Πρόστιμο 2,8 εκατ. ευρώ στο δήμο Γρεβενών για πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Πρόστιμο 2,8 εκατ. ευρώ στο δήμο Γρεβενών για πλαστά και εικονικά τιμολόγια

Έντονες αντιδράσεις από το δήμο Γρεβενών για το υπέρογκο πρόστιμο που επέβαλε το ΣΔΟΕ για την προ τριών ετών υπόθεση με τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια στη ΔΕΥΑ

Το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει ο δήμος Γρεβενών για τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια που διαπιστώθηκε προ τριών ετών ότι εξέδιδε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση ούτε ένα κατηγορητήριο δεν έχει συνταχθεί ακόμα, με το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος να παρουσιάζεται στοιχειωδώς πιο γρήγορο και να επιβάλει πρόστιμο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής.

“Είναι πραγματικά μεγάλο το ποσό για τα δεδομένα και για τον κύκλο εργασιών της εταιρίας, δεν ανταποκρίνεται όμως στην πραγματικότητα και σε κάθε περίπτωση θα διεκδικήσουμε το δίκιο αλλά και την πραγματική αλήθεια.  Θεωρούμε ότι είναι άδικο, πρώτα για τους πολίτες και μετά για την διοίκηση να ανακόπτεται η πορεία των πραγμάτων που οδηγεί στην ευημερία και την ανάπτυξη του τόπου από διοικητικές πράξεις οι οποίες αντικατοπτρίζουν το μέγεθος της σπατάλης των προηγούμενων ετών” δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών και πρόεδρος της ΔΕΥΑΓ, Δημοσθένης Κουπτσίδης.

Και πρόσθεσε: “Θα υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της εταιρείας και των πολιτών, θα ζητήσουμε με εισαγγελική παραγγελία να παραλάβουμε τα στοιχεία ώστε να αποκτήσουμε μια σαφή εικόνα για την πραγματική κατάσταση μιας και δεν είχαμε πρόσβαση καθώς είχαν περιέλθει στο ΣΔΟΕ πριν αναλάβουμε ως νέα διοίκηση. Θα κινηθούμε ενάντια σε αυτούς οι οποίοι δημιούργησαν αυτά τα ελλείμματα ώστε να καταλογιστούν τα πρόστιμα σε αυτούς που προξένησαν αυτή τη ζημιά. Δεν ευθύνονται σε τίποτα οι πολίτες των Γρεβενών και η Εταιρία”.

Πληροφορίες από greveniotis.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα