Τραγουδίστρια Hellena: “Δεν το χωράει ο νους μου ότι ο Παρθενώνας είναι κομμένος στα δύο”

Τραγουδίστρια Hellena: “Δεν το χωράει ο νους μου ότι ο Παρθενώνας είναι κομμένος στα δύο”

Το τραγούδι με τίτλο "Φέρτε τα πίσω, ως ένα κομμάτι, πίσω στην Ελλάδα…πίσω…στην πατρίδα" ακούστηκε στη διάσημη αίθουσα 18 του Βρετανικού Μουσείου με την ίδια να δηλώνει στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 πως βίωσε μια μοναδική εμπειρία ζωής.

“Ο κόσμος ήταν στο πλευρό μας, το έβλεπα στα μάτια τους. Εύχομαι να περάσαμε ένα μήνυμα γιατί στόχος μας ήταν έστω και έτσι να ασκήσουμε πίεση στη Βρετανία για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Δεν χωράει ο νους μου ότι ο Παρθενώνας είναι κομμένος στα δύο” είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 η τραγουδίστρια και συνθέτρια Hellena η οποία ανήμερα της επετείου των δέκα χρόνων λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης της Αθήνας, επέλεξε να ερμηνεύσει a capella ένα συμβολικό τραγούδι για την επιστροφή των Γλυπτών, στέλνοντας το μήνυμα της επανένωσης. 

Το τραγούδι με τίτλο “Φέρτε τα πίσω, ως ένα κομμάτι, πίσω στην Ελλάδα…πίσω…στην πατρίδα” ακούστηκε στη διάσημη αίθουσα 18 του Βρετανικού Μουσείο με την ίδια να δηλώσει πως βίωσε μια μοναδική εμπειρία ζωής. 

Η καλλιτεχνική διαμαρτυρία διήρκεσε περίπου μία ώρα και η Ελληνίδα τραγουδίστρια επανέλαβε το τραγούδι της δέκα φορές – όσα και τα χρόνια συμπλήρωσης της λειτουργίας του Μουσείου της Ακρόπολης – χωρίς μικρόφωνο ή μουσικό όργανο, παρά μόνο με τη συνοδεία ηχογραφημένου πιάνου που ακούγονταν από την συσκευή του κινητού της τηλεφώνου, σύμφωνα με τις υποδείξεις του Βρετανικού Μουσείου. 

Ακούστε όσα εξιστορεί στο News 24/7 και την Άννα Μαρινάκη: 

Η στιγμή της ερμηνείας στο Βρετανικό Μουσείο: 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα