Η Bobbi Althoff, το “ακατάλληλο” βίντεο και η ταχύτητα της φήμης

Διαβάζεται σε 5'
Η Bobbi Althoff
Η Bobbi Althoff AFP MICHAEL TRAN

Η Bobbi Althoff εμφανίστηκε πριν δύο χρόνια, κάνει πάταγο και τις τελευταίες ώρες “τρεντάρει” στα social media για λόγους υψηλής συνωμοσιολογικής αισθητικής.

Η Αμερικανίδα podcaster και influencer Bobbi Althoff αποτελεί τις τελευταίες ώρες παγκόσμιο “τρεντ” στο X (πρώην Twitter) εξαιτίας της διαρροής ενός “πικάντικου” βίντεο που φαινομενικά απεικονίζει την ίδια. Η διαρροή εικάζεται από πολλούς ότι είναι αποτέλεσμα AI επεξεργασίας, με αρκετούς χρήστες που είδαν τα πλάνα να προτρέπουν τους υπόλοιπους να μην το δουν. Πράγμα που φυσικά, δεν έγινε.

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του “Really Good Podcast” έπεσε όπως φαίνεται θύμα ενός AI, NSFW βίντεο και είχε σαν αποτέλεσμα το X να πλημμυρίσει κυριολεκτικά από εκατοντάδες fake βίντεο με πρωταγωνίστρια την “ίδια”. Κάτι που διαιωνίζει το απρόσμενα γρήγορο virality της.

Από το TikTok σε συνεντεύξεις με διασήμους

Η Bobbi Althoff που είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών, έγινε viral στο TikTok με βίντεο που αφορούν την προσωπική της ζωή την οποία και διακωμωδεί. Το 2023 άρχισε το Pod της όπου φιλοξενεί χιουμοριστικές συνεντεύξεις με celebrities. Οι Shaquille O’Neal, J Balvin, Mark Cuban και Drake, έχουν περάσει από το “μικρόφωνό” της.

Πριν λίγες ημέρες, ανακοίνωσε στο Instagram πως χωρίζει με τον σύζυγό της σε “φιλικό κλίμα”, με τον πρώην σύντροφό της να ζητά συνεπιμέλεια των δύο παιδιών τους.

Η Bobbi Althoff
Η Bobbi Althoff Image Press Agency/NurPhoto via AFP

Μέσα σε τρία μόλις χρόνια, η Bobbi Althoff έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 7 εκατομμύρια followers στο TikTok και 1 εκατομμύριο subscribers στο YouTube κανάλι της. Η καριέρα της στο TikTok ξεκίνησε μάλιστα μόλις το 2021, όταν και περιέγραφε τη ζωή της ως έγκυος και νεαρή μητέρα.

Ένα από τα πρώτα της viral βίντεο είναι αυτό:

@bobbialthoff Why waste your youth? ♬ LOSER – MAYA.

Η καριέρα της πάντως πραγματικά απογειώθηκε μετά τη συνέντευξή της με τον Drake που αναπτύχθηκε στη λογική ενός οικείου “pillow talk”. Φήμες μάλιστα τους ήθελαν να είναι και ζευγάρι, με την ίδια να τις διαψεύδει. Η δουλειά πάντως είχε γίνει με τον καλύτερο τρόπο.

Το Vox έγραψε πως το στυλ της Althoff στις συνεντεύξεις της είναι “φλατ, στεγνό, και ειρωνικό με την ίδια να εκφράζει απροκάλυπτα τη “βαρεμάρα” της. Ρωτάει τους καλεσμένους της πράγματα προσωπικά, για το τι φοράνε, πώς ζούνε, τι τους αρέσει να τρώνε, αλλά η ίδια δεν δείχνει να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα όσα ακούει. Στις συναντήσεις μαζί τους είναι σαρκαστική ή σιωπηλή, αποσκοπώντας στο να δημιουργήσει αμηχανία, και τα καταφέρνει”. “Όλα δημιουργούν μια αίσθηση ότι θα προτιμούσε να βρίσκεται οπουδήποτε αλλού από το να πάρει συνέντευξη από αυτό το εξαιρετικά διάσημο πρόσωπο που έχει απέναντί της. Είτε λέει κάτι εντυπωσιακό, κάτι ξεκαρδιστικό ή κάτι που δείχνει γνήσιο ενδιαφέρον, δεν υπάρχει κανένα συναίσθημα στην απαλή φωνή της”, αναφέρει ακόμη το Vox, σε άρθρο – προφίλ για εκείνη.

Το Pod της συγκρίνεται από πολλούς με το Between Two Ferns του Zach Galifianakis, ενώ πολλοί την έχουν κατηγορήσει πως αντιγράφει τον Funny Marco, τον οποίο και έχει φιλοξενήσει. Θυμίζει ακόμη το στυλ – ή θα ήθελε για την ακρίβεια – της Diana Morgan ως Philomena Cunk.

Μόνο στην περίπτωση του ράπερ Offset τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά για τη νεαρή influencer, καθώς οι όροι ήρθαν ανάποδα. Γενικώς, πολλοί συγκρίνουν την περσόνα που παρουσιάζει η Althoff με τη Olivia Mossbacher του White Lotus του HBO που ενσαρκώνει η Sydney Sweeney. Η σάτιρά της ωστόσο δεν δείχνει να έχει επίγνωση του παραλογισμού που εκφράζει, κάτι που καταφέρνει άψογα ο Galifianakis, με την “πλήξη” της Althoff να μην εμβαθύνει.

Αντιμετωπίζοντας την κοινωνική φοβία

“Είμαι πολύ ανασφαλής και ο χαρακτήρας που έχω δημιουργήσει αποτελείται από τις μεγαλύτερες ανασφάλειές μου”, έχει δηλώσει η ίδια σε συνέντευξή της στο Cosmopolitan. Εξήγησε δε, πως οι διασημότητες που καλεί είναι από πριν προετοιμασμένες για το τι θα ακολουθήσει. “Μέσα από αυτό που κάνω ξορκίζω το ότι πάντα ήμουν κοινωνικά αδέξια. Είναι ένας τρόπος για να λειτουργώ, να παίρνω τον έλεγχο”, δήλωνε η νεαρή. Έχει αποκαλύψει επίσης πως έχει παλέψει στη ζωή της με την κατάθλιψη.

Δεν ξέρουμε αν θα μακροημερεύσει η εν λόγω περσόνα της Althoff, για την ώρα πάντως η Gen Z δείχνει να συνεχίζει να την ακολουθεί σε όσα παρουσιάζει. Παρά τις αρνητικές κριτικές γύρω από την ποιότητα και το βάθος της δουλειάς της. Ακόμη, πολλοί φανς της ζητούν “εξηγήσεις” για το πώς κατάφερε να “κλειδώσει” τόσους διάσημους σε συνεντεύξεις της σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ κάποιοι την κατηγορούν ότι είναι ένα εφήμερο δημιούργημα της βιομηχανίας θεάματος που τα τελευταία χρόνια επενδύει όλο και περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας στο νέο κοινό.

Μένει να δούμε αν η νεαρή θα επιστρέψει στα προσωπικά TikTok βίντεο, ή αν θα συνεχίσει να εξαργυρώνει τη φήμη της μέσα από τις άβολες, YouTube συνεντεύξεις της. Αντικρούοντας παράλληλα φήμες και AI βίντεο που την αφορούν. Σημεία των καιρών και αυτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα