Οι δυσκολίες της βιομηχανίας της βραζιλιάνικης ανόρθωσης γλουτών

Διαβάζεται σε 3'
kim kardashian
Kim Kardashian 2023 Vianney Le Caer/AP Photo

Κορυφαίος προορισμός για αυξητική και ανόρθωση γλουτών με τη χρήση λίπους θεωρείται η Τουρκία, με το Politico να εστιάζει -σε χιουμοριστική στήλη του- στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κλινικές.

Με την Κωνσταντινούπολη και το ζήτημα… της βιομηχανίας ανόρθωσης γλουτών καταπιάνεται αυτή την εβδομάδα το “Declassified”, μια εβδομαδιαία χιουμοριστική στήλη του Politico.

Όπως αναφέρει με περιπαικτική διάθεση, οι ανοησίες αυτής της εβδομάδας σάς έρχονται από την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας, μια χώρα που είναι ένα καταπληκτικό μέρος προς επίσκεψη για πολιτιστικούς λόγους, για να δοκιμάσει κανείς νόστιμα φαγητά και κυρίως για να… κάνει αυξητική γλουτών.

Η Τουρκία τώρα διαφημίζεται ως ο κορυφαίος προορισμός για αυξητική και ανόρθωση γλουτών με τη χρήση λίπους, γνωστή και ως Brazilian Butt Lift (BBL).

Υπάρχουν, πλέον, τόσες πολλές διαφημίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κλινικές που εφαρμόζουν τις εν λόγω τεχνικές, που ο Οργανισμός που επιβλέπει τα διαφημιστικά πρότυπα στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών που πρέπει να ακολουθούνται.

Ανησυχίες εκφράζουν, δε, και οι επαγγελματίες ιατροί. Η Nora Nugent, αντιπρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, δήλωσε στον Guardian ότι «οι τουρκικές κλινικές διαφημίζουν πακέτα που περιλαμβάνουν ξενοδοχείο και αεροπορικά εισιτήρια. Οι ασθενείς, μάλιστα, το βλέπουν ως ένα λογικό πακέτο. Αλλά αυτό που δεν πρέπει να κάνει κάποιος είναι να το προωθεί και να το αντιμετωπίζει ως διακοπές. Δεν πρέπει να υποτιμάτε τον κίνδυνο και να διαφημίζετε αυτές τις επεμβάσεις ως διακοπές».

Όπως αναφέρει στο ίδιο πνεύμα το Politico, αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το αφεντικό της Ryanair, ο Michael O’Leary, δεν έχει ήδη επιβάλει πρόσθετη επιβάρυνση για τους επιβάτες που φεύγουν με ένα συγκεκριμένο μέγεθος γλουτών και επιστρέφουν με άλλο…

Φυσικά, αυτές οι κλινικές μπορεί απλώς να έχουν απελπιστεί τώρα που διασημότητες όπως οι Kardashians φέρεται να έχουν αφαιρέσει τα Brazilian Butt Lift τους. «Ίσως, ένας πολιτικός να αντικαταστήσει την Kim και την Khloe ως το κατάλληλο πρόσωπο διαφημιστικής καμπάνιας για τους γλουτούς» προτείνει το Politico.

instagram / @kimkardashian

Μάλιστα, προχωρά και ένα βήμα παρακάτω, παρουσιάζοντας προτεινόμενο διαφημιστικό κείμενο: «Είχα βαρεθεί να με παρομοιάζουν με “λείο μολύβι” οι χαμηλόμισθοι αρθρογράφοι των εφημερίδων, οπότε έκανα μια βραζιλιάνικη ανόρθωση γλουτών και η ζωή μου έχει μεταμορφωθεί».

Ή ίσως όχι.

Σύμφωνα με το Politico, πολλοί πολιτικοί έχουν υποβληθεί σε αισθητική χειρουργική επέμβαση ή κάπως σχετίζονται με την εν λόγω βιομηχανία. Πρόσφατο παράδειγμα ο πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Olivier Véran, ο οποίος ανακοίνωσε το επόμενο επαγγελματικό του εγχείρημα στην Clinique des Champs-Élysées στο Παρίσι – μια κλινική υψηλών προδιαγραφών που ειδικεύεται στην αισθητική ιατρική και χειρουργική, γεγονός που οδήγησε στο να του δοθεί το παρατσούκλι «Δόκτωρ Botox».

Ο Véran έσπευσε να υπερασπιστεί την επιλογή του για τη νέα του δουλειά, λέγοντας: «Δεν θα αγγίξω πέη ή γλουτούς και θα είμαι πολύ μακριά από τα εμφυτεύματα στήθους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα