Μελέτης Ηλίας: Είναι σίγουρο ότι δεν θυμάσαι σε ποια πασίγνωστη διαφήμιση έπαιζε

Διαβάζεται σε 3'
Μελέτης Ηλίας
Μελέτης Ηλίας glomex

Καλεσμένος στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε ο Μελέτης Ηλίας για μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Τα πρώτα βήματα στο θέατρο, η πρώτη τηλεοπτική δουλειά και η προσωπική του ζωή.

Ο Μελέτης Ηλίας κάθισε στον καναπέ του “Στούντιο 4” της ΕΡΤ και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό ιστορίες και περιστατικά που μέχρι σήμερα λίγοι γνώριζαν.

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε μία αναδρομή στα πρώτα του χρόνια στον χώρο της υποκριτικής και μεταξύ άλλων θυμήθηκε την πρώτη φορά που έχοντας μπει στη Δραματική Σχολή κλήθηκε να παίξει μία σκηνή μπροστά σε όλους. Όπως είπε, άρχισε να παίζει με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος και γύρισε την πλάτη στον δάσκαλο και τους υπόλοιπους σπουδαστές.

“Ήμουν UFO. [Το θέατρο] ήταν ένας τελείως καινούργιος κόσμος που δεν ήξερα πού πάνε τα τέσσερα. Δεν ήξερα πώς να κινηθώ, γιατί και στο σχολείο δεν ήμουν από τα παιδιά που διέκρινες μία υπόνοια ότι θα ασχοληθούν με τα καλλιτεχνικά. Η κύρια δραστηριότητά μου που είχα στο Γυμνάσιο – Λύκειο ήταν μπάλα, καφέ, βόλτα, αραλίκι, απειροελάχιστο διάβασμα ίσα ίσα για να περνάω την τάξη”, είπε ο Μελέτης Ηλίας.

Δεν πήγαινα σε οντισιόν όταν βγήκα από τη Σχολή. Περίμενα ότι θα έρθει κάποιος να με ανακαλύψει, ήταν βαθιά τεμπελιά. Είναι στάση ζωής. Και σπάει ο διάολος το ποδάρι του και κάπως έτσι έγινε. Δεν το προτείνω”, είπε στη συνέχεια ο γνωστός ηθοποιός και παραδέχθηκε πως ήταν επιλεκτικός επειδή φοβόταν.

“Φοβόμουν να πάω, να δοκιμαστώ και η αλήθεια είναι πως στις πτυχιακές εξετάσεις στο Θέατρο Τέχνης είχαν έρθει πολλοί σκηνοθέτες για να δουν νέους ηθοποιούς. Και με επέλεξε ο Λευτέρης Βογιατζής για να με δει. Πήγαινα για 2-3 μήνες, διάβαζα, κάποια στιγμή με πήρε, ξεκίνησα πρόβες, ήταν πολύ προβληματικές και εξοντωτικές για εμένα, και μετά από 4-5 μήνες προβών έφυγα. Δεν ευοδώθηκε η συνεργασία”, δήλωσε.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη σύζυγό του και τη γνωριμία τους και διηγήθηκε μια απίθανη ιστορία, όταν από μια παράσταση στην Επίδαυρο κατέληξαν σε ένα σουβλατζίδικο.

“Πήγαμε είδαμε μια παράσταση στην Επίδαυρο, δεν θέλω να πω ποια, η οποία ήταν λίγο πρωτοποριακή για τα δεδομένα της -και μου-, αρχές 2000, και καθόμασταν τελευταία σειρά στο κάτω διάζωμα και πίσω μας ήταν ο διάδρομος, όπου έφευγε κόσμος κατά τη διάρκεια της παράστασης. Εγώ έβλεπα την παράσταση και κοίταζα και τη γυναίκα μου, η οποία μου έλεγε ‘τι είναι αυτό; Μόνο ουρλιάζουν, πάμε να φύγουμε σε παρακαλώ’ και πήγαμε και φάγαμε στην παλιά Επίδαυρο σουβλάκια”, είπε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων ο ηθοποιός αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με την τηλεόραση, η οποία δεν ήταν σε κάποια τηλεοπτική σειρά αλλά σε μία παλιά διαφήμιση για γνωστή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

“Ήμουν στη διαφήμιση (σ.σ. της Cosmote) ‘Σήμα σήμα καμπάνα‘. Ήμουν 27-28 χρονών. Τότε δούλευα στο θέατρο”, είπε ο Μελέτης Ηλίας, ενώ όταν ρωτήθηκε πώς με τόσο πλούσιο βιογραφικό βρέθηκε να παίζει σε διαφημίσεις, ο ηθοποιός απάντησε πως οι λόγοι ήταν καθαρά βιοποριστικοί.

“Έτυχε αυτές οι διαφημίσεις να είναι και αξιοπρεπέστατες σαν αποτέλεσμα. Ουσιαστικά ήταν η μόνη μου επαφή με την τηλεόραση τότε γιατί δεν είχα ιδιαίτερη επαφή, δεν πήγαινα. Συμμαθητές μου πήγαιναν σε κάστινγκ για τηλεοπτικές σειρές, εγώ παντελώς αδιάφορος. Και αδιάφορος και φοβισμένος. Είναι αυτό που λέμε ‘όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια’. Έλεγα ‘εγώ θα πάω τώρα να κάνω κάστινγκ για τηλεοπτική σειρά, από πού κι ως πού;'”, είπε.

Θυμηθείτε τη διαφήμιση:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα