Μαρία Τσομπανάκη ή Σμαράγδα Καρύδη; Ποια μπορεί να γίνει πιο… Κατίνα;

Μαρία Τσομπανάκη ή Σμαράγδα Καρύδη; Ποια μπορεί να γίνει πιο… Κατίνα;
Οι πρωταγωνίστριες στις «Μάγισσες της Σμύρνης» σε θέατρο και τηλεόραση

Δεκατρία χρόνια μετά την τηλεοπτική του μεταφορά, το βιβλίο «Μάγισσες της Σμύρνης» ανεβαίνει στο θέατρο και εμείς κάνουμε αναπόφευκτα την σύγκριση. Διάλεξε την πιο πειστική Κατίνα

Το best seller της Μάρας Μεϊμαρίδη, «Μάγισσες της Σμύρνης» βρίσκει το δρόμο του για το θεατρικό σανίδι τον φετινό χειμώνα. Το πολυδιαβασμένο ατμοσφαιρικό βιβλίο, ένα μυθιστόρημα που διαβάστηκε από περισσότερους από 900.000 αναγνώστες παγκοσμίως, ανεβαίνει στο θέατρο Παλάς σε απόδοση και σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

Φυσικά, εκτός από τους χιλιάδες αναγνώστες, πολλοί ήταν εκείνοι που γνώρισαν την Σμύρνη της Κατίνας μέσα από την τηλεοπτική σειρά του MEGA. Το σίριαλ που προωθήθηκε από το πάλαι ποτέ μεγάλο κανάλι ως μια από τις ακριβότερες παραγωγές για την ελληνική τηλεόραση, προβλήθηκε την σεζόν 2005-2006. Σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη, η σειρά με πρωταγωνίστρια την Μαρία Τσομπανάκη είχε καταφέρει να αποκτήσει το δικό της φανατικό κοινό πριν από 13 ολόκληρα χρόνια.

Από εκείνο το καστ, η θεατρική παράσταση κρατάει μόνο την Μαρία Καβογιάννη, η οποία μπαίνει ξανά στα παπούτσια της Ευταλίας, της μητέρας της Κατίνας, ρόλο που υποδύθηκε και στο σίριαλ. Στους υπόλοιπους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Σμαράγδα Καρύδη στο ρόλο της Κατίνας (όπου είδαμε την Μαρία Τσομπανάκη) και τους Μέμο Μπεγνή (Κωνσταντίνο Καραμάνο – τον ρόλο αυτό υποδύθηκε ο Νίκος Ψαρράς στην τηλεόραση) και Μελέτη Ηλία (Σείριο Καραμάνο – τον ρόλο του είχε ο Αντώνης Φραγκάκης για το σίριαλ) , αλλά και την Μίρκα Παπακωνσταντίνου στον καθοριστικό ρόλο της μάγισσας Αττάρτης. Στον εμβληματικό στην εξέλιξη της ιστορίας ρόλο της Τουρκάλας μάγισσας είχαμε παρακολουθήσει στην τηλεοπτική σειρά την Φιλαρέτη Κομνηνού.

Αν και δεν έχουμε ακόμη παρακολουθήσει την θεατρική μεταφορά, το promotion της παράστασης μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε την μεταμόρφωση των βασικών πρωταγωνιστών. Ποια από αυτές σας μοιάζει πιο πειστική;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ LADYLIKE:

Μάγισσες της Σμύρνης: Η θεαματική μεταμόρφωση της Καρύδη και το ξεκαρδιστικό βίντεο της Καβογιάννη

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα