Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: “Με τον παππού μου Αλέξη Μινωτή, τα χαλάσαμε για τα κληρονομικά”

Διαβάζεται σε 4'
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Αλέξανδρος Αντωνόπουλος Glomex/ANT1

Ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος μίλησε για την γιαγιά του Κατίνα Παξινού, για τις κακές σχέσεις που είχε με τον παππού του Αλέξη Μινωτή και για την περιπέτεια της υγείας του.

Στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” βρέθηκε καλεσμένος το βράδυ της Πέμπτης (18/04) ο γνωστός ηθοποιός Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο οποίος μίλησε για την καριέρα του, για το βαρύ όνομα της Κατίνας Παξινού και του Αλέξη Μινωτή, καθώς και για την περιπέτεια της υγείας του.

Αναφερόμενος στους δύο μεγάλους ηθοποιούς, αφού είναι εγγονός των Παξινού – Μινωτή, είπε:Πολύ δύσκολη η κληρονομιά, ασήκωτη. Κατ’ αρχάς το αντιμετώπισαν οι απ’ έξω με μεγάλη δυσπιστία, διότι είμαστε και αδέκαστοι. “Ποιος ξέρει τι μέσον έχει αυτός, που έχει την Παξινού”, αν και βέβαια εγώ την Παξινού δεν την είχα γιατί, όταν βγήκα στο θέατρο, η Παξινού δεν υπήρχε και με τον παππού μου δεν είχα και τις καλύτερες σχέσεις. Αυτό το παρέβλεπαν, όμως, αυτοί οι οποίοι έλεγαν πως εγώ είχα τόσα φοβερά μέσα. Εγώ πρέπει να πω ότι, ό,τι έκανα, το έκανα μόνος μου, χωρίς βοήθεια”.

Σχολιάζοντας το ότι δεν τους “αντέγραψε” στην πορεία του στην υποκριτική, αλλά διέγραψε μια τελείως διαφορετική πορεία, είπε πως “αυτό έγινε υποσυνείδητα” και εξήγησε: “Όπως όλοι οι νέοι ηθοποιοί, ξεκίνησα και εγώ να παίζω τους μεγάλους δραματικούς ρόλους αλλά δεν ήμουν καλός και δεν τα κατάφερνα. Ήμουν πολύ σφιγμένος, πολύ αγχωμένος, κουβαλούσα αυτό το βάρος των ονομάτων. Μεγάλο βάρος, δεν ήταν καθόλου διευκολυντικό. Τώρα πώς είναι η ζωή, ένα περίεργο πράγμα, διότι ήμουν εγγονός μεν της Παξινού και του Μινωτή, στην καριέρα μου η Παξινού δεν έπαιξε κανέναν ρόλο γιατί δεν υπήρχε, ο Μινωτής όμως έπαιξε, με προσέλαβε και με απέλυσε“. 

Όπως είπε: Όταν έφυγε η Παξινού από την ζωή, τα χαλάσαμε για τους λόγους τους γνωστούς. Για τα κληρονομικά θέματα. Όλα τα χρήματα τα δικά του και της Παξινού τα δώρισε στην τράπεζα, απίστευτα πράγματα. Μετά από λίγο χρονικό διάστημα, όμως, έπεσαν λυτοί και δεμένοι να τα ξαναφτιάξουμε. Έκανε αυτός το πρώτο βήμα, γιατί εγώ ήμουν νέος και επαναστάτης, όταν με πήρε τηλέφωνο και με προσέλαβε στο Εθνικό θέατρο. Έπαιξα 24 έργα σε πέντε χρόνια, μεγάλο σχολείο, αλλά πιστεύω ότι δεν ήμουν καλός”.

Και πρόσθεσε: “Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν… δεν ξανατσακωνόμασταν για τα συνδικαλιστικά με τον Μινωτή. Ήμουν νέος, αριστερός και αυτά, αλλά μετά συνήλθα. Στην αρχή όμως ήμουν αριστερός, κάναμε απεργίες και διάφορα και με έδιωξε. Αυτό ήταν πολύ καθοριστικό και μου έκανε καλό, γιατί βγήκα στην ελεύθερη θεατρική αγορά και αυτή με οδήγησε στην κωμωδία”.

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος: Το “κόψιμό” του από την ΕΡΤ

Παράλληλα, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος αναφέρθηκε στον τρόπο που έφυγε από την ΕΡΤ, όπου ήταν για 17 χρόνια. “Έκανα μία εκπομπή. Κάποιος θεωρούσε ότι είμαι πολύ καλός και μου είπε ότι θα σου δώσω μία εκπομπή η οποία θα ανήκει στις ειδήσεις, αλλά δεν θα είναι οι ειδήσεις, το δελτίο, αλλά θα είναι η “Ζωή στην Ελλάδα”. Την έκανα για δύο χρόνια, ώσπου ήρθε ένας διευθυντής και είπε δεν την θέλω άλλο και την έκοψαν με συνοπτικές διαδικασίες. Πήγα ντύθηκα και μου είπαν “είναι και η τελευταία σου”. Κόπηκε η εκπομπή. Τους πήγα στα δικαστήρια φυσικά, το κέρδισα, αλλά η πίκρα μένει. Πληγώθηκα πάρα πολύ”.

Η περιπέτεια της υγείας του Αλέξανδρου Αντωνόπουλου

Μιλώντας για την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του, ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος περιέγραψε: Όταν βλέπεις σε ένα χαρτί, ότι αυτό που βλέπουμε στην αξονική θέλει περαιτέρω διερεύνηση, σου κόβονται τα πόδια. Επειδή έχω ένα πολύ βεβαρημένο… μητρώο. Ο πατέρας μου, η μητέρα μου, ο αδερφός μου, η γιαγιά μου έχουν φύγει από την “επάρατο” όπως λέγεται, είπα να ήρθε και μένα η ώρα μου. Αλλά αυτό δεν κράτησε πολύ. Χειρουργήθηκα πολύ σύντομα, έμεινα τρεις μέρες στο νοσοκομείο. Το βρήκα πρώιμα”.

“Δεν άλλαξε πολύ η κοσμοθεωρία μου. Αφήνω τη ζωή και με πηγαίνει. Η ζωή μου έκρουσε έναν κώδωνα πολύ ισχυρό, αλλά για πολύ λίγο. Σε τρεις μέρες βγήκα από το νοσοκομείο και σε 20 μέρες έπαιζα στο θέατρο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Και δεν μου έχει αφήσει κανένα κουσούρι. Βεβαίως κάθε έξι μήνες που κάνω εξετάσεις τρέμω τι θα ακούσω. Αλλά όλα πάνε καλά, δεν έχω αλλάξει” κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα