Νικολίνα Νικολούζου – My Style Rocks: “Ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα”

Διαβάζεται σε 4'
Η Νικολίνα του My Style Rocks
Η Νικολίνα του My Style Rocks Glomex/ΣΚΑΙ

Μετά από την εξομολόγησή της ότι είναι διεμφυλική γυναίκα, η Νικολίνα Νικολούζου μίλησε για την αντίδραση των γονιών της όταν τους εξήγησε τα συναισθήματά της σε ηλικία 11 ετών.

Στην εκπομπή “Fay’s Time” παραχώρησε συνέντευξη η Νικολίνα Νικολούζου, η παίκτρια του My Style Rocks που στο χθεσινό επεισόδιο έκανε coming out ως τρανς γυναίκα.

Η  20χρονη παίκτρια μοιράστηκε δημόσια την ιστορία της, αποκαλύπτοντας: “Δεν ήμουν πάντα το άτομο που βλέπετε μπροστά σας. Είμαι ένα κορίτσι που γεννήθηκε στο λάθος σώμα. Αυτό, δηλαδή, σημαίνει ότι είμαι μια διεμφυλική γυναίκα. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε όταν ήμουν μόλις 11 ετών. Όταν μοιράστηκα αυτά τα συναισθήματα με τους γονείς μου και με τη στήριξή τους και με τη βοήθεια ειδικών, κατανόησα τον εαυτό μου και στα 12 μου ξεκίνησα ορμονοθεραπεία και τότε ξεκίνησε η διαδικασία της φυλομετάβασής μου”.

Νικολίνα: Όσα είπε για την ιστορία της στο “Fay’s Time”

Αρχικά, σχετικά με την απόφασή της να προχωρήσει στη δημόσια αυτή αποκάλυψη, η Νικολίνα δήλωσε: “Είναι κάτι το οποίο εγώ το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για την προσωπικότητά μου να το γνωρίζει κάποιος και, επειδή σ’ αυτό το παιχνίδι έχω έρθει για να δώσω όλο μου τον εαυτό, ήθελα να το φέρω με αυτόν τον τρόπο, για να δείξω στον κόσμο και σε κορίτσια σαν εμένα, ότι δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι”.

“Τα κορίτσια δεν το γνώριζαν, δεν το είχα μοιραστεί με καμία, ήθελα να το πω και να δω την αντίδρασή τους εκείνη τη στιγμή. Με σόκαρε η αγάπη και η υποστήριξη στα social media από τον κόσμο. Νιώθω ότι η ιστορία μου άγγιξε πάρα πολύ κόσμο ανέφερε, επίσης, η 20χρονη παίκτρια.

Αναφερόμενη στο πώς εξομολογήθηκε στην οικογένειά της ότι αισθάνεται κορίτσι, η Νικολίνα περιέγραψε: “Όταν ήμουν 11 χρονών, επειδή αυτά τα συναισθήματα τα ένιωθα πολλά χρόνια, μάζεψα όλη μου την οικογένεια και τους είπα ότι θέλω να τους μιλήσω. Ξεκίνησα να τους εξηγώ τα συναισθήματά μου, το πώς αισθανόμουν τόσο καιρό και ότι είμαι σίγουρη πως μέσα μου νιώθω κορίτσι“.

Ενώ για την αντίδρασή τους, είπε: “Η αδερφή μου είχε την πιο αστεία αντίδραση. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου άνοιξαν τα χέρια τους και με πήραν μια μεγάλη αγκαλιά. Μου είπαν “όπως και να νιώθεις, εμείς είμαστε εδώ και σ’ αγαπάμε””.

Για την μετέπειτα διαδικασία, η Νικολίνα σημείωσε: Ήταν δύσκολο να βρούμε ειδικούς να με βοηθήσουν, νομίζω ήμουν η πρώτη περίπτωση στην Ελλάδα, το οποίο με έκανε λίγο να νιώθω σαν πειραματόζωο. Επειδή ξεκίνησα τη φυλομετάβαση στην εφηβεία, ήταν όλο κάτι καινούργιο. Μαζί με την φυλομετάβαση, γινόμουν και άνθρωπος, ανακάλυπτα και τον εαυτό μου, οπότε ήταν όλο ένα πολύ πλούσιο ταξίδι”.

Όσο για τις αντιδράσεις στο κοινωνικό περιβάλλον είπε: “Το κοινωνικό περιβάλλον, θα μιλήσω για την οικογένειά μου πέρα από τους γονείς μου, είχαν παρόμοια αντίδραση με εκείνη των γονιών μου. Πιο πολύ δέχθηκα πόλεμο από καθηγητές μου στο γυμνάσιο, παρά από τους συμμαθητές μου. Ήταν λίγο προσβλητικοί και λίγο αρνητές της κατάστασης. Μου έλεγαν “κοίτα δεν έχει σημασία, εσύ θα έρχεσαι όπως θέλουμε εμείς”. Φυσικά και χρειάστηκε να επέμβουν οι γονείς μου σε ορισμένες περιπτώσεις. Χρειάστηκε να μιλήσουν στους καθηγητές και να τους επιβάλουν να με σεβαστούν. Υπάρχουν ευρωπαϊκοί νόμοι, οι οποίοι προστατεύουν κορίτσια σαν εμένα”.

Στο νομικό σκέλος, δήλωσε ότι έχει κατοχυρώσει το όνομά της, και ανέφερε: “Όταν είχε ψηφιστεί ο νόμος για να αλλάζουν τα διεμφυλικά άτομα το όνομά τους κάτω από 18 ετών, εγώ ήμουν το πρώτο άτομο στην Ελλάδα κάτω από τα 18 που άλλαξε το όνομά του“.

“Ο αγώνας που έχω ρίξει δικαιώνεται. Όσες δυσκολίες κι αν πέρασα, με τη στήριξη των γονιών μου πήγαινα μπροστά” σημείωσε, επίσης, η Νικολίνα Νικολούζου.

Και κατέληξε: “Πέρασα μια φάση που είχα φυλάξει τις παιδικές μου φωτογραφίες. Τις βλέπω για να θυμάμαι πόσο μπροστά έχω πάει. Πολλές φορές στην ψυχοθεραπεία πήγαινα πίσω και έδινα μια αγκαλιά στον μικρό μου εαυτό. Στα παιδιά σαν εμένα αυτό που θέλω να πω είναι ότι μόνο εμείς ξέρουμε την αλήθεια μας πραγματικά και είμαστε υπεύθυνοι να κάνουμε τους γύρω μας να το αναγνωρίζουν“.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα