Τέιλορ Σουίφτ: Δέχεται cancel από υποστηρικτές του Ισραήλ

Διαβάζεται σε 3'
Τέιλορ Σουίφτ: Δέχεται cancel από υποστηρικτές του Ισραήλ
Taylor Swift Evan Agostini/Invision/AP

Η Τέιλορ Σουίφτ δέχεται διαδικτυακή επίθεση από υποστηρικτές του Ισραήλ. Η παρουσία της σε εκδήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Ισραήλ και τους υποστηρικτές του η στήριξη που έδειξε η Τέιλορ Σουίφτ στον λαό της Παλαιστίνης.

Υπενθυμίζεται ότι η τραγουδίστρια αναδείχθηκε πριν λίγες ημέρες Πρόσωπο της χρονιάςγια το 2023, όπως ανακοίνωσε το περιοδικό TIME.

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια, η σταρ μίλησε για τη χρονιά που έσπασε τα ρεκόρ της, την εντατική προετοιμασία της για την περιοδεία Eras Tour, την επανηχογράφηση των άλμπουμ της και τη δημόσια ζωή με τους δικούς της όρους.

Η Τέιλορ Σουίφτ έχει πουλήσει 114 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως, είναι η γυναίκα με τις περισσότερες βδομάδες στο #1 του Billboard, έχει κερδίσει 14 Γκράμι, ήταν η πιο εμπορική μουσικός του κόσμου το ‘21 (όταν η βιομηχανία προσπαθούσε να καταλάβει πώς να συνέλθει από το χτύπημα της πανδημίας), ενώ η τρέχουσα Eras περιοδεία της εικάζεται πως μπορεί να καταλήξει η εμπορικότερη στην ιστορία, με έσοδα άνω του ενός δις.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by TIME (@time)

Η Σουίφτ ανακηρύχθηκε και η κορυφαία καλλιτέχνης του Spotify για το 2023, καθώς συγκέντρωσε πάνω από 26 δισεκατομμύρια streaming στην πλατφόρμα από την 1η Ιανουαρίου. Το Billboard έχει υπολογίσει ότι η 33χρονη σταρ αποκομίζει μόνο από το Spotify κέρδη που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το PEOPLE.

Γιατί δέχεται επίθεση η Τέιλορ Σουίφτ

Η ποπ σταρ βρέθηκε πριν λίγα 24ωρα μαζί με τη Σελένα Γκόμεζ και την Κάρα Ντελεβίν σε φιλανθρωπική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Μπρούκλιν από τον Αιγύπτιο κωμικό Ράμι Γιούσεφ, για να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα διατεθούν στην American Near East Refugee Aid.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ξεκίνησε το έργο της το 1968 και δηλώνει πως δεν έχει καμία πολιτική ή θρησκευτική σχέση με την Παλαιστίνη ή άλλα κράτη. Όπως αναφέρουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους, στόχος είναι να «συγκεντρωθούν πόροι για άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης, αλλά και για τους οργανισμούς υγείας, εκπαίδευσης και οικονομικής ανάπτυξης».

Παρά τους ισχυρισμούς της οργάνωσης ότι δεν σχετίζεται πολιτικά ή θρησκευτικά με τον λαό της Παλαιστίνης, η ΜΚΟ «Monitor» τη χαρακτηρίζει άκρως πολιτική.

Όπως αναφέρει σε δελτίο της, η «Monitor» υποστηρίζει πως: «Οι αναφορές και τα ενημερωτικά δελτία της ANERA παρουσιάζουν μια πολύ προκατειλημμένη άποψη για τη σύγκρουση, αγνοώντας οποιαδήποτε παλαιστινιακή ευθύνη για τις κακουχίες και συμβάλλοντας στη δαιμονοποίηση του Ισραήλ, σύμφωνα με την Στρατηγική Durban 2001».

Λόγω της παρουσίας της στην εν λόγω εκδήλωση, η Τέιλορ Σουίφτ δέχεται “πυρά” από υποστηρικτές του Ισραήλ, με πολλούς να την κατηγορούν πως υποστηρίζει «τη λάθος πλευρά». Μάλιστα, πολλοί είναι όσοι καλούν σε cancel σε βάρος της τραγουδίστριας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα