Θοδωρής Αθερίδης: Οι κρίσεις πανικού και η απέχθεια στη βία

Διαβάζεται σε 2'
atheridis
Θοδωρής Αθερίδης glomex

Ο Θοδωρής Αθερίδης μιλά ανοιχτά για τις κρίσεις πανικού και την αγχώδη διαταραχή, την αρρωστοφοβία και τη χρήση αντικαταθλιπτικών.

Καλεσμένος στο “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος σε μία συνέντευξη – χείμαρρο μίλησε για την παιδική του ηλικία στη Θεσσαλονίκη, τις κρίσεις πανικού και την πολιτική ορθότητα.

Στην αναδρομή που έκανε στα παιδικά του χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός ανέφερε πως σε ηλικία 15 ετών άρχισε να βιώνει τις πρώτες κρίσεις πανικού, για τις οποίες όπως είπε, όσο περνάνε τα χρόνια, θεωρεί πως έχουν βιολογικό υπόβαθρο.

“Ήμουν φοβικό παιδί, με το που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου, με το που άρχισα να καταλαβαίνω ότι οι γονείς μου δεν είναι θεοί, άνθρωποι τυχαίοι είναι, που τυχαία γνωρίστηκαν… έγινε και μία μετάβαση. Έπαθα απέχθεια στη βία σε ηλικία περίπου 15 ετών ενώ πριν ήμουν μέσα στη βία“, είπε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Αθερίδης.

“Την πρώτη μου κρίση πανικού την έπαθα στα 15. Ήταν Νοέμβριος του ’80 και μιλούσαμε για θρίλερ, για μαύρη μαγεία κλπ και γυρνάει ένας φίλος μου και μου λέει έκανα σε εσένα μαύρη μαγεία. Δεν έχεις δει τη φωτογραφία σου που σου έχω τρυπήσει τα μάτια; Δεν έπαθες τίποτα. Και με πιάνει ένα… αρχίσω και δεν έχω αναπνοή, πηγαίνω στο σπίτι μου και βγαίνω στο μπαλκόνι και αρχίζω να τρέχω για να ‘δικαιολογήσω’ τους 170 χτύπους της καρδιάς μου”, είπε στη συνέχεια, περιγράφοντας όσα βίωσε.

Ζούσα ότι πεθαίνω ή ότι τρελαίνομαι […] Τις πρώτες φορές που το έπαθα ήταν σαν να κατέβηκαν εξωγήινοι μπήκαν στο μυαλό μου και είμαι δαιμονισμένος, δεν ήξερα“, πρόσθεσε ο Θοδωρής Αθερίδης και ανέφερε πως έκανε ομοιοπαθητική για να τις ξεπεράσει.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Θοδωρής Αθερίδης σχολίασε πως υπάρχει μεγάλη δόση υποκρισίας στην πολιτική ορθότητα, καθώς όπως τόνισε γνωρίζει ανθρώπους βαθιά αγενείς και βίαιους οι οποίοι χρησιμοποιούν σωστά τη γλώσσα.

“Είναι καλύτερα ο άνθρωπος να είναι εκτεθειμένος στη γλώσσα που χρησιμοποιεί για να ‘καρφώνεται’ στο τι είναι”, πρόσθεσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα