Καπουτζίδης: “Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και η καρδιά δεν έχει γεννητικά όργανα”

Διαβάζεται σε 3'
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στα θεωρεία της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο
Ο Γιώργος Καπουτζίδης στα θεωρεία της Βουλής κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

“Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένας γονιός δε θα ντραπεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Καπουτζίδης, στην πρώτη του δήλωση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, σχολίασε ο Γιώργος Καπουτζίδης σήμερα, Παρασκευή (16/2), μιλώντας στην εκπομπή “Breakfast Star”, απ’ όπου ευχαρίστησε την οικογένειά του και έστειλε ένα συγκινητικό μήνυμα προς όλους τους γονείς και τα ΛΟΑΤΚΙ παιδιά.

“Όταν μου έστειλε η Μαίρη [σ.σ. η δημοσιογράφος της εκπομπής Μαίρη Αργυριάδιου], μήνυμα για να μιλήσουμε, δεν μπορούσα να διαβάσω το κινητό γιατί έκλαιγα. Χθες δεν εκδήλωσα καθόλου το συναίσθημά μου, ήμουν παγωμένος, συγκρατημένος και σήμερα κλαίω από το πρωί. Τώρα γελάω που μιλάμε, μετά που θα κλείσουμε, θα είμαι στην πρότερη κατάσταση” ανέφερε αρχικά.

“Θέλω να σας περιγράψω το εξής. Πριν πάω στη Βουλή, χτες, επειδή ήξερα ότι θα μας κρατήσουν τα κινητά, -δεν επιτρέπεται εκεί στα έδρανα που καθόμασταν χτες- λέω να θυμηθώ να πάρω τη μαμά μου και τον μπαμπά του τηλέφωνο και να τους κάνω αυτό το τυπικό τηλεφώνημα, ότι “έλα μαμά, μπαμπά, καλά είμαι, θα πάω στη Βουλή, δεν θα έχω το κινητό μαζί, θα τα πούμε το βράδυ ή αύριο το πρωί” περιέγραψε αρχικά και πρόσθεσε,

“Αυτό είχα σκοπό να πω. Και ακούω τη φωνή της μητέρας μου και αντί να πω αυτό, της λέω σε ευχαριστώ πάρα πολύ που με κάνατε τον άνθρωπο που έγινα και που με μεγαλώσατε έτσι όπως με μεγαλώσατε και σας ευχαριστώ για τη δύναμη που μου δώσατε. Γιατί δεν καταλαβαίνετε πόση δύναμη παίρνει ένα παιδί, όταν νιώθει ότι οι γονείς του είναι υπερήφανοι γι’ αυτό, περήφανοι όχι γιατί κέρδισε ένα διαγώνισμα ή ένα μετάλλιο. Περήφανοι για την καρδιά του, την επιτυχία και την αποτυχία του. Υπερήφανοι γιατί καταλαβαίνουν ότι στην καρδιά του έχει κάτι καλό”, περιέγραψε, εμφανώς συγκινημένος.

“Ονειρεύομαι έναν κόσμο όπου κανένα παιδί δε θα χρειαστεί να κάνει αυτήν την άβολη συζήτηση και κανένας γονιός δε θα ντραπεί, δεν θα φοβηθεί γι’ αυτό που είναι το παιδί του. Απλώς να το αφήσει να γίνει ένας καλός άνθρωπος. Και αυτός θα είναι ο στόχος μου. Δε φαντάζεστε πόση δύναμη δίνουν οι γονείς όταν αγαπάνε κι αποδέχονται τα παιδιά τους. Η αγάπη βγαίνει από την καρδιά και η καρδιά δεν έχει γεννητικά όργανα. Δεν έχει φύλο η καρδιά. Αυτό ήθελα να πω. Συγγνώμη, αλλά τους αγαπάω πάρα πολύ και τους ευχαριστώ πάρα πολύ για τη δύναμη που μου έδωσαν”, κατέληξε.

Σημειώνεται ότι ο καταξιωμένος ηθοποιός και σεναριογράφος βρέθηκε χτες, Πέμπτη (15/2), στα θεωρεία της Βουλής, απ’ όπου παρακολούθησε τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του Γιώργου Καπουτζίδη:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα