Ψαλιδίζουν επιδόματα σε ΑΜΕΑ

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ - ΑΜΕΑ
(ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ - ΑΜΕΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) ICON

Μείωση όσων πάσχουν από ποσοστά αναπηρίας στην Ελλάδα αναφέρουν οι αρμόδιοι φορείς. Νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας. Κόβουν οριζόντια προνομοιακά επιδόματα. Αναμένονται αντιδράσεις

Σημαντικές περικοπές σε επιδόματα και παροχές ατόμων με αναπηρία, προβλέπει ο νέος κανονισμός προσδιορισμού ποσοστού αναπηρίας του υπουργείου Εργασίας.

Όπως δήλωσε σε πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή ο Γιάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, άμεσα επηρεάζονται τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, τα άτομα με αυτισμό, μεσογειακή αναιμία, διαβήτη, όσοι πάσχουν από AIDS, αφού τα ποσοστά μειώνονται σε βαθμό τέτοιο που βρίσκονται οριακά μέσα στα πλαίσια για να δικαιούνται προνοιακά επιδόματα και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψηΤόνισε ακόμα ότι ζητήθηκαν οι απόψεις των αναπήρων για το νέο κανονισμό εκτίμησης αναπηρίας, αφού προηγουμένως είχε συνταχθεί.

ADVERTISING

Μιλώντας επίσης στο σταθμοί μας η Αθηνά Δρέττα, γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνώρισε ότι υπάρχουν δυσαρμονίες, οι οποίες - όπως είπε θα διορθωθούν το επόμενο διάστημα.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει απόφαση για οριζόντια μείωση επιδομάτων.

Ο Χριστόδουλος Στεφανάδης, καθηγητής καρδιολογίας στο πανεπιστήμιο Αθηνών και επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας για την κατάρτιση του νέου κανονισμού είπε ότι τα ποσοστά αναπηρίας καθορίζονται από το υπουργείο Εργασίας και όχι από τους επιστήμονες και τόνισε πως δεν είναι ίδιες όλες οι περιπτώσεις που εμφανίζουν το ίδιο ποσοστό αναπηρίας.

SHARE:

24Media Network