Ελένη Γερασιμίδου: Προσήγαγαν την οικογένειά της γιατί ύψωσαν παλαιστινιακή σημαία

Διαβάζεται σε 2'
Αντώνης Ξένος, Ελένη Γερασιμίδου, Αγγελική Ξένου
Αντώνης Ξένος, Ελένη Γερασιμίδου, Αγγελική Ξένου ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ/PAPADAKIS PRESS

Ο σύζυγος και η κόρη της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου προσήχθησαν, γιατί σήκωσαν μέσα από το αυτοκίνητό τους την παλαιστινιακή σημαία, καθώς περνούσαν έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Στην προσαγωγή του συζύγου και της κόρης της ηθοποιού Ελένης Γερασιμίδου προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές την Κυριακή (12/11).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Ξένος και η Αγγελική Ξένου πέρασαν με το αυτοκίνητό τους έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Τη στιγμή που περνούσαν έξω από το κτίριο, ύψωσαν μέσα από το αυτοκίνητό τους την παλαιστινιακή σημαία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο αιματοκύλισμα που γίνεται στη Γάζα.

Άγνωστος ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές, που προχώρησαν στην προσαγωγή των δύο ηθοποιών στη ΓΑΔΑ, ενώ μετά από ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το περιστατικό της προσαγωγής τους κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook.

“Φαίνεται ότι η κατάσταση στην χώρα μας είναι εκτός ελέγχου! Με μεγάλη λύπη και οργή πληροφορηθήκαμε προ ολίγου ότι προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ δυο μέλη μας του ΣΕΗ, αγωνιστές χρόνια, με το αιτιολογικό ότι είχαν υψώσει την Παλαιστινιακή σημαία από το αυτοκίνητό τους. Πρόκειται για τον Αντώνη Ξένο και την Αγγελική Ξένου (οικογένεια της αγαπημένης μας Ελένης Γερασιμίδου). Από πότε απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση; Η αντίδραση ήταν άμεση” έγραψε, μεταξύ άλλων.

Ανάρτηση στο Facebook έκανε και η γνωστή ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, γράφοντας, μεταξύ άλλων:

“Προσαγωγές στη ΓΑΔΑ για ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας Προσαγωγές και μάλιστα του ηθοποιού Αντώνη Ξένου και της κόρης του επίσης ηθοποιού Αγγελικής Ξένου Πρόκειται για τον σύζυγο και την κόρη της Ελένης Γερασιμίδου. Πρόκειται για αγωνιστές τόσο της τέχνης όσο και των δικαιωμάτων των ανθρώπων και των λαών και της ειρήνης.

Από ποτέ απαγορεύεται στη χώρα μας να υποστηρίζει κάποιος το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην δικαιοσύνη και την ειρήνη;

Το τι κάνει το κράτος σε επίπεδο διεθνών σχέσεων δεν μπορεί να αποτελεί τροχοπέδη για την ελευθερία του λόγου και της σκέψης του λαού των Ελλήνων Αν έχουμε φτάσει εκεί καλό είναι να το ξέρουμε και να το καταγγέλλουμε σε κάθε ευκαιρία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα