Βασίλης Αλεξάκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν είμαι ταξιτζής να έχω γνώμη για τα πάντα

Βασίλης Αλεξάκης στο Ραδιόφωνο 24/7: Δεν είμαι ταξιτζής να έχω γνώμη για τα πάντα

Ο γνωστός συγγραφέας δήλωσε στο ραδιόφωνο 24/7, ότι αρνείται να είναι απαισιόδοξος

«Θέλω να επισκεφτώ τις δομές των μεταναστών στα νησιά, στη Χίο, στην Λέσβο. Με απασχολεί πολύ  και το ζήτημα της αύξησης των αυτοκτονιών  μέσα στην κρίση. Σκεφτόμουν να ανοίξω ένα γραφείο που θα βοηθά τους υποψήφιους αυτόχειρες . Για να τους βοηθάω να αυτοκτονήσουν, να μην πάρουν κώνειο. Δεν είναι επίσης σωστό να πηδάς απ’το μπαλκόνι ενός ξένου σπιτιού. Το βρίσκω πολύ άγαρμπο και αγενές», ανέφερε ο βραβευμένος, μεταξύ άλλων,με το Μεγάλο Βραβείο  Μυθιστορήματος της Γαλλικής Ακαδημίας συγγραφέας Βασίλης Αλεξάκης, στη συνέντευξη που έδωσε σήμερα στην εκπομπή Πεζοί στον Αέρα, με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη, στο Ραδιόφωνο 24/7, προσθέτοντας «θέλω να πάω στη Συρία. Σκέφτομαι τη μέρα, που φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι οριστικά από το σπίτι τους και κλείνουν την πόρτα αποχαιρετώντας τα ζώα τους».

Αποκαλύπτοντας, συγχρόνως, τις δυο θεματολογίες του επόμενου βιβλίου του. «Δεν πιστεύω στο μυθιστόρημα που έχει μόνο ένα θέμα», συμπλήρωσε.

Σε ερώτημα για την κατάσταση της χώρας, ξεκαθάρισε:«Δεν θέλω, επειδή είμαι γνωστός, να καθοδηγώ τον κόσμο. Ούτε τα Μνημόνια δεν έχω διαβάσει. Δεν είμαι ταξιτζής  για να έχω γνώμη για τα πάντα.  Αρνούμαι όμως να είμαι απαισιόδοξος. Κάποια στιγμή θα βγούμε από αυτή την κατάσταση».

«Δεν ξέρω αν μπορούμε να επαναστατήσουμε σοβαρά», συμπλήρωσε. «Πιστεύω στην επανάσταση του καθένα, κάνοντας όσο γίνεται καλύτερα  τη δουλειά του.  Αλλά να μια ωραία επανάσταση που θα μπορούσε να γίνει! Στα σχολεία. Αποκαθηλώνοντας τις εικόνες του Χριστού. Οταν όμως  βγείτε στους δρόμους ειδοποιήστε με», μας παρότρυνε.

Για χρόνια κάτοικος Παρισίου, σχολιάζοντας την εκλογή Μακρόν, ο συγγραφέας χαρακτήρισε  «πολύ ενοχλητικό, με την απειλή ότι η Ακρα Δεξιά ανεβαίνει, να μάς αναγκάζουν να ψηφίσουμε έναν πολύ συντηρητικό υποψήφιο,

που είναι μια από τα ίδια και υποστηρίζει τον Καπιταλισμό».

Το «Κλαρινέτο», το τελευταίο βιβλίο του, πραγματεύεται  το ζήτημα της μνήμης και την ελληνική κρίση, κινούμενο μεταξύ Γαλλίας και Αθήνας. Συγχρόνως, επανακυκλοφόρησαν πρόσφατα τα παλαιότερα μυθιστορήματά του «Πριν» και «Η μητρική γλώσσα». (όλα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο).

SHARE:

24Media Network