Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού: “Ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή”

Διαβάζεται σε 2'
xrysikou
Δώρα Χρυσικού glomex

Η Δώρα Χρυσικού μιλά ανοιχτά για την επέμβαση της υστερεκτομής που υποβλήθηκε και συγκλονίζει με την εξομολόγηση για το πώς ένα αγέννητο παιδί της έσωσε τη ζωή.

Η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού έχει μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της και τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο, μία ασθένεια που όπως έχει δηλώσει αντιμετώπισε με υπερβολική δύναμη παρά το ότι βιώνει τη θλίψη και τον θυμό, αφού όπως είπε σε πρόσφατη συνέντευξή της “η αλήθεια είναι ότι ζω ανά τρίμηνο και κάθε φορά νιώθω ότι παίρνω μια επέκταση ζωής. Παλεύω πάρα πολύ με τον φόβο, άλλοτε νικάω εγώ, άλλοτε όμως νικάει ο φόβος”.

Καλεσμένη της εκπομπής “Όλα για τη ζωή μας” η γνωστή ηθοποιός μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την ολική υστερεκτομή, την επέμβαση που υποβλήθηκε όταν βρέθηκε στη βιοψία που έκανε ότι είχε ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών.

“Στη δική μου την περίπτωση, αυτό που έγινε είναι, ότι επειδή ο γιατρός μου κατάλαβε πως κάτι υπήρχε εκεί πέρα, κάναμε μια λαπαροσκοπική αφαίρεση της μιας ωοθήκης και βρέθηκε στη βιοψία ότι είχα ορώδη καρκίνο τον ωοθηκών. Κι εκεί πια έπρεπε να προβώ στην επέμβαση που λέγεται ολική υστερεκτομή, στην οποία αφαιρέθηκαν όλα τα εσωτερικά όργανα, δηλαδή η μήτρα, οι ωοθήκες, οι σάλπιγγες και κάποια επιπρόσθετα που έπρεπε στη δική μου περίπτωση”, δήλωσε αρχικά η ηθοποιός.

Σε ερώτηση για το πώς δέχθηκε αυτή τη νέα πραγματικότητα, η Δώρα Χρυσικού σχολίασε μεταξύ άλλων πως ήταν μία επώδυνη επέμβαση, καθώς εκτός από την τομή, το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι μπήκε σε μία απότομη και αιφνίδια εμμηνόπαυση. “Τα απόνερα της επέμβασης, το απότοκο είναι πολύ σοβαρό. Συνειδητοποίησα μέσα από αυτή την ιστορία και αυτό είναι το μαγικό, ότι δεν ήθελα παιδί, πάντα λέω ότι ένα αγέννητο παιδί μου έσωσε τη ζωή. Φυσικά αν ήθελα παιδί, θα το έκανα με άλλους τρόπους, είτε με το να υιοθετήσω ή μέσω παρένθετης”, είπε.

Στη συνέχεια και μιλώντας για την αφαίρεση των οργάνων της, η Δώρα Χρυσικού θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα δύναμης σε όσες γυναίκες αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα, λέγοντας πως “το γεγονός ότι έχεις αφαιρέσει αυτά τα όργανα, δεν πρέπει να σου στερεί τίποτα από αυτό που αισθάνεσαι από τη γυναικεία σου υπόσταση και φύση. Γιατί είμαστε πολλά παραπάνω από πέντε όργανα“.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα