Βρετανικό Μουσείο: Θα εξετάσουμε κάθε αίτημα δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα

Στιγμιότυπο από την έκθεση των ελληνικών γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο
Στιγμιότυπο από την έκθεση των ελληνικών γλυπτών στο Βρετανικό Μουσείο AP

"Ως σώμα που διοικείται από επιτρόπους, οποιοδήποτε δάνειο της συλλογής θα ήταν ζήτημα που θα αφορούσε τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου, όχι την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου" σχολιάζει το Μουσείο για την πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει το δανεισμό των Γλυπτών από τον Μπόρις Τζόνσον.

«Το Βρετανικό Μουσείο είναι προσηλωμένο στο να μοιράζει τη συλλογή του όσο πιο ευρέως γίνεται. Ως ένας από τους κορυφαίους δανειστές αντικειμένων στον κόσμο, πέρυσι δανείσαμε πάνω από 5.000 αντικείμενα σε χώρους στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς», ανέφερε αρχικά εκπρόσωπος του λονδρέζικου ιδρύματος.

«Οι Επίτροποι θα εξετάσουν οποιοδήποτε αίτημα δανεισμού για οποιοδήποτε κομμάτι της συλλογής. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει απευθείας επικοινωνία από τις ελληνικές αρχές σχετικά με την πρόταση που έγινε το Σαββατοκύριακο, αν και το Μουσείο συνεργάζεται με ελληνικά μουσεία και θεσμούς επί μιας σειράς προγραμμάτων»

ADVERTISING

Τα παραπάνω δήλωσε στον ΣΚΑΙ το Βρετανικό Μουσείο σε μία πρώτη του αντίδραση μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στην εφημερίδα Observer με την οποία προανήγγειλε ότι θα αιτηθεί η Ελλάδα δανεισμό των Γλυπτών του Παρθενώνα το 2021.

Σχολιάζοντας μάλιστα τη φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι προτίθεται να υποβάλει το ελληνικό αίτημα στον ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον, η εκπρόσωπος επισήμανε: «Ως σώμα που διοικείται από επιτρόπους, οποιοδήποτε δάνειο της συλλογής θα ήταν ζήτημα που θα αφορούσε τους Επιτρόπους του Βρετανικού Μουσείου, όχι την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κόντρα κυβέρνησης αντιπολίτευσης για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Μητσοτάκης: "Να έρθουν στην Αθήνα τα γλυπτά του Παρθενώνα το 2021"

Θεοχαρόπουλος: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστραφούν, όχι να δανειστούν

SHARE:

24Media Network