ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Υποκλοπές: Ενα "καυτό" ερώτημα και ένα μεγάλο γιατί

Υποκλοπές: Ενα "καυτό" ερώτημα και ένα μεγάλο γιατί

Για ποιο λόγο διατάχθηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη και γιατί δεν έχει γίνει ακόμη τεχνικός έλεγχος στα γραφεία της Intellexa; Ζητούνται απαντήσεις στις οποίες θα μπορούσε να συμβάλλει αποφασιστικά η Αρχή Προστασιας Δεδομένων.

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε την τεχνική έκθεση

Υπόθεση Ανδρουλάκη: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε την τεχνική έκθεση

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζήτησε και περιμένει από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την τεχνική έκθεση που "αποκάλυψε" την επιχείρηση παγίδευσης στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη.

Νίκη Κεραμέως

Εξοργιστικό: Το Υπουργείο Παιδείας εξαντλεί την αυστηρότητά του σε πολύτεκνο εκπαιδευτικό

Ο 64χρονος πολύτεκνος εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος βρίσκεται υπό απειλή οικονομικής καταστροφής αφού, με απόφαση Κεραμέως, τέθηκε σε δυνητική αργία και περικόπηκαν κατά τα 2/3 οι αποδοχές του. Το χρονικό μιας εξοργιστικής υπόθεσης.

Clearview AI: Η ελληνική οργάνωση που αποκάλυψε τον μεγαλύτερο υποκλοπέα του διαδικτύου

Clearview AI: Η ελληνική οργάνωση που αποκάλυψε τον μεγαλύτερο υποκλοπέα του διαδικτύου

Πώς η Homo Digitalis, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα ψηφιακά δικαιώματα, κατάφερε να απαγορεύσει τη δραστηριότητα μιας αμερικανικής εταιρείας συλλογής και επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων στην Ελλάδα.

Νίκη Κεραμέως

ΣτΕ: Ακυρώνεται η υπουργική απόφαση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

Το ΣτΕ έκρινε πως πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση γονέων, για την ακύρωση της υπουργικής απόφασης που αφορά στην απαλλαγή των μαθητών / μαθητριών από το μάθημα των θρησκευτικών.

Στιγμιότυπο τηλεκπαίδευσης

Αγωγή-"βόμβα" κατά Cisco για την τηλεκπαίδευση: Ζητούν 30.000 ευρώ αποζημίωση

Φυσικά πρόσωπα διεκδικούν αποζημίωση 30.000 ευρώ το καθένα για τις διαπιστωμένες παραβιάσεις της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων από τη Cisco στην τηλεκπαίδευση. Ερχονται αγωγές και κατά του Υπουργείου Παιδείας.

2021-2025    ,    ,      ,    .        .
( /EUROKINISSI)

ΟΛΜΕ: Επιβεβαίωση του NEWS 24/7 για τις ηλεκτρονικές εκλογές - Ο Χατζηδάκης αγνόησε την ΑΠΔΠΧ

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι ο Κωστής Χατζηδάκης αγνόησε κατά τη νομοθέτηση των ηλεκτρονικών εκλογών την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κωστής Χατζηδάκης

Ηλεκτρονικές εκλογές: Ο Χατζηδάκης αγνόησε την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και νομοθέτησε κατά το δοκούν

Καμία επαφή με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων δεν έκανε ο Κωστής Χατζηδάκης πριν νομοθετήσει για τις ηλεκτρονικές εκλογές στα συνδικαλιστικά σωματεία. Εκθετος ο Υπουργός Εργασίας.

Ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ηλεκτρονικές εκλογές στα σωματεία: Απειλείται με κατάρρευση το αφήγημα Χατζηδάκη

ΕΜΔΥΔΑΣ και ΟΛΜΕ κατέθεσαν αναφορά στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ζητώντας την παρέμβασή της, αφού με τον 4808/2021 του Κωστή Χατζηδάκη δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της (ηλεκτρονικής) ψήφου.

O νόμος ψηφιακών υπηρεσιών αναμένεται να πλήξει, αυτούς που λέει πως θέλει να προστατέψει.

Τηλεκπαίδευση: Η διορία για συμμόρφωση του Υπ. Παιδείας με το νόμο έχει τελειώσει εδώ και 21 ημέρες

Από τις 16 Μαρτίου, όταν και έληξε η σχετική διορία, μέχρι και σήμερα, ουδεμία ενημέρωση υπάρχει για το αν το Υπουργείο Παιδείας έχει ακολουθήσει τις οδηγίες της ΑΠΔΠΧ έτσι ώστε να είναι σύννομη η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Νίκος Φίλης

Φίλης για σκάνδαλο Cisco-Κεραμέως: Αγνοούμε το βαθμό συμμόρφωσης του Υπουργείου στις αποφάσεις της Αρχής

Απευθύνοντας συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνο Μενουδάκο ο Νίκος Φίλης ζήτησε απαντήσεις στο θέμα του σκανδάλου Cisco-Κεραμέως.

Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Από πλημμέλημα σε κακούργημα η κατηγορία για ανάρτηση παράνομου ερωτικού βίντεο

Για παραβίαση προσωπικών δεδομένων σε βαθμό κακουργήματος θα δικαστεί ένας 37χρονος, ο οποίος φέρεται να ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου, χωρίς τη συγκατάθεση των προσώπων που συμμετέχουν σε αυτό.

Τηλεκπαίδευση

Τηλεκπαίδευση: Άγνωστος μπήκε στο Webex και έβριζε - Νέα καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σοβαρό περιστατικό σε σχολείο του κέντρου της Αθήνας την Πέμπτη κατέδειξε ότι η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης "μπάζει" στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας.

Τηλεκπαίδευση λόγω κορονοϊού

Τηλεκπαίδευση στον αέρα: Το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί να κρύβεται

Εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν για το επόμενο διήμερο- και μέχρι νεωτέρας- στην τηλεκπαίδευση με τη διαδικασία να παρουσιάζει ακόμα σοβαρά κενά ως προς το σεβασμό του κανονισμού περί προσωπικών δεδομένων.

Ο Χάρης Θεοχάρης

"Τουρισμός για όλους": Η παρέμβαση της Αρχής για το έργο που "έτρεξε" πρόωρα

Το Υπουργείο Τουρισμού πιάστηκε αδιάβαστο στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Πώς λειτούργησε η πλατφόρμα "Τουρισμός για όλους" με αποτέλεσμα την παρέμβαση της ΑΠΔΠΧ.

Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Γιατί το Υπουργείο Παιδείας λέει μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα

Στην προσπάθεια του να δείξει πνεύμα συμμόρφωσης με τις υποδείξεις της ΑΠΔΠΧ, αν και τον Νοέμβριο απειλούσε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, το Υπουργείο Παιδείας αποφεύγει να πει την αλήθεια και να φανερώσει τα χαρτιά του.

Κεντρικά γραφεία της Europol στη Χάγη της Ολλανδίας

Ευρωπαϊκό Data Gate: Η Europol κατέχει στοιχεία εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών - Ποια θα πρέπει να σβηστούν

Η μεγάλη έρευνα για τον τρόπο λειτουργίας της Europol με το "φακέλωμα" πολιτών που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στο NEWS 24/7 και σε Guardian, Der Spiegel, Mediapart, Domani.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα

Αλβανία: Προσωπικά δεδομένα χιλιάδων πολιτών διέρρευσαν στο διαδίκτυο - Μεταξύ αυτών και του Έντι Ράμα

Περίπου 700.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αλβανίας έπεσαν θύματα διαρροής των προσωπικών τους δεδομένων. Η εισαγγελία των Τιράνων διέταξε έρευνα.

Νίκη Κεραμέως

Πώς η Νίκη Κεραμέως βάζει σε κίνδυνο την ανεξαρτησία της Αρχής Προστασίας Δεδομένων

Η Ιφιγένεια Καμτσίδου, καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ αναλύει το παράδοξο μίας πιθανής προσφυγής του Υπουργείου Παιδείας εναντίον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων.

Η Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Οι απειλές του Υπουργείου Παιδείας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων και οι γκάφες ολκής

Με δύο ημέρες καθυστέρηση, το Υπουργείο Παιδείας πήρε θέση για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για την τηλεκπαίδευση ξεπερνώντας κάθε όριο κυνισμού αλλά και ανευθυνότητας.

Νίκη Κεραμέως

Το διπλό βατερλώ της Κεραμέως με την τηλεκπαίδευση

Η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης αποκάλυψε την εκκωφαντική αποτυχία του Υπουργείου Παιδείας να βοηθήσει επαρκώς τους μαθητές στην πανδημία. Από τη μία τα μαθησιακά κενά και το ταξικό χάντικαπ και από την άλλη η μη προστασία των προσωπικών δεδομένων.

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Τηλεκπαίδευση: Κόλαφος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων - Εκθετη η Νίκη Κεραμέως

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έκρινε ότι υπάρχει σειρά σοβαρών παραβιάσεων του νόμου περί προσωπικών δεδομένω στη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Σκωτία: Αντιδράσεις για το face control που εφαρμόζουν 9 σχολεία σε μαθητές τους

Σκωτία: Αντιδράσεις για το face control που εφαρμόζουν 9 σχολεία σε μαθητές τους

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Σκωτία αντιδρά, μετά την απόφαση εννέα σχολείων να χρησιμοποιήσουν σύστημα αναγνώρισης προσώπου, προκειμένου να μειώσουν την αναμονή στην ουρά του μεσημεριανού.

Ο Xavier 'περπατάει' στους δρόμους, εντοπίζει ποιοι έχουν 'ανεπιθύμητη κοινωνική συμπεριφορά', στέλνει τα audiovisual ντοκουμένα στα αρχηγεία της αστυνομίας και μετά ενημερώνει για την παράβαση.

Η Σιγκαπούρη απέκτησε Robocop, λέγεται Xavier και τακτοποιεί τις "κοινωνικά ανεπιθύμητες συμπεριφορές"

Η Σιγκαπούρη επιστράτευσε ένα ακόμα μέσο παρακολούθησης των πολιτών: είναι το αυτόνομο ρομπότ περιπολίας που λέγεται Xavier και έχει ως στόχο τους παραβάτες της καθημερινότητας.

Φωτογραφία αρχείου

Η απολυμένη δασκάλα κατέρριψε στο δικαστήριο τους ισχυρισμούς της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας

Η εκπαιδευτικός από την Πάτρα της οποίας η σύμβαση δεν ανανεώθηκε όταν συνυπέγραψε επιστολή διαμαρτυρίας προς το Αρσάκειο Δημοτικό της πόλης κατέρριψε όλους τους ισχυρισμούς του σχολείου στην ακροαματική διαδικασία.

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα νηπίων

Αρχή Προστασίας Δεδομένων: Έρευνα για τη δημοσίευση της λίστας με ονόματα νηπίων

Την υπόθεση της δημοσίευσης της λίστας με τα ονόματα μικρών παιδιών από ενημερωτική ιστοσελίδα και της αναδημοσίευσής της από τον βουλευτή της ΝΔ, Κ. Μπογδάνο ερευνά και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων.

Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή του αρχείου με τα ονόματα νηπίων μαθητών

Εισαγγελική έρευνα για την διαρροή του αρχείου με τα ονόματα νηπίων μαθητών

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, προκάλεσε το θέμα της δημοσίευσης αλλά και της αναδημοσίευσης από τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, της λίστας με ονόματα παιδιών σε νηπιαγωγείο της Αθήνας.