Φουρέιρα: Η απάντηση στο “έλα μωρέ με την Αλβανίδα” και το περιστατικό με τον γιο της και τα κραγιόν

Διαβάζεται σε 2'
Φουρέιρα: Η απάντηση στο “έλα μωρέ με την Αλβανίδα” και το περιστατικό με τον γιο της και τα κραγιόν
Ελένη Φουρέιρα Papadakis Press

Συγκλονιστικό μήνυμα από την Ελένη Φουρέιρα με αφορμή την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη. Ο ρατσισμός που έχει δεχτεί και το περιστατικό με τον γιο της.

Μία συγκλονιστική τοποθέτηση, η οποία περιείχε και έντονο βιωματικό στοιχείο, έκανε η Ελένη Φουρέιρα  3ο ετήσιο συνέδριο «Upfront Initiaitive». Η δημοφιλής τραγουδίστρια σχολίασε την τρανσφοβική επίθεση που εκτυλίχθηκε πριν από λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας ως παράδειγμα τις φορές που έπεσε και η ίδια θύμα ρατσιστικών σχολίων, αλλά και ένα περιστατικό με τον γιο της.

“Οι μισοί λένε «ας αφήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν ό,τι θέλουν» και όταν πάνε στο σπίτι λένε «αν γίνει ο γιος μου gay θα τρελαθώ». Εγώ μεγαλώνω ένα παιδί και όταν είδα αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν φοβήθηκα αν ο γιος μου θα πέσει θύμα μπούλινγκ, φοβήθηκα ο γιος μου να μη γίνει θύτης”

Και συνέχισε: “Κι εγώ ως παιδί έχω ακούσει έλα μωρέ την Αλβανίδα, έλα μωρέ την κ…αλβανίδα. Το έχω ακούσει πάρα πολλές φορές”.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο περιστατικό με τον γιο της που έπαιζε με τις τσάντες και τα κραγιόν της: “Είναι ο γιος μου και έχει έρθει στο δωμάτιο μου με τη μαμά μου και κάποια στιγμή άρχισε να παίζει με τις τσάντες μου, τα κραγιόν. Και του λέει η μαμά μου τελείως ασυναίσθητα «όχι, τι τα θες εσύ αυτά, εσύ είσαι άντρας».

Το λέει μία, καταπίνω λίγο περίεργα. Πιάνει ένα κραγιόν ο μικρός, «μην τα πιάνεις εσύ αυτά, εσύ είσαι άντρας» που η μάνα μου είναι ένας άνθρωπος πολύ ανοιχτόμυαλος. Της λέω μην το ξαναπείς αυτό, δεν θέλω στο υποσυνείδητό του να περάσει το εσύ είσαι άντρας και μεγαλώνοντας να νιώθει ότι πρέπει να είναι άντρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα