Κολυμπάμε άφοβα αυτό το καλοκαίρι στον Σαρωνικό;

Στιγμιότυπο απο τη παραλία Μπάτης και Εδέμ
Στιγμιότυπο απο τη παραλία Μπάτης και Εδέμ EUROKINISSI

Μπείτε και ψηφίστε

Επτά μήνες μετά τη βύθιση του "Αγία Ζώνη ΙΙ", το οποίο ήταν έμφορτο με 2.570 τόνους καύσιμα, «η περιπέτεια έληξε» και οι ακτές της Αττικής και της Σαλαμίνας είναι κατάλληλες για κολύμπι, διαβεβαιώνει ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.

Ο κ. Σαντορινιός ενημέρωσε την Παρασκευή την αρμόδια επιτροπή της Βουλής -όπου παρουσιάστηκε η μελέτη του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)- για τις επιπτώσεις της ρύπανσης που προκλήθηκε από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον κόλπο του Σαρωνικού.

«Η περιπέτεια αυτή έληξε με κάποια πράγματα να γίνονται για πρώτη φορά» ανέφερε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που είχαμε μία τόσο συντονισμένη επιχείρηση και τόσο συντονισμένη επιτήρηση, ενώ είναι και η πρώτη φορά που ανελκύεται ένα ναύαγιο, την ίδια ώρα που στον βυθό τού Πειραιά βρίσκονται 26 ναυάγια και σε εκείνον της Ελευσίνας 28. Πρώτη φορά επιβλήθηκε και τόσο μεγάλο πρόστιμο (1,2 εκατ. ευρώ) σε πλοιοκτήτρια εταιρεία».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και την έκθεση του ΕΛΚΕΘΕ που παρουσίασε ο εντεταλμένος ερευνητής Κωνσταντίνος Παρινός, δεν υπάρχουν σοβάρες επιπτώσεις από τη ρύπανση στη θάλασσα, τις παραλίες και τους θαλάσσιους οργανισμούς

Εσείς τι πιστεύετε;

ADVERTISING

SHARE: