13 Reasons Why: Το Φινάλε θα σε αποζημιώσει για όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν

13 Reasons Why: Το Φινάλε θα σε αποζημιώσει για όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν
Οι πρωταγωνιστές του Νέτφλιξ, Christian Navarro, Dylan Minnette and Brandon Flynn στη δεύτερη σεζόν του "13 Reasons Why." AP

Η σειρά επέστρεψε και ανατρέπει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Νέα πρόσωπα, νέες εκπλήξεις και μυστικά που θα συγκλονίσουν. Εμείς το είδαμε και είμαστε έτοιμοι να σας αποκαλύψουμε τις εξελίξεις.

Το “13 Reasons Why”, η σειρά που αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή θέματα στα social media, επέστρεψε και πάλι μετά από ένα χρόνο για να συνεχίσει την ιστορία από εκεί που την άφησε στη πρώτη σεζόν. Έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης κυρίως για τη σκηνή που δείχνει στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς.

Η πρώτη σεζόν, που κυκλοφορεί στο ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Netflix, είχε κατά βάση θετική ανταπόκριση και καλές κριτικές. Το κοινό την αγάπησε για την πραγματικότητα που απεικονίζει και τα ερωτήματα που εγείρει για τον σχολικό εκφοβισμό και την αντιμετώπισή του από τους αρμοδίους. Η σκηνή που προκάλεσε τις περισσότερες αντιδράσεις ήταν η σκηνή της αυτοκτονίας καθώς κατηγορήθηκε για τις σκληρές εικόνες που παρουσίαζε.

Από την άλλη, η δεύτερη σεζόν έλαβε μεικτές κριτικές με τις περισσότερες να είναι αρνητικές. Στο Rotten Tomatoes έλαβε γενική βαθμολογία 5.5/10 με βάση 26 κριτικές, σε αντίθεση με τη πρώτη σεζόν που είχε μέσο όρο 7.2/10 με βάση 51 κριτικές. Τη δεύτερη σεζόν βαθμολόγησαν θετικά μόλις το 28% των θεατών ενώ τη πρώτη το 80%.

Η αμερικανική εφημερίδα, The Guardian, τη χαρακτήρισε κακογραμμένη, βαρετή και άσκοπη. Άλλοι χρήστες έγραψαν ότι η σειρά δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της πρώτης σεζόν. Υστερεί σε πλοκή, μυστήριο και πειθώ. Το τελευταίο επεισόδιο μάλιστα είναι εκείνο που πραγματικά συγκλονίζει. Ένας από τους χαρακτήρες της σειράς κακοποιείται σεξουαλικά με πολύ άσχημο τρόπο με αποτέλεσμα η εικόνα που έχτισε η σειρά την προηγούμενη χρονιά να καταρρεύσει.

Στη πρώτη σεζόν, η σειρά μας παρουσιάζει μια μικρή κοινωνία που έχει συγκλονιστεί από τον πρόσφατο θάνατο μιας μαθήτριας Λυκείου, τη Χάνα Μπείκερ (Katherine Langford), η οποία έχει αφήσει πίσω της 13 κασέτες στις οποίες εξιστορεί τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοκτονία της. Όπως αποκαλύπτεται στη συνέχεια, η κατάθλιψη, η απόρριψη, το bullying και η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη ήταν οι λόγοι που αφαίρεσε την ίδια της τη ζωή.

Τι νέο θα δούμε

Η δεύτερη σεζόν συνεχίζει την ιστορία της Χάνα αλλά αυτή τη φορά από την πλευρά των υπαιτίων. Οι γονείς της έχουν κατηγορήσει το σχολείο για το θάνατο της κόρης τους και έχουν οδηγηθεί σε δίκη. Η σειρά αποτελείται και πάλι από 13 επεισόδια και δεν υπάρχουν κασέτες. Τα γεγονότα αφηγούνται οι “κατηγορούμενοι” σε αυτές, με τη δική τους πλευρά της ιστορίας.

Η Χάνα εξακολουθεί να εμφανίζεται στη σειρά, με τη μορφή οράματος στο μυαλό του Κλέι ( Dylan Minnette), ο οποίος όπως γνωρίζουμε από τη πρώτη σεζόν, είναι ερωτευμένος μαζί της και προσπαθεί να αποδώσει δικαιοσύνη για το θάνατό της. Όσο προχωράνε τα επεισόδια ανακαλύπτουμε και περισσότερα στοιχεία που δε γνωρίζαμε στην ιστορία της, ενώ η εκδοχή της Χάνα αμφισβητείται ακόμα περισσότερο.

Θύτες και θύματα έρχονται αντιμέτωποι με όσα έκαναν. Ένας ένας καλούνται να μιλήσουν για την αυτοκτονία της Χάνα και να πάρουν θέση για το θάνατό της. Θα δούμε τι ακριβώς συμβαίνει με τους υπόλοιπους χαρακτήρες καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές ιστορίες που δεν έχουν αφηγηθεί.

Γνωρίζουμε ότι ο Μπράις ( Justin Prentice), ήταν εκείνος που κακοποίησε σεξουαλικά τη Χάνα αλλά και τη πρώην κολλητή της φίλη Τζέσικα (Alisha Boe). Ο Κλέι κατάφερε να ηχογραφήσει την ομολογία του μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχαν στο σπίτι του όταν ανακάλυψε την αλήθεια. Η Τζέσικα συνειδητοποιεί επιτέλους τον βιασμό της και έρχεται αντιμέτωπη με τα συναισθήματα της και τις ενοχές της. Θα κατηγορήσει όμως τον Μπράις στη δίκη;

Το αγόρι της, ο Τζάστιν ( Brandon Flynn), που τον δείχνει στη πρώτη σεζόν να έχει φύγει από την πόλη, επιστρέφει μετά την εύρεσή του από τον Κλέι και τον Τόνι ( Christian Navarro), για να καταθέσει στη δίκη υπέρ της Τζέσικα. Οι σχέσεις όμως αυτών των δυο και η εμπλοκή του Τζάστιν στο βιασμό της, δυσκολεύει τη κατάσταση.

Ο Κλέι τα έχει πλέον με τη Σκάι ( Sosie Bacon), κάποια που είδαμε ελάχιστα στη πρώτη σεζόν. Η αγάπη που τρέφει ακόμα για την Χάνα του προκαλεί πολλά προβλήματα καθώς αδυνατεί να την ξεπεράσει. Τα νέα γεγονότα που μαθαίνει στη δίκη το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο. Μια σχέση έκπληξη ανατρέπει τα δεδομένα. Θα καταφέρει ο Κλέι να τη ξεχάσει και να προχωρήσει στη ζωή του;

Ο Κ.Πόρτερ ( Derek Luke), ο σχολικός σύμβουλος που απέτυχε να εμποδίσει τη Χάνα από το να αυτοκτονήσει, αλλάζει συμπεριφορά σε αυτή τη σεζόν ερχόμενος αντιμέτωπος με τις ενοχές του. Οι συνέπειες όμως θα είναι μη ανατρέψιμες.

Ο Τάιλερ ( Devin Druid), προσπαθεί απεγνωσμένα να ενσωματωθεί σε μια παρέα όμως η αποκάλυψη για τις φωτογραφίες που έβγαλε τη Χάνα, τον απομακρύνουν από όλους. Η γνωριμία του με τον Σάιρους ( ένας νέος χαρακτήρας στη σειρά) θα φανερώσει μια άλλη πλευρά του ενώ ο επικείμενος βιασμός του τον οδηγεί σε μια ακραία πράξη.

Μερικά από τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν θα έχουν και αυτοί με τη σειρά τους βασικό ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης. Η Κλόι (Anne Winters), είναι το νέο κορίτσι του Μπράις και αρχηγός στις μαζορέτες. Υποστηρίζει τον Μπράις μέχρι το τέλος. Ο Σάιρους (Bryce Cass) είναι ο νέος φίλος του Τάιλερ και θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της προσωπικότητάς του.

Η σειρά θα επικεντρωθεί και πάλι σε θέματα ταμπού όπως βιασμό, ναρκωτικά, όπλα και πολλά άλλα. Όλα τα επεισόδια ξεκινούν με την κατάλληλη προειδοποίηση κάνοντας γνωστούς στους θεατές ότι οι σκηνές που θα ακολουθήσουν θα είναι σκληρές. Η τελευταία βέβαια, με το βιασμό του Τάιλερ, είναι και από τις πιο δύσκολες και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται γερό στομάχι για να το δει κανείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα