Το διαστημικό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Comic & Animation «Chaniartoon» απογειώνεται

Το διαστημικό 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Comic & Animation «Chaniartoon» απογειώνεται

Το φεστιβαλ-θεσμός των Χανίων, το Chaniartoon ανοίγει τις πύλες του στις 11 Σεπτεμβρίου. Το πλουσιότατο πρόγραμμα.

Το 7ο διεθνές φεστιβάλ Comic & Animation «Chaniartoon» ανοίγει τις πόρτες του στις 11 Σεπτεμβρίου με ένα πολυφωνικό και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, δωρεάν για το κοινό, που θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου.

Μια διαστημική έκθεση κόμικ στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης 11-24 Σεπτεμβρίου

Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά την μεγάλη έκθεση του φεστιβάλ, η οποία θα λάβει χώρα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης και φέτος είναι αφιερωμένη στο διάστημα. Την έκθεση θα πλαισιώσουν έργα πολλών καλλιτεχνών που έχουν δημιουργήσει έργα σχετικά με το διάστημα, θα φιλοξενηθούν έργα των σπουδαίων Ιταλών καλλιτεχνών Francesca Ghermandi και Luciano Gatto οι οποίοι και θα παρευρεθούν δια ζώσης και τέλος η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα καλλιτεχνών επηρεασμένα από τα 70 χρόνια του Μικρού Ήρωα αλλά και πρωτότυπα διαδραστικά έργα φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. Παράλληλα, όλο αυτό το διάστημα το κοινό θα μπορέσει να επισκεφτεί τον χώρο και να διαδράσει με VR τεχνολογία αλλά και να διαβάσει σύγχρονα και παλιότερα κόμικ από τη Chaniartoon Comic Library.

Την πρώτη εβδομάδα καλωσορίζουμε Ταινίες animation από όλο τον κόσμο

Η πρώτη εβδομάδα του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στο Animation με καθημερινές προβολές ταινιών animation στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Την Τρίτη 12 και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στην αυλή της Πύλης Άμμου (Σαμπιονάρα) θα προβληθούν ταινίες αφιερωμένες στην επιστημονική φαντασία- μυστήριο («Visible and Invisible Mysteries») αλλά και στο περιβάλλον, προσφυγικό ζήτημα, πόλεμος («Earth on Alert»). Στις 15-17 Σετεμβρίου το animation κορυφώνεται και φιλοξενείται στο Δημοτικό Θερινό Σινεμά ο «Κήπος».

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί μια ταινία μεγάλου μήκους αφιερωμένη στο περιβάλλον, η οποία είναι κατάλληλη και για παιδιά, με τίτλο «Perlimps». Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα προβληθούν οι βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες για το 2023, όπως κρίθηκαν από την επιτροπή του φεστιβάλ ενώ παράλληλα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την δική του αγαπημένη για να απονεμηθεί το βραβείο κοινού. Τέλος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα προβληθεί μια ταινία- ντοκιμαντέρ αφιερωμένη στον μεγάλο Ιταλό σκιτσογράφο Αλτάν με τίτλο «Με λένε Αλτάν και φτιάχνω σκίτσα».

Την πρώτη αυτή εβδομάδα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου μια μεγάλη διαστημική ομιλία έκπληξη, ενώ την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου δύο ομιλίες σχετικές με τον σχεδιασμό εξωγήινων αλλά και τον τρόπο δημιουργίας ηχοτοπιών. Στο πρόγραμμα μπορεί το κοινό να ενημερωθεί για τις επιπλέον δράσεις που αφορούν workshop, παιχνίδια, για παιδιά και ενήλικες που θα λάβουν χώρα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.

Η δεύτερη εβδομάδα κορυφώνεται με το Artist Alley 66 καλλιτεχνών, αποθεώνοντας το κόμικ

Η δεύτερη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στο Κόμικ και το κοινό θα μπορέσει να παρακολουθήσει πλήθος εκδηλώσεων, ομιλιών και workshop. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Υδραγωγείου στη Σπλάτζια αγαπημένοι παραμυθάδες της πόλης θα μας αφηγηθούν παραμύθια σχετικά με το σύμπαν, ενώ την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης θα παρουσιαστεί το νέο μυθιστόρημα του Σπύρου Γιαννακόπουλου «Κοσμοναύτης».

Την Παρασκευή 22 μέχρι και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ξεκινάει το μεγάλο ARTIST ALLEY, στην πλατεία Κατεχάκη που θα φιλοξενήσει φέτος 64 καλλιτέχνες, τους εκδοτικούς οίκους Jemma, ΜΑΜΟΥΘ COMIX, Μικρός Ήρως, όπως και τη Λέσχη Φίλων Κόμικ και το βιβλιοπωλείο Comixadiko με πλήθος βιβλίων κόμικ.

Το τελευταίο τριήμερο, παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες ακόμη εκδηλώσεις στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης. Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί το κόμικ του Κανέλλου Cob «Ο θησαυρός της Βαγίας», μια διασκευή του κλασικού και αγαπημένου μυθιστορήματος της Ζώρζ Σαρρή. Tο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου τρεις σπουδαίες ομιλίες θα πραγματοποιηθούν: ο Ηλίας Ταμπακέας θα μιλήσει για το επάγγελμα του σκιτσογράφου, ο Luciano Gatto , Disney comic artist θα μιλήσει για το έργο του αλλά και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το βιβλίο «Η σημειωτική των Κόμικς», μία επιστημονική μελέτη με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Τέλος, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνει μια ομιλία σχετικά με το έργο της Joyce Farmer καθώς και της Francesca Ghermandi, στις οποίες θα παρευρεθούν από κοντά. Τέλος. θα παρουσιαστεί η έκδοση του λευκώματος «Μικρός Ήρως- 70 χρόνια».

Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δύο event του Τάσου Μαραγκού «Tasmar- live Drawing Sessions» αλλά και να διαδράσει με ένα παιχνίδι έκπληξη το Σάββατο το βράδυ στην Πλατεία Κατεχάκη με τους αγαπημένους καλλιτέχνες: Αντώνη Βαβαγιάνη, Νίκο Καμπασελέ, Σταύρο Κουτσιούκη και Θανάση Πετρόπουλο.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για το σύνολο των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ αλλά και να δηλώσει συμμετοχή στα 22 workshop. Η συμμετοχή σε όλα τα εργαστήρια είναι δωρεάν. Αντί αμοιβής, καλούμε το κοινό να δωρίσει γραφική ύλη (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής κλπ.), τα οποία θα γίνουν δωρεά για τα παιδιά του συλλόγου «Ορίζοντας».

Το «Chaniartoon» δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την έμπρακτη στήριξη: του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανιών της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΠ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χανίων. Ευχαριστού θερμά και τους χορηγούς: Aegean Airlines, Anek Lines, Blue Star Ferries, Halepa Hotel, Νερά Samaria, Κουζίνα ΕΠΕ, Monogram, Γεράνι Αναψυκτικά, Synka, Τα γουρουνάκια, Μπύρα Χάρμα, Nanou Donats, Sailing Club Ιστιοπλοϊκός, I.O. Χανίων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων και δήλωση συμμετοχής στα εργαστήρια: https://www.chaniartoonfest.gr/index.php/el/7i-diorganosi/programma

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα