός ότι ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο ο οποίος χαρακτηρίζεται από τη συνεχή ροή δεδομένων και πληροφοριών.

Susanne Kennedy
Susanne Kennedy Julian Roder

Info

Susanne Kennedy – Markus Selg
Angela (a strange loop)

Σύλληψη – Κείμενο – Σκηνοθεσία Susanne Kennedy
Σύλληψη – Σχεδιασμός σκηνικού Markus Selg

Ηχητικός σχεδιασμός: Richard Alexander
Soundtrack: Richard Alexander, Diamanda La Berge Dramm
Ζωντανή μουσική: Diamanda La Berge Dramm
Σχεδιασμός βίντεο: Rodrik Biersteker, Markus Selg
Κοστούμια: Andra Dumitrascu
Δραματουργία: Helena Eckert
Σχεδιασμός φωτισμού: Rainer Casper

Καλλιτεχνική συνεργάτιδα & Tours Deputy Artistic Direction Αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια περιοδείας: Friederike Kötter

Susanne Kennedy
Susanne Kennedy Julian Roder

Βοηθός σκηνής: Lili Süper
Βοηθοί ενδυματολόγου: Anna Jannicke, Anastasia Pilepchuk
Παίζουν: Diamanda La Berge Dramm, Ixchel Mendoza Hernández, Kate Strong, Tarren Johnson, Dominic Santia.

Με τις φωνές των Ethan Braun, Rita Kahn Chen, Diamanda La Berge Dramm, Ixchel Mendoza Hernández, Tarren Johnson, Susanne Kennedy, Ruth Rosenfeld, Dominic Santia, Rubina Schuth, Cathal Sheerin, Marie Schleef, Kate Strong.

Εισιτήρια: aefestival.gr, more.com. Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα