ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

iPhone: Το smartphone της Apple που άλλαξε τον κόσμο

iPhone: Το smartphone της Apple που άλλαξε τον κόσμο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ελάχιστοι θυμούνται τα smartphones πριν το iPhone. Πριν από 13 χρόνια η Apple παρουσίασε τη συσκευή που ήρθε να αλλάξει μια για πάντα το τοπίο σε μία ολόκληρη αγορά, διαμορφώνοντας εκ νέου τα στάνταρ της.

Hum to Search: Μουρμουρίζεις και το Google Search βρίσκει το τραγούδι

Hum to Search: Μουρμουρίζεις και το Google Search βρίσκει το τραγούδι

Το "Hum to Search" θα εμφανιστεί σύντομα στις εφαρμογές για συσκευές Android και iOS, με την έκδοση για Android να υποστηρίζει ήδη περισσότερες από 20 γλώσσες. Αυτή του iOS περιορίζεται για την ώρα μόνο στα Αγγλικά.

Κυβερνοεπίθεση

Έρευνα για κυβερνοεπίθεση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Το μεσημέρι της Παρασκευής υπήρξε μια πολύ έντονη δραστηριότητα επισκέψεων προς την ιστοσελίδα του ΚΥΠΕ με αποτέλεσμα τα συστήματα ασφαλείας να πέσουν. Έρευνα θα καταδείξει αν το πρόβλημα οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση.

Facebook

Αμερικανικές εκλογές: Το Facebook "παγώνει" τις πολιτικές διαφημίσεις

Το Fcaebook "παγώνει" τις πολιτικές διαφημίσεις μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, αλλά και μια εβδομάδα πριν από αυτές ώστε να περιοριστεί η σύγχιση και η παραπληροφόρηση.

Cloud της Microsoft

Microsoft: Τι είναι τα Data Center για υπηρεσίες Cloud που στήνει στην Ελλάδα - Η σημασία τους

Η Microsoft θα κατασκευάσει στην Αττική, κόμβο Data Center για τις ανάγκες της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συμφωνία για την υλοποίηση ανέρχεται στα 400 εκατ, όμως η πολλαπλασιαστική αξία της επένδυσης σε διάφορους τομείς της οικονομίας ανεβάζουν τον πήχη στο 1 δις.ευρώ.

Κατάστημα της Vodafone

Vodafone: Γιατί έπεσε το ίντερνετ

Τι αναφέρει η εταιρεία σε ανεπίσημη ενημέρωση και πού έχει εντοπιστεί το πρόβλημα. Οι εκτιμήσεις για τον χρόνο αποκαταστασης της σύνδεσης στο ιντερνετ.

Νέα emojis αντικατοπτρίζουν το χάος και τη σύγχυση του 2020

Νέα emojis αντικατοπτρίζουν το χάος και τη σύγχυση του 2020

Ανάμεσα στα καινούργια, η "φατσούλα στα σύννεφα", η "φατσούλα που εκπνέει" και η "φατσούλα με ελικοειδή μάτια" είναι emoji αναπαραστάσεις της επιδεινούμενης εξάντλησης και σύγχυσης που χαρακτηρίζει το 2020.

Trimsignal: Οι επεξεργαστές αλλάζουν ταχύτητα

Trimsignal: Οι επεξεργαστές αλλάζουν ταχύτητα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

H Trimsignal είναι μια start-up εταιρεία που αξιοποιεί μια κατοχυρωμένη τεχνολογία για τον σχεδιασμό ψηφιακών συστημάτων, όπως επεξεργαστές, βελτιώνοντας την απόδοσή τους 35-60% και την κατανάλωση ισχύος 15-40%.

Η εφαρμογή TikTok

Σήμερα κρίνεται το μέλλον της TikTok στις ΗΠΑ

Ακροαματική συνεδρίαση ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει την εξαφάνιση ή όχι του TikTok. Σε περίπτωση που καταργηθεί, οι πολίτες θα μπορούν να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν, αλλά δεν θα μπορούν να κάνουν ενημέρωση.

Το δίκτυο 5g

Βουλή: Ψηφίζεται η τροπολογία για το 5G

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έχει ολοκληρωθεί, ενώ την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί να εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση. Τι ισχύει για τη ψηφιακή τηλεόραση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ

ΗΠΑ: Μαίνεται η διαμάχη Τραμπ - Τik Tok

Από τις 20 Σεπτεμβρίου θα απαγορεύεται στους πολίτες των ΗΠΑ να "κατεβάζουν" τις κινεζικές εφαρμμογές Tik Tok και WeChat. Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της κυβέρνησης Τραμπ.

H Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration παρουσιάζουν την πρωτοβουλία DigiYouth

H Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration παρουσιάζουν την πρωτοβουλία DigiYouth

Η Microsoft Ελλάδας και το ReGeneration ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους και, μέσω της πρωτοβουλίας DigiYouth, δίνουν τη δυνατότητα σε νέες και νέους πτυχιούχους να επιστρέψουν στα "ψηφιακά θρανία".

Φωτογραφία αρχείου

Το Facebook ανοίγει τους λογαριασμούς νεκρής ανήλικης σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου

Οι γονείς του νεκρού κοριτσιού ήθελαν να αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο προφίλ της νεκρής κόρης τους στο Facebook, αφού έψαχναν να βρουν ενδείξεις για το αν η 15χρονη κόρη τους είχε αυτοκτονήσει.

Neuralink: Ο Elon Musk παρουσιάζει νέο εμφύτευμα που "διαβάζει" τον εγκέφαλο

Neuralink: Ο Elon Musk παρουσιάζει νέο εμφύτευμα που "διαβάζει" τον εγκέφαλο

Απώτερος σκοπός του νέου πρότζεκτ του Έλον Μασκ είναι η θεραπεία σοβαρών ψυχικών και σωματικών προβλημάτων. Οι πρώτες δοκιμαστικές εκδόσεις του έχουν τοποθετηθεί σε μαϊμούδες, ινδικά χοιρίδια και γουρούνια και δείχνουν πως λειτουργούν.

ΚΥΤΙΟΝ: Γεωργία Ακριβείας με τη βοήθεια ενός ρομπότ

ΚΥΤΙΟΝ: Γεωργία Ακριβείας με τη βοήθεια ενός ρομπότ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δύο τελειόφοιτοι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, ο Διονύσιος Μπίτας και ο Νίκος – Κυριάκος Παπασταύρος, θέλησαν να δώσουν λύσεις σε προβλήματα της γεωργικής καλλιέργειας, δημιουργώντας ένα ρομποτικό σύστημα Γεωργίας Ακριβείας, το ΚΥΤΙΟΝ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Tiktok εναντίον Τραμπ στα δικαστήρια

Η ByteDance ανακοίνωσε ότι η αγωγή της κατά της απόφασης Τραμπ θα κατατεθεί τη Δευτέρα. Με τη σειρά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διαπραγματεύσεις Ουάσιγκτον- Πεκίνου.