Ο Αιώνας των Ανατροπών: Noir

Ο Αιώνας των Ανατροπών: Noir
AP Photo

Διαβάστε σε αποκλειστική δημοσίευση στο NEWS 24/7 το κεφάλαιο "Noir" από το βιβλίο "Ο Αιώνας των ανατροπών" των Εκδόσεων Οξύ

Ο 20ος αιώνας τόλμησε όλων των ειδών τις ανατροπές, σε όλα τα πεδία: στην τέχνη, στη ζωή, στην κοινωνία, στην πολιτική οργάνωση. Όλη η ιστορία του 20ου αιώνα επιβεβαιώνει την ποικιλομορφία των εξεγέρσεων και των επακόλουθων ανατροπών: βίαιες και ειρηνικές, ατομικές και συλλογικές, ουμανιστικές ή μηδενιστικές.

Ο Αιώνας των Ανατροπών από τις Εκδόσεις Οξύ, ως απαραίτητο βοήθημα στην προσπάθεια κατανόησης της εποχής μας, φωτίζει τα γεγονότα, τα ρεύματα και τα κινήματα, τα πρόσωπα και τους τόπους που τη σφυρηλάτησαν.

Αυτό το λεξικό, με τη μορφή ενός χρονικά μετατοπισμένου απολογισμού του 20ου αιώνα, δεν είναι μόνο μια εκ νέου ανακάλυψη της εποχής μας. Είναι μια συλλογική και συνθετική εργασία, καθώς έχει γραφτεί από ιστορικούς, φιλοσόφους, μυθιστοριογράφους και δοκιμιογράφους με ευαισθησίες ενίοτε ριζικά διαφορετικές και αντλεί τον πλούτο του από τις πολυποίκιλες μεροληπτικές κρίσεις τους.

 

Αποκλειστική δημοσίευση στο NEWS 24/7 σε συνεργασία με τις εκδόσεις Οξύ

Κεφάλαιο “Noir”

Φωτογραφία: AP Photo

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα