ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ειδήσεις και νέα για τεχνολογικά θέματα.

Instagram

Instagram: Δοκιμές για "εξαφάνιση" του αριθμού των likes από τις αναρτήσεις των χρηστών

Το σκεπτικό πίσω από αυτήν την απόφαση είναι οι followers να επικεντρώνονται περισσότερο σε αυτό που μοιράζεσαι παρά στα likes που έχεις λάβει. Κάτι όχι και πολύ ευχάριστο για τους influencers.

Χάκερ μπροστά σε λάπτοπ

1 στους 3 δεν γνωρίζει πώς μπορεί να προστατεύσει πλήρως την ιδιωτική του ζωή στο διαδίκτυο

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με την αύξηση του αριθμού των προσωπικών δεδομένων που μοιράζονται στο διαδίκτυο, ορισμένοι έχουν παραιτηθεί θεωρώντας ότι τυχόν απόπειρες διατήρησης της ιδιωτικότητάς τους στο διαδίκτυο θα είναι καταδικασμένες σε αποτυχία.

Πλανήτης Άρης, καρέ από τη NASA

Ημερίδα με θέμα Hellas to The Moon: Συζητήσεις για αποστολή ελληνικού ρομπότ στη Σελήνη

Στην Ημερίδα με θέμα "Hellas to The Moon" που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού της αποστολής ελληνικού ρομποτικού οχήματος στη Σελήνη

Η πρώτη συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από χιόνι

Η πρώτη συσκευή που παράγει ηλεκτρικό ρεύμα από χιόνι

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Με δεδομένο ότι περίπου το 30% της επιφάνειας της Γης καλύπτεται με χιόνι το χειμώνα, η νέα συσκευή θα μπορούσε να ενσωματωθεί στα ηλιακά πάνελ, ώστε να βελτιώσει την απόδοση τους κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ερευνητές κατασκεύασαν την πρώτη 3D printed καρδιά από κύτταρα και ιστό ασθενούς

Ερευνητές κατασκεύασαν την πρώτη 3D printed καρδιά από κύτταρα και ιστό ασθενούς

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ομάδα ερευνητών από το Τελ Αβίβ κατάφερε να εκτυπώσει με επιτυχία την πρώτη 3D printed καρδιά με κύτταρα, αιμοφόρα αγγεία, θαλάμους και κοιλίες, χρησιμοποιώντας κύτταρα και άλλο βιολογικό υλικό από τον ασθενή.

Facebook, Instagram

Επανήλθαν Facebook, Instagram και WhatsApp

Από τις 16:00 περίπου το απόγευμα της Κυριακής, τα κοινωνικά δίκτυα ξεκίνησαν σταδιακά να επαναλειτουργούν. Νωρίτερα, το Facebook, το Instagram και το WhatsApp αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα με τους χρήστες να παραπονιούνται.

To λογότυπο του facebook στα γραφεία της εταιρίας

"Έπεσαν" Facebook, Instagram και WhatsApp και ο κόσμος τρελάθηκε

Τεχνικά προβλήματα παρουσίασαν την Κυριακή τα δημοφιλή κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με πολλούς χρήστες ανά τον κόσμο να αναφέρουν ότι δεν μπορούν να μπουν στους λογαριασμούς τους. Η βλάβη αποκαταστάθηκε, ωστόσο στα social που δούλευαν, έγινε ένας κακός χαμός.

Google Plus

Τέλος από σήμερα για το Google+ το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που "ατύχησε"

Η Google έδωσε ως επίσημη δικαιολογία για το κλείσιμο του Google+ «τη χαμηλή χρήση του και τις δυσκολίες να διατηρηθεί ένα πετυχημένο προϊόν, που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των χρηστών».

Facebook

Το Facebook αποκαλύπτει τα μυστικά του - Πως μας "παρακολουθεί" ο αλγόριθμός του

Έχετε απορίες για τον τρόπο με τον οποίο επιλέγονται τα θέματα που κατακλύζουν καθημερινά το News Feed σας; Το νέο εργαλείο που παρουσιάζει το Facebook αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο αλγόριθμος που διαμορφώνει το τελικό "προφίλ" των χρηστών.

Το ρομποτικό ξενοδοχείο Henn na Hotel ή Weird Hotel στην Ιαπωνία

Το πρώτο ρομποτικό ξενοδοχείο στον κόσμο αποδείχτηκε σκέτη αποτυχία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο ρομποτικός ρεσεψιονίστ δυσκολευόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις των πελατών, ο ρομποτικός γκρουμ αδυνατούσε να βγει από το ξενοδοχείο ή να ανέβει σκάλες για να εξυπηρετήσει τους πελάτες με τις αποσκευές τους, ακόμη και η ρομποτική χορεύτρια κάποια στιγμή χάλασε.

Ο επικεφαλής του facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε συνέδριο της εταιρίας στην Καλιφόρνια

Ζάκερμπεργκ: Ζητά αυστηρότερες ρυθμίσεις για τα social media

Να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή του ίδιου, ζητάει με επιστολή του το αφεντικό του Facebook, σε μια προσπάθεια να δείξει καλή θέληση και να προκαταλάβει νέες κριτικές κατά του μεγαλύτερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Ευρωκοινοβούλιο

Πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Διχάζει όσο λίγες η μεταρρύθμιση για τα πνευματικά δικαιώματα στο Διαδίκτυο που εγκρίθηκε από το Ευρωκοινοβούλιο ύστερα από έντονη αντιπαράθεση. Αυτά είναι τα πέντε βασικά σημεία που πρέπει να γνωρίζεις για την μελλοντική νομοθεσία που ενδέχεται να αλλάξει το Ίντερνετ έτσι όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα.

Cyber Crime: Να μπαίνουμε σε "ελεύθερα" wifi; Είναι ασφαλείς οι κάμερες; Όλες οι απαντήσεις

Cyber Crime: Να μπαίνουμε σε "ελεύθερα" wifi; Είναι ασφαλείς οι κάμερες; Όλες οι απαντήσεις

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο Παναγιώτης Σκύρλας, Διευθυντής Ασφάλειας Πληροφοριών & Κανονιστικής Συμμόρφωσης στη Stoiximan.gr και Betano.com και αντιπρόεδρος του ISACA, μας παρουσιάζει μια "ακτινογραφία" των διαδικτυακών κινδύνων και απειλών, ενώ μας δίνει και χρηστικές συμβουλές για το πώς πρέπει να κινούμαστε στο δαιδαλώδες ίντερνετ του καιρού μας.

Πειρατεία μέσω ίντερνετ

Europol: Εξάρθρωσε το μεγαλύτερο κύκλωμα πειρατικής IPTV στην Ευρώπη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε εξέλιξη τεράστια επιχείρηση, για την εξάρθρωση του μεγαλύτερου δικτύου πειρατικής IPTV στην Ευρώπη. Ταυτόχρονες έφοδοι σε Ισπανία, Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο οδήγησαν σε συλλήψεις από τις Αρχές.

Ψηφιακές Επιθέσεις: Πάνω από το 1/2 των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων έχει πέσει θύμα τα τελευταία 2 έτη

Ψηφιακές Επιθέσεις: Πάνω από τις μισές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα τα τελευταία 2 έτη

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ένας στους πέντε υπεύθυνους λήψης αποφάσεων για τον τομέα της Πληροφορικής δήλωσε ότι οι επιτιθέμενοι δεν άφησαν κανένα στοιχείο για τον εντοπισμό τους.