Kim Kardashian: Συναντήθηκε με την Kamala Harris στον Λευκό Οίκο

Διαβάζεται σε 4'
Kamala Harris, Kim Kardashian
Kamala Harris, Kim Kardashian Susan Walsh/AP Photo

Η Kim Kardashian συμμετείχε σε συζήτηση στον Λευκό Οίκο σχετικά με τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και τις πρόσφατες αμνηστεύσεις που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν σε πρώην φυλακισμένους

Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε η Κιμ Καρντάσιαν (Kim Kardashian) την Πέμπτη (25/4), προκειμένου να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για τις απονομές χάριτος που έδωσε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μαζί με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις (Kamala Harris).

Η συζήτηση έγινε μία ημέρα αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν έδωσε χάρη σε 11 άτομα και μετέτρεψε τις ποινές άλλων πέντε που είχαν καταδικαστεί για μη βίαια αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά.

Στο φόρουμ συμμετείχαν αρκετοί άνθρωποι που έλαβαν χάρη την Τετάρτη όπως αναφέρι το CNN – ο Τζέισον Χερνάντεζ, ο Μπόμπι Ντάρελ Λόουερι, ο Τζέσι Μόσλεϊ και η Μπέβερλι Χόλσι – οι οποίοι συζήτησαν τις εμπειρίες τους σχετικά με το σύστημα δικαιοσύνης. Και οι τέσσερις δημιούργησαν επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς στις κοινότητές τους μετά τη φυλάκισή τους.

“Πιστεύω πολύ στη δύναμη της λύτρωσης”, δήλωσε η Χάρις στην εκδήλωση. “Δεν είναι το σημάδι μιας κοινωνίας των πολιτών ότι επιτρέπουμε στους ανθρώπους έναν τρόπο να κερδίσουν τον δρόμο της επιστροφής και να τους δώσουμε την υποστήριξη και τους πόρους που χρειάζονται για να το κάνουν αυτό;”

Susan Walsh/AP Photo

Η Χάρις ευχαρίστησε την Καρντάσιαν, η οποία επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο πολλές φορές κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ για να πιέσει για τη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης, για την υπεράσπισή της και για το ότι “χρησιμοποίησε την πλατφόρμα σας με τρόπο που πραγματικά ανέδειξε τη σημασία του να μιλάμε και να είμαστε αφοσιωμένοι στις δεύτερες ευκαιρίες”.

“Είμαι απλώς εδώ για να βοηθήσω και να γνωστοποιήσω αυτό που γίνεται”, είπε η Καρντάσιαν, προτού πει στους αποδέκτες της αμνηστίας: “Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που βρίσκομαι εδώ για να ακούσω τις ιστορίες σας”.

Η Καρντάσιαν δήλωσε ότι η ανταλλαγή προσωπικών ιστοριών βοηθά τους ανθρώπους που δεν έχουν περάσει από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης να κατανοήσουν τις προκλήσεις της επανένταξης στην κοινωνία μετά τη φυλάκιση. “Κάθε φορά από εκείνες που πήγα και επισκέφθηκα μια φυλακή, συνάντησα μερικά από τα πιο έξυπνα άτομα με τις πιο λαμπρές ιδέες και το να βλέπω τις αλλαγές που συμβαίνουν για να κάνουν την επανένταξή τους ευκολότερη, νομίζω ότι θα αλλάξει τη ζωή τους και θα δώσει ελπίδα σε πολλούς ανθρώπους”, δήλωσε.

Οι διαδοχικές συναντήσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ

Το 2018, η Κιμ Καρντάσιαν κάθισε μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο, όπου μαζί της ήταν και η Alice Marie Johnson, της οποίας η ποινή ισόβιας κάθειρξης μετατράπηκε από τον Τραμπ το 2018. Το 2019, έκανε δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο σχετικά με μια νέα πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να βοηθήσει πρώην κρατούμενους να βρουν δουλειά μετά τη φυλακή. Το 2020 συναντήθηκε ξανά με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Susan Walsh/AP Photo

Η υπεράσπιση των εν λόγω θέσεων από την πλευρά της Καρντάσιαν θεωρείται ότι συνετέλεσε εν μέρει στο να έρθει πιο κοντά στην ιδέα της μεταρρύθμισης της ποινικής δικαιοσύνης ο Ντόναλντ Τραμπ, οδηγώντας τελικά στην ψήφιση του νόμου First Step Act το 2018. Ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των φυλακών σηματοδότησε μια σπάνια στιγμή δικομματισμού κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Τραμπ και ακόμη και ορισμένοι από τους πιο σκληρούς επικριτές του έχουν επαινέσει την ψήφισή του.

Η επίσκεψή της πραγματοποιείται επίσης μία ημέρα μετά την Ημέρα Μνήμης των Αρμενίων. Η Καρντάσιαν έχει αρμενική καταγωγή και ο πρόεδρος Μπάιντεν το 2021 έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που αναγνώρισε τη σφαγή των Αρμενίων υπό την Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από περισσότερο από έναν αιώνα ως γενοκτονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα