Τα Φιλαράκια: Πόσο εύκολα θα προβάλλονταν σήμερα; Η απάντηση της Τζένιφερ Άνιστον

Τα Φιλαράκια: Πόσο εύκολα θα προβάλλονταν σήμερα; Η απάντηση της Τζένιφερ Άνιστον
Τζένιφερ Άνιστον 2023 Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Με το θρυλικό και αγαπημένο sitcom "Τα Φιλαράκια" να κατηγορείται τελευταία για έλλειψη diversity, η Τζένιφερ Άνιστον εξηγεί γιατί μία ολόκληρη γενιά θεωρεί ότι ορισμένα επεισόδια είναι προσβλητικά.

Ρέιτσελ, Μόνικα, Φοίβη, Ρος, Τσάντλερ και Τζόι. “Τα Φιλαράκια“. Έξι χαρακτήρες, αμέτρητες ιστορίες καθημερινότητας και απόλυτης τρέλας, σχέσεις φιλίας και ερωτικές που αποτελούν την πιο αγαπημένη συνήθεια εκατομμύρια τηλεθεατών -εντός και εκτός Ελλάδας- και ένα από τα πιο επιτυχημένα sitcom στην ιστορία της τηλεόρασης.

Και όσο και αν κάθε Σαββατοκύριακο στηνόμασταν μπροστά στην τηλεόραση του STAR για να δούμε τα επεισόδια της κωμικής σειράς του NBC, που προβαλλόταν από το 1994 έως το 2004, ακόμα και αν τα είχαμε αμέτρητες φορές και ξέραμε τους διαλόγους απ’ έξω και ανακατωτά, η Τζένιφερ Άνιστον σε πρόσφατη συνέντευξή της στο AFP, με αφορμή τη νέα της ταινία ‘Murder Mystery 2’, υποστήριξε πως η συγκεκριμένη σειρά δεν θα προβαλλόταν με την ίδια ευκολία σήμερα.

“Τώρα είναι λίγο δύσκολο γιατί πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός, κάτι που το κάνει πολύ δύσκολο για τους κωμικούς, γιατί η ομορφιά της κωμωδίας είναι ότι κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας, κοροϊδεύουμε τη ζωή”, δήλωσε η Άνιστον μιλώντας για την εξέλιξη της κωμωδίας σήμερα. Και πρόσθεσε: “[Στο παρελθόν] μπορούσες να αστειεύεσαι για ένα άτομο που είναι αφοσιωμένο στις απόψεις του και τις προκαταλήψεις του και να γελάς. Και τότε αυτό αφορούσε την εκπαίδευση των ανθρώπων για το πόσο γελοίοι ήταν οι άνθρωποι. Και τώρα δεν μας επιτρέπεται να το κάνουμε”.

Μιλώντας για τα “Friends” η Άνιστον φάνηκε να υποστηρίζει όσα λέγονται για τη σειρά περί έλλειψης ποικιλομορφίας και διαφορετικότητας και ανέφερε πως “υπάρχει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων, παιδιών, που τώρα επιστρέφουν στα επεισόδια και τα βρίσκουν προσβλητικά. Υπήρχαν πράγματα που δεν ήταν ποτέ σκόπιμα και άλλα που θα έπρεπε να τα είχαμε σκεφτεί καλά – αλλά δεν νομίζω ότι υπήρχε η ευαισθησία που υπάρχει τώρα”.

Κατέληξε μάλιστα λέγοντας πως “όλοι χρειάζονται την πλάκα, ο κόσμος χρειάζεται χιούμορ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τον εαυτό μας πολύ σοβαρά, ειδικά στην Αμερική που όλοι είναι τόσο διχασμένοι“.

Όπως αναφέρει το Variety, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι ηθοποιοί της σειράς μιλούν για την έλλειψη diversity της σειράς, με τη Lisa Kudrow να αναφέρει σε συνέντευξή της στο “The Daily Beast” πέρυσι, ότι οι δημιουργοί του David Crane και Marta Kauffman “δεν είχαν δουλειά” να γράφουν ιστορίες για ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων με βάσεη το δικό τους υπόβαθρο.

“Αισθάνομαι ότι ήταν μια σειρά που δημιουργήθηκε από δύο ανθρώπους που πήγαν στο Brandeis και έγραψαν για τη ζωή τους μετά το κολέγιο”, είπε η Kudrow. “Και ειδικά για σειρές, όταν πρόκειται να είναι μια κωμωδία που βασίζεται στους χαρακτήρες, γράφεις αυτό που ξέρεις. Δεν έχουν δουλειά να γράφουν ιστορίες για τις εμπειρίες του να είσαι μαύρος για παράδειγμα”, είχε πει η τηλεοπτική Φοίβη.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα