Δε φαντάζεσαι σε ποιον ανήκει η θρυλική πρώτη έκδοση του “Υπέροχου Γκάτσμπυ”

Διαβάζεται σε 2'
παλιό χειρόγραφο
Εικόνα αρχείου / παλιό χειρόγραφο. Φωτογραφία από Pixabay

Η εν λόγω έκδοση είναι υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και αναμένεται να πωληθεί από 245.000 έως 367.000 δολάρια.

Η πρώτη έκδοση της νουβέλας του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ “The Great Gatsby” θα πωληθεί σε δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο.

Η εν λόγω έκδοση του “The Great Gatsby” είναι υπογεγραμμένη από τον συγγραφέα Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ αναμένεται να πωληθεί από 200.000 έως 300.000 λίρες Αγγλίας (245.000-367.000 δολάρια), σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s. Το μυθιστόρημα κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1925.

Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται την ίδια χρονική περίοδο, την “εποχή της τζαζ”, στο Λονγκ Άιλαντ. Το βιβλίο περιγράφει τις αλληλεπιδράσεις του αφηγητή του Νικ Κάραγουέι με τον μυστηριώδη εκατομμυριούχο Τζέι Γκάτσμπυ και το πάθος του Γκάτσμπυ να επανασυνδεθεί με την παλιά αγαπημένη του, τη Νταίζη Μπιουκάναν. Στην μεγάλη οθόνη τον ρόλο του εκατομμυριούχου πρωταγωνιστή έπαιξε ο Ντι Κάπριο στην ομώνυμη ταινία σε σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν.

Το βιβλίο θα πωληθεί μαζί με άλλα λογοτεχνικά έργα, αντικείμενα και αναμνηστικά από τη συλλογή του αείμνηστου ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουότς.

Στη δημοπρασία “Charlie Watts: Gentleman, Collector, Rolling Stone” που θα διεξαχθεί στις 28 Σεπτεμβρίου πωλούνται επίσης η πρώτη έκδοση του μυθιστορήματος “The Hound of the Baskervilles” (Το λαγωνικό των Μπάσκερβιλ) του Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και του “London: A Pilgrimage” των Γκιστάβ Ντορέ και Γουίλιαμ Μπλαντσάρντ Τζέρολντ.

Η συλλογή του ντράμερ των Rolling Stones περιλαμβάνει επίσης υπογεγραμμένες φωτογραφίες των θρύλων της τζαζ: Μπίλι Χόλιντεϊ, Λούις Άρμστρονγκ και Ντιουκ Έλινγκτον. “Η τζαζ και η μοντέρνα λογοτεχνία ήταν τα δύο αγαπημένα του πράγματα εκτός των περιοδειών” δήλωσε ο Μπένεντικτ Γουίντερ, ειδικός ιδιωτικών και εμβληματικών συλλογών στον οίκο Christie’s.

Άλλοι μεγάλοι συλλέκτες έργων τέχνης από τον χώρο των celebrities είναι ο Έλτον Τζον, που πρόσφατα μάθαμε ότι μοιραζόταν το πάθος του για γνωστά έργα τέχνης με τον Φρέντι Μέρκιουρι, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο Φαρέλ Γουίλιαμς, η Μαντόνα (με έργα της Φρίντα Κάλο, του Πικάσο, του Ντάμιεν Χερστ, και Μαν Ρέι. Οι Μπέκαμ, το ζεύγος Μπιγιονσέ και Jay-Z και άλλοι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα