Πρωτοφανής δικαστικός συμβιβασμός υπερχρεωμένου με τρεις τράπεζες

Πρωτοφανής δικαστικός συμβιβασμός υπερχρεωμένου με τρεις τράπεζες

Αγρότης, πατέρας ενός παιδιού κατάφερε να έρθει, μέσω του Ειρηνοδικείου Χανίων, σε δικαστικό συμβιβασμό με τρεις τράπεζες και να σώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία

Σε δικαστικό συμβιβασμό που επήλθε από το Ειρηνοδικείο Χανίων, προχώρησαν ένας υπερχρεωμένος 47χρονος αγρότης, πατέρας ενός παιδιού και τρεις τράπεζες, με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης να χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή "πρωτοφανή".

Ο 47χρονος είχε πάρει δάνεια ύψους 67.451,35 ευρώ από τις τράπεζες και επειδή αδυνατούσε να τα αποπληρώσει, τους ζήτησε να προχωρήσουν σε διακανονισμό.

Οι δύο από τις τρεις, οι απαιτήσεις των οποίων υπερέβαιναν το 66% του χρέους, δέχτηκαν ενώ η διαφωνία της τρίτης κρίθηκε από το δικαστήριο καταχρηστική, παίρνοντας θέση υποκατάστασης της συγκατάθεσης αυτής, προκειμένου να επιτευχθεί δικαστικός συμβιβασμός, διατάζοντας να γίνει και από την τρίτη τράπεζα δεκτό το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών, όπως αυτό προτάθηκε από τον δανειολήπτη.

Ο δανειολήπτης επικαλέστηκε μόνιμη αδυναμία πληρωμής των οφειλών του και ζήτησε και πέτυχε από το Ειρηνοδικείο να υποκατασταθεί η συγκατάθεση της μίας αντιτιθέμενης τράπεζας, να επικυρωθεί το σχέδιο διευθέτησης οφειλών και να ανακληθεί η αίτηση ρύθμισης.

Έτσι διέσωσε εκτός από την κύρια κατοικία του 110 τ.μ. και τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία, προτείνοντας δόσεις σύμφωνα με τις δικές του δυνατότητες.

SHARE: