Πράσινο φως και από το ΥΠΕΚΑ για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Πράσινο φως και από το ΥΠΕΚΑ για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου

Έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑ

Εγκρίθηκε ομόφωνα σήμερα από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του ΥΠΕΚΑ η οριστική αρχιτεκτονική μελέτη της ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου (Λεωφόρος Ελευθερίου Βενιζέλου) στο Δήμο Αθηναίων.

Δείτε εδώ πώς θα γίνει το ιστορικό κέντρο της Αθήνας

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου «Ανάπλαση της Πανεπιστημίου και επέκταση του Τραμ με συναφείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανασυγκρότησης του Κέντρου της Αθήνας με άξονα την οδό Πανεπιστημίου», την οποία χρηματοδοτεί το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» με σκοπό τη δωρεά στο Ελληνικό Δημόσιο, με βάση την Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργών ΠΕΚΑ και ΥΠΥΜΕΔΙ (ΦΕΚ 1648Β-11/5/2012).

"Η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου μπορεί να δώσει νέα πνοή στο δημόσιο χώρο του κέντρου της Αθήνας. Η συγκεκριμένη ανάπλαση αναδεικνύει τον κτιριακό πλούτο της περιοχής και αποδίδει την πρέπουσα αξία στα εμβληματικά κτίρια με την οργάνωση του δημόσιου χώρου.

Η ανάδειξη και προβολή των εμβληματικών διατηρητέων κτιρίων θα συμβάλει στην αναβάθμιση του πολιτιστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών. Η ενίσχυση της πρόσβασης στο κέντρο της πόλης με μέσα σταθερής τροχιάς οικολογικής φιλοσοφίας θα μειώσει επίσης τους παραγόμενους ρύπους σε σημαντικό βαθμό.

Ευελπιστούμε ότι θα επανεντάξει τις χαμένες εμπορικές χρήσεις, θα αναζωογονήσει τις υφιστάμενες και θα ενθαρρύνει την επιστροφή της κατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αστικές αναπλάσεις άλλωστε, σε κάθε πόλη, έχουν ως στόχο ο δημόσιος χώρος να μπορεί να γίνει υπόθεση του καθενός. Να είναι πεδίο συνευθύνης όλων αλλά και πεδίο ισότιμης πρόσβασης σε δραστηριότητες που συνάδουν με τους κανόνες της έννομης Πολιτείας και της βιώσιμης ανάπτυξης" σημείωσε ο υπουργός αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανάπλαση του ιστορικού κέντρου: Η Αθήνα σε εικόνες. Πώς ήταν, πώς είναι, πώς θα γίνει

SHARE:

24Media Network