Καπουτζίδης: Η ομοφοβία υπάρχει γιατί μας την έμαθαν

Διαβάζεται σε 4'
Ο Γιώργος Καπουτζίδης
Ο Γιώργος Καπουτζίδης Glomex

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τις “Σέρρες”.

Καλεσμένος στην εκπομπή Καλύτερα Αργά βρέθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, τη σειρά “Σέρρες” που είναι πλέον στο Netflix και την προσωπική του ζωή.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιo για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Καπουτζίδης ανέφερε πως: «την καθημερινότητα κάποιων που είναι στα κάγκελα δεν θα την αλλάξει. Στις οικογένειες των ομόφυλων ζευγαριών θα την αλλάξει προς το καλύτερο. Κάνουμε ένα βήμα προς την ισότητα και μια συνειδητοποίηση ότι είμαστε ίσοι. Και όσο να ναι είναι μια πρόοδος. Εγώ μεγαλώνοντας δεν μπορούσα να έχω κανένα όνειρο. Ούτε να κάνω οικογένεια, ούτε να κάνω παιδιά. Μια διάφανη σελίδα ήταν η προσωπική μου ζωή. Δεν μου επιτρεπόταν να έχω όνειρα για την προσωπική μου ζωή».

«Θα είχε μεγαλύτερο “κόστος” αν δεν μιλούσα. Ένα πράγμα μπορείς να είσαι στη ζωή σου κι αυτό είναι ο εαυτός σου. Αν δεν είσαι, την πάτησες. Και δυστυχώς, όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα την έχουν πατήσει και αναγκάστηκαν να μην είναι ο εαυτός τους. Κρύβεσαι, μπορεί να είσαι με την παρέα σου και να συζητούν τα γκομενικά τους και εσύ δεν μπορείς να συζητήσεις, να πεις τα δικά σου, ζεις μισή ζωή.

Είναι μια ζωή που έχει μονίμως εμπόδια. Θα πρέπει να κρύψεις αυτό που θες να πεις, αυτό που νιώθεις, να αλλάξεις τη φωνή σου, τη στάση σου. Και φοβάσαι. Διαβάζεις πράγματα για σένα που είναι φρικτά. Τη δεκαετία του ’80, καταλαβαίνεις τι βιώναμε και τι βλέπαμε στην τηλεόραση, ξέρεις από τι έπρεπε να επιζήσει κάποιος».

«Νομίζω η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα σε σχέση με αυτά που έχει βιώσει και με αυτά που ακούει, πολύ λίγα έχει πει. Από εκεί και πέρα, αν κάποιοι είναι πιο επιθετικοί και θυμωμένοι, φυσικά είναι αποτέλεσμα καταπίεσης. Ομοφοβία υπάρχει γιατί μας την έμαθαν, γιατί την έχουμε διδαχτεί. Δεν είναι μόνο το νομοσχέδιο. Η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίσει όλους αυτούς τους πολίτες που είναι τόσο έξαλλοι και μισαλλόδοξοι».

Αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πολλές φορές έχει θυμώσει με δημοσιογράφους που του κάνουν το λεγόμενο “πέσιμο” σε στιγμές που πολλές φορές είναι αχρείαστες. «Εγώ όταν έρχεται κάποιος χωρίς να το έχουμε συμφωνήσει έξω από το θέατρο ή οπουδήποτε δεν απαντάω. Ούτε στις πρεμιέρες. Τώρα πια όμως το έχω κατακτήσει αυτό, είμαι κουλ. Λέω “χίλια συγγνώμη, δεν θέλω να κάνω κάποια δήλωση”. 

Νομίζω ότι αυτό που ήθελε να πει ο Γιώργος Νταλάρας και νομίζω εκεί πρέπει να εστιάσουμε και όχι αν ο τρόπος ήταν σωστός, λάθος, αν έπρεπε να τα ακούσει το τάδε παιδί. Σας το λέμε με πολλούς τρόπους, δεν το λέει μόνο ο Νταλάρας και του ποιοτικού και του έντεχνου και του θεάτρου και της τηλεόρασης, ότι το επίπεδο της δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς χαμηλό πολλές φορές». 

Για τις “Σέρρες” στο Netflix

«Αισθάνομαι πολύ όμορφα τώρα. Έχω λάβει τα πιο ζεστά κι ανθρώπινα μηνύματα για αυτή τη δουλειά. Είμαι ευγνώμων. Χαίρομαι που μπαίνει στα σπίτια της Ελλάδας. Το Netflix είναι μεγαλύτερη πλατφόρμα και το ότι είναι σερί δέκα μέρες νούμερο 1, σημαίνει ότι μπαίνω όντως σε πολλά σπίτια. Τώρα μπορώ να αισθανθώ χαρά. Όσο επιτυχία και αν έκανε όταν βγήκε, πόσο να το χαρείς όταν ήταν τραυματισμένη με την απώλεια του Πάνου;

Δύο χρονιά μετά έχεις απομακρυνθεί από αυτό, η απώλεια θα υπάρχει, η πληγή θα υπάρχει και η χαρά μας θα έχει μια σκιά. Το τι σκέφτομαι το τι θα έλεγε ο Πάνος ότι μπήκε στο Netflix, πόσο θα μας τρόλαρε. Τον αγαπήσαμε πάρα πολύ και μας έχει δέσει πολύ αυτό που μας έχει ζήσει. Θα μιλήσω για τα παιδιά του θεάτρου που ήμασταν τρία χρόνια και το ζήσαμε όλοι μαζί. Το έλεγε κάπου και η Μαριλού, κάθε χρόνο στα γενέθλια της Αλεξάνδρας μαζευόμαστε και κάνουμε τα ίδια πράγματα. Πέρυσι καθίσαμε και στις ίδιες θέσεις. Και λείπει, είναι εδώ, είναι όλα ανακατεμένο. Δεν ξέρει πως να το χειριστείς πια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα