ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

Παιδάκι που παίζει βιντεοπαιχνίδια

ΗΠΑ: Πρόστιμο 18,67 εκατ. ευρώ στη Microsoft για συλλογή πληροφοριών από παιδιά

Η Microsoft παραβίασε τον Νόμο για την Προστασία του Απορρήτου των Παιδιών στο Διαδίκτυο (COPPA), καθώς συνέλεγε προσωπικές πληροφορίες από παιδιά, χωρίς να είναι ενήμεροι οι γονείς τους.

Facebook

"Σφάλμα" στο Facebook στέλνει αυτόματα αιτήματα φιλίας και προκαλεί αναστάτωση

Εάν έχετε τη συνήθεια να παρακολουθείτε ή να χαζεύετε προφίλ αγνώστων -ή και όχι- στο Facebook, ίσως ήρθε η ώρα να το σταματήσετε, αφού bug στέλνει ακούσια αιτήματα φιλίας σε άλλους χρήστες.

Γιατρός χρησιμοποιεί σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ)

ΑΙ: Σε κίνδυνο η υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων προειδοποιούν επιστήμονες

Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης αν και έχει τη δυνατότητα να φέρει την επανάσταση στην υγειονομική φροντίδα, εγκυμονεί δεκάδες σοβαρούς κινδύνους, που μπορούν να βλάψουν τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

AI chatbot (φωτογραφία αρχείου)

ΗΠΑ: Σύσκεψη με τους επικεφαλής των Google, Microsoft, OpenAI και Anthropic για την τεχνητή νοημοσύνη

Σύσκεψη με τους επικεφαλής πολύ προχωρημένων επιχειρήσεων στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο με μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης.

Τεχνητή νοημοσύνη

Ο "νονός της AI" εγκατέλειψε την Google για να προειδοποιήσει για τους "κινδύνους" της

Τα καθήκοντά του στην Google εγκατέλειψε ο "νονός" της τεχνητής νοημοσύνης, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προειδοποιήσει για τους "κινδύνους" της τεχνολογίας που βοήθησε να αναπτυχθεί.

Το λόγο της OpenAI

Έρευνα: Μελέτη συγκρίνει συμβουλές γιατρών με το ChatGPT - Το απρόσμενο αποτέλεσμα

Μια ομάδα πιστοποιημένων επαγγελματιών υγείας προτίμησε τις απαντήσεις του ChatGPT στο 79% των περιπτώσεων αξιολογώντας τις με βάση την ποιότητα των πληροφοριών και την ενσυναίσθηση.

Το λογότυπο του Twitter στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Twitter: Χρήστες καταγγέλλουν πως διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες τους

Πλήθος χρηστών του Twitter κατήγγειλαν ότι διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες τους, τις οποίες είχαν δημοσιεύσει στο Twitter Circles, στον χώρο που οι χρήστες αναρτούν περιεχόμενο, το οποίο είναι ορατό αποκλειστικά σε άτομα που έχουν οι ίδιοι επιλέξει.

Μαθητές εφηύραν την εφαρμογή "Wedoguard"

Θεσσαλονίκη: Μαθητές δημιούργησαν ρομποτικό σύστημα αποφυγής σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Μαθητές της ΣΤ' τάξης του 11ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς δημιούργησαν την εφαρμογή "Wedoguard", η οποία σώζει ζωές σε σιδηροδρομικές διαβάσεις. Αναλυτικά πως λειτουργεί.

Meta Platforms

Meta: Άρχισε νέος γύρος απολύσεων

Νέο "κύμα" απολύσεων ξεκίνησε στην μητρική εταιρεία των Facebook και Instagram, με τους τεχνικούς υπαλλήλους να "κινδυνεύουν" περισσότερο.

Τεχνητή νοημοσύνη

Ο CEO της Google προειδοποιεί για την τεχνητή νοημοσύνη - "Θέλει έλεγχο όπως τα πυρηνικά όπλα"

"Καμπανάκι" από τον CEO της Google για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και το "λάθος" δρόμο που μπορεί να ακολουθήσει αν αναπτυχθεί με ανορθόδοξο τρόπο.

Το αίνιγμα που έχει κατακλύσει το TikTok

Πώς ένας καθρέφτης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το χαρτί - Το βίντεο που έγινε viral

Ένα αίνιγμα, με πρωταγωνιστή τους καθρέφτες, φαίνεται πως έχει "τρελάνει" χιλιάδες χρήστες του TikTok, οι οποίοι αναρωτιούνται πως ένας καθρέφτης μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από ένα χαρτί. Η εξήγηση.