Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο Χρήστος Στυλιανέας

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο Χρήστος Στυλιανέας
Ο Χρήστος Στυλιανέας. facebook

Ο τραγουδοποιός άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 χρόνων. Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου, Κώστα Πελετίδη.

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 75 χρόνων άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδοποιός Χρήστος Στυλιανέας, βυθίζοντας στο πένθος την Πάτρα.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η οικογένειά του μέσω Facebook.

O Χρήστος Στυλιανέας ήταν σημαντικός λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής και κιθαρίστας, με 40ετή και πλέον θητεία στη δισκογραφία.

Εγκατεστημένος από το 1984 στην Πάτρα, δέσποσε στη μεταπολιτευτική νυχτερινή ζωή της πόλης και θεωρήθηκε αυθεντία στο ρεμπέτικο και στο λαϊκό τραγούδι.

Συνεργάστηκε σε μπουάτ της Αθήνας με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής. Το 1968 για μια σεζόν εμφανίστηκε με τη Σωτηρία Μπέλλου στις «Νεφέλες», στην Πλάκα.

Υπήρξε επίσης σημαντικός αγιογράφος και ζωγράφος, πολλά έργα του οποίου βρίσκονται σε ιερούς ναούς, μοναστήρια και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τον χαρακτήριζε η απλότητα, απέφευγε τα φώτα της δημοσιότητας και σπάνια έδινε συνεντεύξεις.

Ο Χρήστος Στυλιανέας έχει επίσης μελοποιήσει Βιβλικά αποσπάσματα, όπως τμήματα από το Άσμα Ασμάτων και το «Κεφάλαιο της Αγάπης» του Αποστόλου Παύλου.

Συλλυπητήρια από τον Κώστα Πελετίδη

Σε ανακοίνωσή του ο  Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, εκφράζει την θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια, στην οικογένειά του και στους φίλους του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα