Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της συγχώνευσης των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου

Προσφυγές στο ΣτΕ κατά της συγχώνευσης των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου

Την ακύρωση της συγχώνευσης των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου ζητάνε με προσφυγή τους στο ΣτΕ, δήμος και Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, καθηγητές, ένας υπάλληλος και μία φοιτήτρια

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν ο δήμος Μεσολογγίου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Μεσολογγίου, δύο καθηγητές, ένας υπάλληλος και μία φοιτήτρια του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματικό και παράνομο το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει τη συγχώνευση των ΤΕΙ Πάτρας και Μεσολογγίου σε ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας με έδρα την αχαϊκή πρωτεύουσα.

Να θυμίσουμε ότι στο πλαίσιο του περιβόητου σχεδίου "Αθηνά", που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο, έγινε αναδιάρθρωση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, με συγχωνεύσεις Ιδρυμάτων και τμημάτων, καταργήσεις τμημάτων κ.α.

Στην προαναφερόμενη προσφυγή υπογραμμίζεται ότι στη συγχώνευση των ΤΕΙ Πέτρας και Μεσολογγίου δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα ορθολογικά κριτήρια και η χωροταξική οργάνωση των ΤΕΙ. Επίσης, επισημαίνεται ότι παραβιάζεται άρθρο του Συντάγματος, που καθιερώνει το αυτοδιοίκητο των εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, καθώς δεν προβλέπεται αντιπροσωπευτική διοικούσα επιτροπή κατά την μεταβατική περίοδο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

SHARE:

24Media Network