Έγινε γνωστή η αιτία του θανάτου του Άδαν Κάντο

Διαβάζεται σε 3'
Έγινε γνωστή η αιτία του θανάτου του Άδαν Κάντο
O καρκίνος σκωληκοειδούς απόφυσης που ευθύνεται για το θάνατο του Άδαν Κάντο, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί νωρίς. Invision/AP Paul A. Hebert

Ο πρωταγωνιστής δημοφιλών τηλεοπτικών σειρών και ταινιών, Άδαν Κάντο πέθανε σε ηλικία 42 χρόνων. Η αιτία του θανάτου του είναι ο καρκίνος σκωληκοειδούς απόφυσης.

Ο Άδαν Κάντο, ηθοποιός που απολαύσαμε στο Designated Survivor, το Narcos και το X-Men: Days of Future Past, μεταξύ πολλών άλλων δεν ζει πια ανάμεσα μας.

Ο πατέρας ενός γιου 4 χρόνων και μιας κόρης ηλικίας 2 χρόνων, άφησε την τελευταία του πνοή στα 42 του χρόνια. Η αιτία ήταν ο καρκίνος σκωληκοειδούς απόφυσης.

Γεννήθηκε στο Μεξικό και για όλη τη σχολική του ζωή διέσχιζε τα σύνορα με τις ΗΠΑ, καθώς ήταν μαθητής του Αμερικανικού Καθολικού σχολείου στο Ντελ Ρίο του Τέξας.

Ο πατέρας του ήταν charro, δηλαδή άνθρωπος που ασχολείτο με άλογα, στην ύπαιθρο και ο Άδαν μεγάλωσε παρέα με αυτά τα ζώα στο ράντσο του παππού του.

Η μητέρα του ήταν εκείνη που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με τις τέχνες. Άρχισε τα μαθήματα στο τραγούδι, σε ηλικία 7 ετών, πριν εντρυφήσει στη μουσική μαριάτσι και δώσει σχετικές παραστάσεις. Στα 16 αποφάσισε να γίνει μουσικός.

Μετακόμισε στο Σαν Αντόνιο του Τέξας και έκανε το όνειρο του πραγματικότητα για πέντε χρόνια. Έγινε και τραγουδιστής τζαζ συγκροτήματος, πριν γίνει και συνθέτης.

Το παρουσιαστικό του τον βοήθησε να πάρει δουλειές ως πρωταγωνιστής διαφημιστικών σποτ στην πατρίδα του. Σε μια από αυτές τον ανακάλυψε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ και του έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στο βραβευμένο με Όσκαρ, «Όλα για τη μητέρα μου».

Το 2013 έκανε το ντεμπούτο του στην αμερικανική τηλεόραση, στη σειρά του Fox με τίτλο The Following. Έκτοτε δεν έμεινε ποτέ χωρίς δουλειά στην τηλεόραση ή τον κινηματογράφο.

Τι είναι ο καρκίνος σκωληκοειδούς απόφυσης

Πρόκειται για σπάνιο τύπο κακοήθειας (επηρεάζει έως 2 άτομα σε κάθε 1.000.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, συνηθέστερα ηλικίας 50 έως 55 ετών). Εμφανίζεται, όταν σχηματίζεται όγκος στο συγκεκριμένο σημείο του οργανισμού, μια μικρή θήκη που βρίσκεται στην κοιλιά που είναι μέρος του πεπτικού συστήματος.

Είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, καθώς δεν δίνει συμπτώματα πριν εξαπλωθεί στην κοιλιά. Επίσης, δεν υπάρχει προληπτικό τεστ.

Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, φούσκωμα και αποφράξεις του εντέρου ή γενικά συμπτώματα που σχετίζονται με τον καρκίνο, όπως ανεξήγητη απώλεια βάρους και κόπωση.

Σύμφωνα με τις καταγραφές, είναι τύπος καρκίνου που εμφανίζεται πιο συχνά στις γυναίκες, από ό,τι στους άνδρες.

Οι όγκοι συχνά ανιχνεύονται κατά την σκωληκοειδεκτομή που γίνεται λόγω συμπτωμάτων οξείας σκωληκοειδίτιδας.

Επηρεάζουν τα νευροενδοκρινικά κύτταρα -εξειδικευμένα κύτταρα στο σώμα που απελευθερώνουν ορμόνες που λειτουργούν ως αγγελιοφόροι για να ρυθμίζουν διάφορες λειτουργίες μεταξύ του νευρικού συστήματος και του ενδοκρινικού συστήματος.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς σχηματίζεται ο συγκεκριμένος καρκίνος. Μελέτες έχουν δείξει ότι το 10% των ασθενών έχουν γενετικές μεταλλάξεις, οι οποίες ενδέχεται να σχετίζονται με αυτόν.

Μερικοί ασθενείς φαίνεται επίσης, να έχουν αυτοάνοσα νοσήματα που μπορεί να σχετίζονται με την ανάπτυξη του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα