Στέφανος Κυριακίδης για Βουγιουκλάκη: Κρύβει αλαζονεία να λες στα 62 σου “θα παίξω Αντιγόνη”

Διαβάζεται σε 3'
Στέφανος Κυριακίδης
Στέφανος Κυριακίδης Glomex/ΕΡΤ

Ο Στέφανος Κυριακίδης θυμήθηκε τη συνεργασία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στην “Αντιγόνη” και τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί για την παράσταση.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” φιλοξενήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (12/03) ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Κυριακίδης, ο οποίος έκανε μια αναδρομή στην καριέρα του, μιλώντας για τις σημαντικές συνεργασίες του, ενώ αναφέρθηκε και στον σοκαριστικό θάνατο του πατέρα του.

Ο αγαπημένος ηθοποιός αναφέρθηκε στις μεγάλες μορφές του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου, όπως η Τζένη Καρέζη και η Ζωή Λάσκαρη, αποκαλώντας τις “σταρ” και δηλώνοντας: “Πάντα κερδισμένος βγήκα από τη συνεργασία μας. Προσπάθησα να τις καταλάβω. Είχε ρίσκο, βέβαια, αυτό, γιατί υπήρχαν και εντάσεις”.

Μεταξύ αυτών, και η Αλίκη Βουγιουκλάκη, με την οποία ο Στέφανος Κυριακίδης συνεργάστηκε στην περιβόητη “Αντιγόνη”. Τότε, η “εθνική σταρ” είχε δεχτεί πλήθος αντιδράσεων και “πυρά” από τους κριτικούς με την απόπειρά της να παίξει τραγωδία.

Ο γνωστός ηθοποιός μοιράστηκε την εμπειρία του, αναφέροντας αρχικά:Την Αλίκη πήγαν να την αλλάξουν. Όχι, είναι σταρ. Είχαν βγει και έγραφαν για την παράσταση, πριν παιχτεί. Αυτό δεν ήταν έντιμο”.

Και εξιστόρησε: “Είχα πει “όχι” στην αρχή για την “Αντιγόνη”. Είχα δουλειές, αλλά και δεν ήθελα, είναι διαφορετικός ο κώδικας συνεννόησης”.

Μέσα σε δέκα λεπτά, με πήρε η Αλίκη και μου λέει “δεν μου λες Στέφανε, έχεις αντίρρηση να παίξω τραγωδία;”. “Όχι” της λέω, “δεν έχω πάρει copyright την τραγωδία”. “Έλα να περάσουμε καλά” μου λέει. Με έπεισε η αγάπη που είχε να κάνει αυτό που ήθελε να κάνει. Ήταν θέμα πώς με πλησιάζει ο άλλος. Οι σχέσεις μας και το θέατρο, για μένα, είναι το κλίμα που δημιουργεί” συνέχισε.

Και πρόσθεσε: “Το βρίσκω ανέντιμο που έγραφαν πριν ανέβει η παράσταση. Μετά την πρεμιέρα άρχισαν οι κριτικές, δεν ήταν έντιμο. Η Αλίκη ήταν πολύ καλή συνεργάτιδα, η Επίδαυρος γέμισε, ο Λυκαβηττός δεν πήγε καλά. Για να είμαστε σωστοί, πιστεύω πως κρύβει και μία δόση αλαζονείας από μέρους της. Στα 62 δεν ξυπνάς μια ωραία πρωία και λες “παίζω την Αντιγόνη”. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Κάποιος έπρεπε να την αποτρέψει. Δεν ξεκινάς απευθείας με τον χορό, ξεκινάς απ’ τα βασικά στοιχεία“.

“Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Όπου κι αν πηγαίναμε, δεν είχαμε ανταπόκριση, πιο πολύ είχαμε ανταπόκριση, όταν τελείωνε η παράσταση που έπεφταν πάνω της” κατέληξε ο Στέφανος Κυριακίδης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Στέφανος Κυριακίδης μίλησε για τον θάνατο του πατέρα του, δηλώνοντας:

“Σινεμά, πήγαινα από πιτσιρικάς, από πέντε χρονών. Ακόμα και όταν πέθανε ο πατέρας μου, όταν μάθανε ότι σκοτώθηκε, ήρθαν και με βγάλανε από το σινεμά. Δε θα το ξεχάσω. Σκοτώθηκε 33 χρονών από μια χειροβομβίδα. Τώρα είμαι δυο φορές μεγαλύτερος από ότι ήταν εκείνος όταν σκοτώθηκε. Ήταν 33 χρονών, δε θα το ξεχάσω ποτέ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα