Πρωτοδικείο Αθήνας: Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

Πρωτοδικείο Αθήνας: Παράνομη η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων
ΑΘΗΝΑ-ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Συγκέντρωση στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης πραγματοποιούν διοικητικοί υπάλληλοι, οι οποίοι συνεχίζουν για 11η εβδομάδα την απεργία τους κατά της διαθεσιμότητας.(EUROKINISSI-ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Αθήνας την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων

Παράνομη έκρινε το Πρωτοδικείο Αθήνας την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων.

Η απεργία πάντως δεν κρίθηκε καταχρηστική και σύμφωνα με πληροφορίες οι διοικητικοί υπάλληλοι προσανατολίζονται εκ νέου σε απεργία με διαφορετικά αιτήματα.

Για λόγους μη εφαρμογής της νομοθεσίας για την κήρυξη απεργίας, έκρινε το Πρωτοδικείο παράνομη την απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, κατά της οποίας προσέφυγε ο αρμόδιος υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος.

Το δικαστήριο έκρινε, συγκεκριμένα, ότι η απεργία είναι παράνομη καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι δεν κοινοποίησαν εγκαίρως τα αιτήματά τους στα αρμόδια υπουργεία, δεν προχώρησαν σε κοινοποίηση της απόφασης για νέα κινητοποίηση τέσσερις ημέρες πριν, όπως ορίζει ο νόμος, στο υπουργείο Παιδείας και τέλος ότι δεν όρισαν προσωπικό ασφαλείας.

Αντίγραφο της απόφασης ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να λάβει και η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για συνέχιση των κινητοποιήσεων , δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μωυσίδης, ειδικός Γραμματέας Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις 12:00 συνεδριάζουν για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα