Παναγιώτα Βλαντή: “Ένιωθα ενοχές – Έκρυβα το σώμα μου με φαρδιά ρούχα”

Διαβάζεται σε 3'
Παναγιώτα Βλαντή: “Ένιωθα ενοχές – Έκρυβα το σώμα μου με φαρδιά ρούχα”

Η γνωστή ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή μίλησε για την σχέση της με τον καθρέφτη, για την ομορφιά και το πώς προκαλεί πολλές φορές ενοχές, καθώς και για τον ρόλο της Σιλβή.

Στην εκπομπή “Πρωταγωνιστές” του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha βρέθηκε καλεσμένη την Πέμπτη (18/04) η  Παναγιώτα Βλαντή, στο πλαίσιο της θεματικής “πέντε προβεβλημένες γυναίκες σπάνε τα ταμπού και μιλούν για την ομορφιά όταν τα χρόνια της αθωότητας παρέλθουν”.

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε, αρχικά, στην “επανάσταση” που έκανε στο σπίτι και στην απόφασή της να πάει στα καλλιστεία, κάτι που αρκετός κόσμος αγνοούσε. “Και καλλιστεία, και επανάσταση! Έκανα επανάσταση στο σπίτι. Δεν ήθελαν να γίνω ηθοποιός και ήθελα λίγο να νευριάσω τον μπαμπά μου. Δεν τα κατάφερα, διότι καμάρωνε τελικά. Γι’ αυτό πήγα στα καλλιστεία, για κανέναν άλλον λόγο. Ήμουν 20 χρονών και είχα πρότυπο την Υπατία. Η Υπατία με εντυπωσίασε γιατί ήταν στον 4ο αιώνα μια γυναίκα δυνατή, δασκάλα και είχε βήμα και ακουγόταν. Τη λιθοβόλησαν. Νομίζω “πλήρωσε” τον συνδυασμό των γνώσεών της και της ομορφιάς της. Προκάλεσε”.

Δεν είχα καλή σχέση με τον καθρέφτη, δεν ήμουν η όμορφη του σχολείου. Η αδερφή μου ήταν η σταρ. Ήμουν πολύ ήσυχη, ήμουν χαμηλών τόνων, και στο ντύσιμο. Δεν με καμάρωνα” είπε η Παναγιώτα Βλαντή για τα παιδικά της χρόνια.

Ο ρόλος της Σιλβή πάντως, στην αγαπημένη σειρά “Μαύρα Μεσάνυχτα”, ήταν απόλυτα σέξι, κάτι που δεν περίμενε να έχει τόσο μεγάλη επιτυχία.Ήταν σέξι ο ρόλος της Σιλβή, αλλά δεν περίμενα ότι θα πάρει τόση έκταση, με τρόμαξε. Ακόμη και τώρα αγαπούν τον ρόλο της Σιλβή. Έχω κάνει πολλές δουλειές μετά απ’ αυτό, και καλές, αλλά έχουν κολλήσει εκεί. Η ομορφιά σε όποια δουλειά κι αν πας είναι αποδεκτή, αλλά ταυτόχρονα πολλές φορές γυρνάει μπούμερανγκ. Πρέπει πάντα κάτι να αποδείξεις, να κάνεις έναν αγώνα, να πείσεις τους άλλους ότι δεν είσαι μόνο όμορφη. Παλιά υπήρχε η φήμη ότι η όμορφη δεν είναι καλή ηθοποιός”

Όπως εξομολογήθηκε: “Ένιωθα ενοχές για την ομορφιά μου. Όταν πρωτομπήκα στη σχολή μου έλεγαν “έλα μωρέ, το μουτράκι σου έχεις να δείξεις”. Και εμένα αυτό με πείραζε. Κυνηγούσα να κάνω ρόλους μαμάδες, γιαγιάδες, να κρύβω το σώμα μου με φαρδιά ρούχα. Με είχαν κάνει να νιώθω άσχημα. Μετά τα “Μαύρα Μεσάνυχτα” απελευθερώθηκα, που ήμουν κοντά στα 40. Δεν μπόρεσα νωρίτερα”.

“Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε καλές, ότι δουλεύουμε, αλλά μας αρέσει να είμαστε και ωραίες. Η ομορφιά είναι διαβατήριο στις δουλειές. Για μένα είναι ένας συνδυασμός η ομορφιά. Ελκυστική δεν είναι από μόνη της η ομορφιά, πρέπει να έχει ένα υπόβαθρο” σημείωσε η Παναγιώτα Βλαντή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα