Γιάννης Τσορτέκης: “Στον δρόμο μου έλεγαν ότι θέλουν να μου φάνε το λαρύγγι”

Διαβάζεται σε 3'
Γιάννης Τσορτέκης: “Στον δρόμο μου έλεγαν ότι θέλουν να μου φάνε το λαρύγγι”

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε για τις αντιδράσεις του κόσμου όταν έπαιξε τον “Χαράλαμπο” στο “Maestro”, για τη διαφορά δουλειάς – εργασίας και τις παιδικές του αναμνήσεις.

Στην εκπομπή “Πρωίαν σε είδον” βρέθηκε καλεσμένος το πρωί της Τρίτης (26/03) βρέθηκε ο Γιάννης Τσορτέκης, ο οποίος μίλησε για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους, τις αντιδράσεις του κόσμου αλλά και τη διαφορά “δουλειάς” και “εργασίας”.

Αναφερόμενος στον ρόλο του “Χαράλαμπου” στη σειρά “Maestro” του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, η οποία επιστρέφει με την δεύτερη σεζόν της, ο αγαπημένος ηθοποιός είπε αρχικά πως όταν διάβασε τον ρόλο, πανικοβλήθηκε, και ρώτησε τον γιο του εάν έπρεπε να τον δεχτεί.

“Με το που το διάβασα, σκέφτηκα “τι μπορεί να δει το παιδί”, αλλά και οι άλλοι άνθρωποι ή αυτοί που συναναστρέφομαι με αφορμή το παιδί. Η αντίδρασή του ήταν διαφορετική απ’ αυτήν που περίμενα. Μου είπε “να το κάνεις”. Γι’ αυτό και το έκανα”, είπε.

Όσο για τις αντιδράσεις του κόσμου, για τον συγκεκριμένο ρόλο, είπε: Μου έλεγαν στον δρόμο πόσο κακός είμαι. Ή ότι θέλουν να μου φάνε το λαρύγγι. Αυτά συνέβαιναν και συμβαίνουν, αλλά τώρα γίνονται με άλλο τρόπο. Το προσπερνάνε γρήγορα, γιατί έχουν κι άλλες πληροφορίες. Ο θεατής αν έβλεπε μόνο τον “Χαράλαμπο” θα έπρεπε να έχω ένα καταφύγιο να κρυφτώ, για να μπορώ να υπάρξω. Ευτυχώς, που ήταν τέτοια η συγκυρία και ήρθε το “Αυτή η νύχτα μένει”, οπότε είδαν ότι δεν είναι μόνο ο “Χαράλαμπος”. Η πρώτη αντίδραση ήταν επιθετική και άμεση, σαν να βλέπουν έναν εγκληματία” περιέγραψε ο αγαπημένος ηθοποιός.

Σε άλλο σημείο, ο Γιάννης Τσορτέκης μίλησε για τη διαφορά των λέξεων “δουλειά” και “εργασία”. Επέμεινε πως ο ίδιος αισθάνεται πως εργάζεται, όχι ότι δουλεύει, εξηγώντας τα εξής: “Η λέξη “δουλειά” έχει μέσα και τον χαρακτήρα της δουλείας. Η “εργασία” έχει την παραγωγή έργου. Έχει σημασία κάποιος να αντιλαμβάνεται ότι αυτό δεν το κάνει δέσμιος ή δεσμευόμενος, αλλά το κάνει επειδή αυτός το επιλέγει και επειδή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο”

Τέλος, ο Γιάννης Τσορτέκης έκανε μια αναδρομή στις παιδικές του αναμνήσεις, με αφορμή την παράσταση “Underground” στο Θέατρο Ακροπόλ, περιγράφοντας: “Είναι στο αίμα μου ο βαλκανικός ήχος. Και από τις δύο πλευρές έχω μεγαλώσει μέσα στα πανηγύρια. Η Το καλοκαίρι ήμουν με τη γιαγιά στο χωριό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα