Αποκάλυψη σε στυλ 17Ν

Αποκάλυψη σε στυλ 17Ν
?????????? ??`OMS??? ??? ? ????L , ??8 ?10 Eurokinissi

Με ένα κείμενο που θυμίζει 17Ν, γραμμένο σε επιθετικό ύφος, η "Σέχτα Επαναστατών" αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δολοφόνησε τον Σ.Γκιόλια, δίνει το προφίλ της οργάνωσης και προκαθορίζει νέους στόχους. Για πρώτη φορά φωτογραφία του οπλοστασίου

Δημοσιεύοντας φωτογραφία με το νέο οπλοστάσιο της οργάνωσης (στο πρότυπο της «17Ν») προβάλλοντας τον ισχυρισμό “εκπαιδευτήκαμε στα όπλα και μάθαμε νέες τεχνικές” και εξαπολύοντας απειλές κατά πάντων, τα μέλη της “Σέχτας Επαναστατών” που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια επιχειρούν επίδειξη ισχύος με την προκήρυξη που δημοσιεύουν σήμερα αυτούσια “Τα Νέα”. 

Ο συντάκτης του κειμένου κάνει αναφορά στις συνθήκες δημιουργίας της οργάνωσης αλλά και τη διαδικασία επιχειρησιακής της αναβάθμισης.

Αναφέρεται στον Σωκράτη Γκιόλια προκειμένου να επιχειρηματολογήσει πάνω στην επιλογή της οργάνωσης να τον δολοφονήσει και περιγράφει την προετοιμασία όχι όμως και καθεαυτή την επίθεση.

Διέθετε φρουρά

Ακολουθεί αναφορά του συντάκτη σε λεπτομέρειες που αφορούν την προετοιμασία της επιχείρησης με την επισήμανση ότι ο Σωκράτης Γκιόλιας διέθετε σε καθημερινή βάση προσωπική φρουρά αποτελούμενη από δύο αστυνομικούς οι κινήσεις των οποίων περιγράφονται στο κείμενο.

Οι συντάκτες της προκήρυξης, αναφέρουν συγκεκριμένα ότι στον Σ.Γκιόλια είχε διατεθεί φρουρά αποτελούμενη από δύο αστυνομικούς με μοτοσυκλέτες, οι οποίοι στάθμευαν σε κοντινή απόσταση και τον συνόδευαν σε όλες του τις μετακινήσεις.

Μάλιστα επισημαίνουν ότι οι κινήσεις των αστυνομικών άλλαξαν μετά την αιματηρή επίθεση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μία μοτοσυκλέτα προηγούνταν του αυτοκινήτου του Σ.Γκιόλια για να κατοπτεύει τον δρόμο.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι υπήρξε σχέδιο να πραγματοποιήσουν την επίθεση στο δρόμο κατά τη διάρκεια μετακίνησης του άτυχου δημοσιογράφου και να πλήξουν και τους δύο αστυνομικούς – εγκατέλειψαν όμως το σχέδιο γιατί οι δρόμοι ήταν πολυσύχναστοι. 

Απειλές προς κάθε κατεύθυνση

Αναφορά γίνεται στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, ενώ η προκήρυξη εκτοξεύει απειλές εναντίον δημοσιογράφων και εκδοτών, σωφρονιστικών υπαλλήλων και διευθυντών φυλακών καθώς και των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Τον φάκελο με το κείμενο της προκήρυξης άφησαν σε πάρκο κοντά στο Α.Τ Νίκαιας, όπου υπήρχαν καταγγελίες ότι είχε ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από αστυνομικούς αλλοδαπός κρατούμενος.  Αναλυτικότερα, για τις συνθήκες δημιουργίας της “Σέχτας Επαναστατών” ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει ότι “πριν από 1.5 χρόνο φτιάξαμε τη Σέχτα επαναστατών (…). Δύο τρία όπλα για αρχή, μερικά βιβλία και κάποιες παραβατικές γνώσεις από προηγούμενες εμπειρίες του παρελθόντος συνδυάστηκαν με αρκετά κιλά αποφασιστικότητας”. 

Μελέτησαν τακτικές

Ακολουθεί αναφορά στην προσπάθεια επιχειρησιακής αναβάθμισης της οργάνωσης “μετά το τρίτο μας χτύπημα θέσαμε στον εαυτό μας το ζήτημα της αναβάθμισης της δράσης  μας που εμπεριείχε κάποιες απαραίτητες προϋποθέσεις. Σε αυτό το διάστημα εκπαιδευτήκαμε στα όπλα, μάθαμε νέες τεχνικές, ανταλλάξαμε εμπειρίες και σκεπτικά με άλλους μαχητές…”.

Για τον Σ.Γκιόλια και την ομάδα ΔΙΑΣ

Στο απόσπασμα της προκήρυξης που ακολουθεί κατηγορούν τον Σωκράτη Γκιόλια ότι παρείχε δημοσιογραφική κάλυψη στο σκάνδαλο ντόπινγκ που ξέσπασε παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, υποστηρίζουν ότι ο δημοσιογράφος λειτούργησε ως ασπίδα προστασίας για τη Μονή βατοπαιδίου κατά το πρόσφατο σκάνδαλο.

Αναφορά γίνεται στις σχέσεις του Σ.Γκιόλια με τους αθλητές που είχαν εμπλακεί στο σκάνδαλο ντόπινγκ, Κ.Κεντέρη και Κ.Θάνου, καθώς και με τον προπονητή τους Χρήστου Τζέκου.

Αλλά και για τις επαγγελματικές του σχέσεις με τον δημοσιογράφο Μ.Τριανταφυλλόπουλο και Δ.Κοντομηνά.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στη σχέση του Σ.Γκιόλια με τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

“Από εκεί και πέρα, ο βασικός λόγος της επίσκεψής μας στο σπίτι του ήταν η κυρίαρχη θέση που κατείχε στην ηλεκτρονική μορφή της νέας δημοσιογραφίας». Οι τρομοκράτες παραδέχονται ότι προχώρησαν στη δολοφονία του Γκιόλια εξαιτίας των αναρτήσεων του blog troktiko στα θέματα τρομοκρατίας.

“Οι πιο πρόστυχες προσβολές και τα πιο συκοφαντικά ψέματα για το αντάρτικο πόλης μπήκαν στην πρώτη γραμμή των δημοσιευμάτων του troktiko” ενώ σε άλλο σημείο του κειμένου αναφέρεται ότι “το ίδιο το αφεντικό του troktiko είχε ορίσει τον εαυτό του δικαστή και απένειμε ποινές σε συλληφθέντες”. 

Προσθέτουν επίσης ότι “επιδιώκουμε να μετατραπεί (η Ελλάδα) σε εμπόλεμη ζώνη  επαναστατικών διαδικασιών (…) έχουμε πόλεμο με τη δημοκρατία σας” και εκτοξεύουν απειλές εναντίον των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ καθώς και εναντίον σωφρονιστικών υπαλλήλων και διευθυντών φυλακών  γράφοντάς “να σεβαστείτε τους φυλακισμένους γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δεχτείτε επίσκεψη των μαχητών της Σέχτας Επαναστατών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα