Beyonce: Προσπέρασε το όνομα της Lizzo σε συναυλία της μετά τη μήνυση και τις κατηγορίες

Beyonce: Προσπέρασε το όνομα της Lizzo σε συναυλία της μετά τη μήνυση και τις κατηγορίες
Beyonce 2023 BACKGRID UK/VISUALHELLAS.GR 2023 BACKGRID UK/VISUALHELLAS.GR

Αποτελεί η κίνηση της Beyonce να παραλείψει το όνομα της Lizzo κατά τη διάρκεια της ζωντανής εκτέλεσης του "Break my Soul" την αρχή για έναν καλλιτεχνικό "αποκλεισμό" της τραγουδίστριας;

Ζούμε σε μία εποχή που το cancel culture, η τάση δηλαδή που συναντάται ευρέως στο διαδίκτυο και αφορά στο να “ακυρώνονται” πρόσωπα (συνήθως διάσημοι) που θεωρείται ότι εκπροσωπούν ή κάνουν κάτι που ξεσηκώνει αντιδράσεις, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, διχάζονας παράλληλα τον κόσμο.

Τι συμβαίνει όμως όταν η “κουλτούρα της ακύρωσης” δεν ξεκινά από το κοινό και αναλαμβάνουν δράση οι μεγάλοι αστέρες;

Τα τελευταία 24ωρα η διάσημη τραγουδίστρια Lizzo βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας για όλους τους λάθος λόγους, αφού όπως έγινε γνωστό τρεις πρώην χορεύτριές της κατέθεσαν μήνυση σε βάρος της κατηγορώντας την μεταξύ άλλων για σεξουαλική παρενόχληση και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια έχει γίνει τις τελευταίες ώρες αποδέκτης αμέτρητων αρνητικών σχολίων, ειδικά στον λογαριασμό της στο Instagram με πολλούς να αναρωτιούνται πώς γίνεται μία καλλιτέχνης που εμφανίζεται ως υπέρμαχος του body positivity και του self-love να καταγγέλλεται από τους συνεργάτες της για διακρίσεις, σεξουαλική, θρησκευτική και φυλετική παρενόχληση.

Στον σάλο που έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομά της, ήρθε να προστεθεί η κίνηση της Beyonce να παραλείψει το όνομά της κατά την ερμηνεία του τραγουδιού “Break My Soul (Queen’s Remix)” σε συναυλία της στη Βοστώνη την Τρίτη, στο πλαίσιο της περιοδείας “Renaissance Tour“.

Κανονικά, το όνομα της Lizzo εμφανίζεται στους στίχους του “Break My Soul (Queen’s Remix),” μαζί με άλλες καλλιτέχνιδες, όπως η Nina Simone, η Aretha Franklin, η Lauryn Hill και η Nicki Minaj, στο οποίο η Beyonce υμνεί τις μαύρες γυναίκες και τραγουδίστριες που έγραψαν και γράφουν τη δική τους ιστορία στη βιομηχανία του θεάματος.

Σε πολλά βίντεο όμως που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη Beyoncé να προσπερνάει το όνομα της Lizzo από το τραγούδι, επαναλαμβάνοντας το όνομα της Erykah Badu τέσσερις φορές, ακόμη και όταν το όνομα της Lizzo αναβοσβήνει στην οθόνη πίσω της.

Όλα αυτά μερικές ώρες αφότου είχε γίνει γνωστή η μήνυση των τριών πρώην χορευτριών σε βάρος της Lizzo και της επικεφαλής της χορευτικής της ομάδας.

Μάλιστα, τον Ιούνιο η Lizzo είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο στο Instagram, παρακολουθώντας προηγούμενο show της Beyonce αναφέροντας πως “σκέφτομαι τι σημαίνουμε όλοι για τους ανθρώπους και πόσο κυκλικό είναι. Είμαστε όλοι τόσο απειροελάχιστα και στο μέγιστο συνδεδεμένοι και σημαντικοί. Είναι τιμή μου. Ευχαριστώ Beyoncé.”

Η μήνυση, κατατέθηκε την Τρίτη (01/08) από τις χορεύτριες Arianna Davis, Crystal Williams και Noelle Rodriguez στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι οι χορεύτριες “αναγκάστηκαν να υπομείνουν σεξουαλικά απαξιωτική συμπεριφορά” και “πιέστηκαν να συμμετάσχουν σε ενοχλητικά σεξουαλικά σόου” μεταξύ 2021 και 2023.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η Lizzo επέστησε την προσοχή χορεύτριας για το βάρος της (weight-shaming) μετά από μια εμφάνιση στο μουσικό φεστιβάλ South by Southwest (SXSW). Η τραγουδίστρια και η χορογράφος της είπαν αργότερα στη χορεύτρια, Αριάννα Ντέιβις, ότι φαινόταν «λιγότερο αφοσιωμένη» στον ρόλο της – ένα σχόλιο που η αγωγή περιγράφει ως κεκαλυμμένη ανησυχία για το βάρος της χορεύτριας.

Μεγάλο μέρος της μήνυσης απαρτίζουν και όσα διαδραματίστηκαν νωρίτερα αυτή τη χρονιά σε ένα στριπτιτζάδικο του Άμστερνταμ.

Η επίσκεψη στο strip club “Bananenbar”, έγινε μετά από ένα show στην πόλη, με τα after party της Lizzo να αποτελούν ρουτίνα χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικά. Βέβαια, στη μήνυση περιγράφεται πως όσοι παρευρίσκονταν σε αυτά ευνοούνταν από την τραγουδίστρια και είχαν μεγαλύτερη ασφάλεια σε επαγγελματικό επίπεδο.

Στο κλαμπ λοιπόν, η Lizzo φέρεται να “άρχισε να προσκαλεί τα μέλη της ομάδας της να αγγίζουν εκ περιτροπής τους γυμνούς performers, να πιάνουν δονητές από τους κόλπους των καλλιτεχνών και να τρώνε μπανάνες που προεξείχαν από τους κόλπους των χορευτριών“, σύμφωνα με την αγωγή.

Μεταξύ των ισχυρισμών εναντίον της Lizzo – της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Melissa Viviane Jefferson – είναι ότι “πίεσε τη Ντέιβις να αγγίξει το στήθος” μιας στρίπερ και αφού εκείνη αντιστάθηκε στην αρχή τελικά δέχθηκε “φοβούμενη ότι μπορεί να τη βλάψει μελλοντικά” αν δεν το έκανε.

Όταν τελικά η Ντέβις συναίνεσε και άγγιξε για λίγο τη χορεύτρια, η ομάδα ξέσπασε σε γέλια, αναφέρεται στη μήνυση. Στη συνέχεια, η Lizzo φέρεται να πίεσε ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας της να ανέβει στη σκηνή και άρχισε να φωνάζει, “βγάλ’ το”.

Μια εβδομάδα αργότερα, μετά από ένα show στο Παρίσι, η Lizzo κάλεσε τους χορευτές της σε ένα κλαμπ, ώστε “να μπορέσουν να μάθουν κάτι ή να εμπνευστούν από την παράσταση”, αναφέρει η μήνυση. “Αυτό που η Lizzo παρέλειψε να αναφέρει όταν κάλεσε τους χορευτές σε αυτή την παράσταση ήταν ότι ήταν ένα καμπαρέ μπαρ με γυμνούς χορευτές“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα