Βασίλης Καλλίδης: “Έπαθα παράλυση προσώπου από το στρες – Το είδα στον καθρέφτη”

Διαβάζεται σε 3'
Βασίλης Καλλίδης
Βασίλης Καλλίδης Glomex/ΕΡΤ

Ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης μίλησε για το πρώτο μαγαζί που άνοιξε και τις δυσκολίες τότε, αλλά και για την πάθηση στο πρόσωπό του.

Στην εκπομπή “Στούντιο 4” βρέθηκε καλεσμένος το απόγευμα της Τετάρτης (13/03) ο γνωστός σεφ Βασίλης Καλλίδης, ο οποίος μίλησε για το πρώτο μαγαζί που άνοιξε και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τότε, αλλά και για την πάθηση που

Το μαγαζί αυτό ήταν σε ένα μικρό στενάκι, δεν το έβρισκες εύκολα μιας και τότε δεν είχε GPS. Πρωτάρηδες ήμασταν τότε εμείς, χρεωμένοι με 15 δάνεια, να μπαίνει η βροχή μέσα στο μαγαζί και από κάτω να τρώνε η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Άντα Παπανδρέου. Όλοι οι επώνυμοι ήταν A list, δηλαδή ήταν 45 άτομα και δεν πίστευα ότι και οι 25 στο μαγαζί ήταν γνωστοί” είπε αρχικά ο δημοφιλής σεφ.

Και πρόσθεσε: Τι νερά έμπαιναν μέσα, τι ποντίκια είχαν μπει μέσα από τις τρύπες… Βάζαμε σφουγγάρια το πρωί, βάζαμε τσιμέντα, βάζαμε γύψους και το βράδυ ήταν κούκλα όλα! Ανάβαμε τα κεριά, βάζαμε τζαζ μουσική και ήταν όλο το μαγαζί σαν από τις Βερσαλλίες”.

“Εκεί κάθισα λιγότερο από δεκαετία, περίπου επτά χρόνια. Έφυγα γιατί ήθελα να κάνω άλλα πράγματα. Ήμασταν οι πρώτοι τότε που κάναμε και το εξής στην Ελλάδα, το 2005. Τυπώναμε κάθε ημέρα διαφορετικό μενού και είχαμε 8 κύρια πιάτα και 8 γλυκά, το οποίο είναι παρανοϊκό” είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή του, ο Βασίλης Καλλίδης αναφέρθηκε στα δύο πράγματα που του άλλαξαν τη ζωή.

Το πρώτο ήταν που είχα πάθει μία πάρεση (παράλυση) προσώπου, έπαθα μία τρομερή πάθηση και έλειπα από το δεύτερο χρόνο που θα ήμουν κανονικά στο Mega. Το είχα πάθει από το στρες. Υπάρχει και το βουβό στρες. Είμαι στις Μπαχάμες και κάνω βουτιές με τα δελφίνια και μέσα μου με τρώει το σαράκι. Με έτρωγαν διάφορα. Κι ενώ ήταν η δημιουργική στιγμή της ζωής μου. Μια μέρα ξυπνάω και είμαι έτσι. Το είδα στον καθρέφτη. Θα το πω όπως το αισθάνομαι. Ναι μεν δουλειά, τα πάντα στην τσίτα, ναι μεν ανθρώπινες σχέσεις, να βοηθήσουμε κλπ, αλλά πέφτει κόφτης και μετά είναι ο Βασίλης. Και θα κοιμηθώ τα 10ωρά μου, και θα κλείσω τα κινητά μου, και θα πάω στη Χαβάη γιατί το αξίζω” είπε.

“Όταν μπλέκεσαι με χίλια πράγματα και προσπαθείς να τους ικανοποιήσεις όλους… Είμαι ο άνθρωπος που θέλει όλοι να είναι χαρούμενοι αλλά τα τελευταία χρόνια έχω αλλάξει πάρα πολύ. Ξεβρακώνομαι στα προσωπικά μου, γενικώς στα πάντα. Όταν συνέβη ήμουν πολύ νέος, δεν ήξερα τις εξισώσεις, έλεγα “Αχ τι έπαθα”. Μετά πέρασαν τα χρόνια και είπα “Ξέρεις τι, υπάρχει και ένας Βασίλης”. Ήταν ένα καμπανάκι πολύ δυνατό” συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα