Πολύδωρας: ''Πότε θα δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο του Λάκη Γαβαλά;''

Πολύδωρας: ''Πότε θα δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο του Λάκη Γαβαλά;''

Με θέμα τη δικαστική υπόθεση του Λάκη Γαβαλά, η ερώτηση του Β. Πολύδωρα. Κάνει λόγο για αναλγησία προς κάποιον που έχει προσφέρει στην ελληνική οικονομία

Ερώτηση με θέμα την αποπληρωμή χρεών και την αποφυλάκιση του Λάκη Γαβαλά, κατέθεσε στους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βύρων Πολύδωρας

Όπως αναφέρει, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε για χρέη 17 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο και ενώ έχει προτείνει ως συμβιβαστική λύση να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο το κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του στην Κάντζα, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταβίβασή του και την συνακόλουθη δίκη και αποφυλάκιση του κ. Γαβαλά.

Ο κ. Πολύδωρας διευκρινίζει πως δεν έχει καμία σχέση με τον κ. Γαβαλά και ρωτά, ''γιατί ενώ ο κ. Γαβαλάς προσφέρεται να εξοφλήσει το χρέος του προς το Δημόσιο, δεν προχωρούν τάχιστα οι ενέργειες ώστε και το Ελληνικό Κράτος να ωφεληθεί και ο ίδιος να δικαστεί και αποφυλακιστεί;''

Τέλος, τονίζει: ''πότε επί τέλους θα δικασθεί για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό του;''.

Διαβάστε αναλυτικά την ερώτηση του Βύρωνα Πολύδωρα

Προς τους Υπουργούς

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εκτυλίσσεται μια ιλαροτραγωδία με την υπόθεση αποπληρωμής των χρεών του κ. Λάκη Γαβαλά και το θέμα της αποφυλακίσεώς του. Ως γνωστόν, ο επιχειρηματίας συνελήφθη και προφυλακίστηκε (κρατήθηκε προσωρινά) για χρέη 17 εκ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Προσφάτως, ο ίδιος πρότεινε ως συμβιβαστική λύση να μεταβιβάσει στο Ελληνικό Δημόσιο το κτίριο που ανήκει στην εταιρεία του στην Κάντζα, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής εξεδήλωσε ενδιαφέρον για μεταστέγαση των υπηρεσιών της εκεί.

Παρόλο που το εν λόγω κτίριο έχει αξία διπλάσια του χρέους, ακόμη δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταβίβασή του και την συνακόλουθη δίκη και αποφυλάκιση του κ. Γαβαλά, εφόσον θα έχει εξοφλήσει πλέον τις οφειλές του.

''Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει στην Ελληνική οικονομία''

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Γαβαλά, ούτε τους δικηγόρους του, ούτε έχω οιανδήποτε ανάμειξη στην υπόθεσή του. Βλέπω όμως την αδικία. Και εξοργίζομαι, όπως και πολλοί συμπολίτες μου που απευθύνονται σε μένα για να παρέμβω, γιατί η περίπτωση Λ. Γαβαλά τους συγκλονίζει.

Όμως στα λίγα νομικά που εγώ γνωρίζω δεν βρίσκω καμμία διάταξη που να αναφέρει τη βάναυση περιφραστικά ή ευθέως πρόνοια ότι ''θα πεθάνεις στη φυλακή και θα γίνει και κατάσχεση ολόκληρης της περιουσίας σου, σωρευτικά''. Είναι νομικά παράδοξο να λειτουργεί το Δημόσιο τόσο τιμωρητικά, εξοντωτικά και αντίθετα προς το συμφέρον του!

Τόση αναλγησία προς έναν άνθρωπο που έχει αναμφισβήτητα προσφέρει στην Ελληνική οικονομία (μόδα, τουρισμό)!

Κατόπιν όλων αυτών.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Υπάρχει τέτοια διάταξη στους νόμους (φορολογικούς, ποινικούς, αστικούς); Εάν υπάρχει, θα ήθελα να το γνωρίζω, για να διδαχθώ κι εγώ.
  2. Γιατί ενώ ο κ. Γαβαλάς προσφέρεται να εξοφλήσει το χρέος του προς το Δημόσιο, δεν προχωρούν τάχιστα οι ενέργειες ώστε και το Ελληνικό Κράτος να ωφεληθεί και ο ίδιος να δικαστεί και αποφυλακιστεί;
  3. Δεν είναι αδικαιολόγητα μακρύς ο χρόνος της προφυλάκισής του;
  4. Πότε επί τέλους θα δικασθεί για να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριό του;
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μεταβίβαση ακινήτων στο ελληνικό δημόσιο για να "ξελασπώσουν" τον Λάκη

SHARE:

24Media Network