ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

Οι ιδρυτές του Facebook σε παλαιότερη φωτογραφία

Οι ιδρυτές του Instagram αποχωρούν ξαφνικά από το Facebook

Για ακόμα μία φορά, οι ιδρυτές εταιρείας που εξαγοράστηκε από τη Facebook αποφασίζουν να παραιτηθούν (ή να τους παραιτήσουν...). Το είχαμε δει πολλές φορές στο παρελθόν με πιο χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ιδρυτών του WhatsApp και του Oculus, αλλά είναι γεγονός ότι η σημερινή είδηση είναι η πιο τρανταχτή και πιο ξαφνική απ' όλες.

Τα χοροπηδηχτά ρομποτικά "ρόβερ"του ιαπωνικού Hayabusa2 προσεδαφίσθηκαν στον Ριούγκου

Τα χοροπηδηχτά ρομποτικά "ρόβερ"του ιαπωνικού Hayabusa2 προσεδαφίσθηκαν στον Ριούγκου

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αν όλα πάνε καλά, τα δύο μίνι ρόβερ θα κινηθούν αυτόνομα σε διάφορες περιοχές του αστεροειδούς Ριούγκου συλλέγοντας μια σειρά από δεδομένα και εικόνες που θα στείλουν στη Γη.

Ο Λάρι Πέιτζ

Google: Τι απέγινε ο Λάρι Πέιτζ;

Η "ηχηρή" απουσία του "προσώπου" της Google σε ακρόαση της Γερουσίας άφησε τις χειρότερες των εντυπώσεων, την ώρα που ο διαδικτυακός κολοσσός γιορτάζει πανηγυρικά δύο δεκαετίες ζωής.

Τα νέα iPhone της Apple

Τα νέα iPhone της Apple

Τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνες OLED, το ένα στο ίδιο μέγεθος με το iPhone X (5,8 ίντσες) ενώ το άλλο στις 6,5 ίντσες, το μεγαλύτερο έως τώρα της εταιρείας.

Δείτε live την παρουσίαση των νέων iPhone της Apple

Δείτε live την παρουσίαση των νέων iPhone της Apple

Αναφορικά με τα smartphones, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο μοντέλα θα είναι εξοπλισμένα με οθόνες OLED, το ένα στο ίδιο μέγεθος με το iPhone X (5,8 ίντσες) ενώ το άλλο στις 6,5 ίντσες, το μεγαλύτερο έως τώρα της εταιρείας.

Ο Τιμ Κουκ σε παλαιότερη παρουσίαση

Έρχονται τα νέα iPhone - Τι θα παρουσιάσει σήμερα η Apple

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η παρουσίαση των νέων προϊόντων αποτελεί ένα μεγάλο "στοίχημα" για την εταιρεία, καθώς το τελευταίο διάστημα δεν είχε πετύχει να ενθουσιάσει καταναλωτές και επενδυτές στο βαθμό που επιθυμούσε.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας σε φωτογραφία αρχείου με τον Πρωθυπουργό

Η Καλαμάτα αποκτά πιλοτικό δίκτυο 5G

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μνημόνιο για την ανάπτυξη πιλοτικού δικτύου πέμπτης γενιάς (5G) στο Δήμο της Καλαμάτας υπογράφηκε την Πέμπτη 6/9/2018 στο πλαίσιο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Βασίλη Μαγκλάρα με τον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.

Άποψη του περιπτέρου της Microsoft στη ΔΕΘ

Microsoft: Δημιουργεί κόμβο Ψηφιακής Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη

Στόχος αυτής της κίνησης που θα γίνει σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι η ανάπτυξη από κοινού δραστηριοτήτων με έμφαση στις τεχνολογίες ψηφιακής μετάβασης και μετασχηματισμού, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, IoT, blockchain και Big Data

Ποιος είναι ο "πατέρας" του τηλεκοντρόλ

Ποιος είναι ο "πατέρας" του τηλεκοντρόλ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο πρόεδρος εταιρίας με ηλεκτρικές συσκευές δεν άντεχε τις διαφημίσεις που διέκοπταν τα αγαπημένα του προγράμματα. Ζήτησε μια συσκευή που θα του επέτρεπε να τις παρακάμπτει. Ο κόσμος καλωσόρισε το τηλεχειριστήριο.

Πώς Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft πήραν τον έλεγχο της ψηφιακής μας ζωής

Πώς Google, Apple, Facebook, Amazon και Microsoft πήραν τον έλεγχο της ψηφιακής μας ζωής

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ολιγοπώλιο του διαδικτύου & οι προκλήσεις της ψηφιακής εποχής. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτού του ολιγοπωλίου στο διαδίκτυο; Εξηγεί ο λέκτορας του Τμήματος Επιστημών Πληροφορίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος

Γεγονός ο πρώτος ακουστικός εκτυπωτής

Δημιουργήθηκε ο πρώτος ακουστικός εκτυπωτής που τυπώνει ηχητικά κύματα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην έρευνα συμμετείχε και ο ελληνικής καταγωγής καθηγητής Δήμος Πουλικάκος, διευθυντής του Εργαστηρίου Θερμοδυναμικής στις Αναδυόμενες Τεχνολογίες του Τμήματος Μηχανολόγων και Χημικών Μηχανικών της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής (ΕΤΗ) της Ζυρίχης, ο οποίος είναι απόφοιτος του ΕΜΠ.

(AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

Διέρρευσε το νέο iPhone

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Την Τετάρτη 12/9 θα παρουσιαστούν τα νέα iPhone, στα αρχηγεία της Apple, στην Καλιφόρνια. Site ωστόσο, παρουσίασε φωτογραφίες του νέου προϊόντος.

Youtube: Η Ελλάδα η χώρα με τις περισσότερες αναζητήσεις

Youtube: Η Ελλάδα η χώρα με τις περισσότερες αναζητήσεις

ΤΑΞΙΔΙ

Το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως κάνει τους επίδοξους ταξιδιώτες να αναζητούν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες από τα βίντεο στον δημοφιλή ιστότοπο, αναφέρει ρεπορτάζ της La Libre.