Κέρκυρα: Ξενάγηση στο πρώτο σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια

Κέρκυρα: Ξενάγηση στο πρώτο σπίτι του Ιωάννη Καποδίστρια
Το πορτραίτο του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο φλαμανδού ζωγράφου. ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Προσωπικά αντικείμενα του Ιωάννη Καποδίστρια και της οικογένειάς του εκτίθενται στο μουσείο, στο κτήμα Κουκουρίτσας, στην Κέρκυρα.

Ένα πορτραίτο του Ιωάννη Καποδίστρια σε ηλικία 38 χρόνων που έστειλε στην οικογένειά του από τη Ρωσία, κοσμεί το πρώτο σπίτι του μεγάλου Έλληνα πολιτικού, στο κτήμα Κουκουρίτσας στην Κέρκυρα, που λειτουργεί ως μουσείο.

Εγκαινιάστηκε το 2017 και οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωή και τη σταδιοδρομία του Καποδίστρια στην Κέρκυρα, τη Ρωσία και άλλες χώρες αλλά και στο νέο ελληνικό κράτος, μέσα από αντικείμενα που ανήκαν στον ίδιο και την οικογένειά του αλλά και μέσα από την αλληλογραφία του και διάφορα κυβερνητικά έγγραφα.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 400 αντικείμενα και τεκμήρια που ανήκαν στον Ιωάννη Καποδίστρια και στην οικογένειά του, ή αφορούν στο έργο του.

Εκτίθενται προσωπικά χρηστικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, τιμητικά δώρα που έλαβε, παράσημα, βιβλία, έργα τέχνης και έγγραφα της Καποδιστριακής Περιόδου, καθώς και έπιπλα και οικοσκευή που είτε χρησιμοποίησε ο ίδιος είτε εμπλουτίστηκε από μεταγενέστερες γενιές της οικογένειας κατά την διαβίωσή τους στην Κουκουρίτσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα