Cheetah: Η νέα κακιά της Wonder Woman ανοίγει τον δρόμο για την ταινία Thundercats;

Cheetah: Η νέα κακιά της Wonder Woman ανοίγει τον δρόμο για την ταινία Thundercats;

Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση αιλουροειδούς, σε ηρωϊκό σύμπαν, έστω και με τη μορφή διαρροής μιας φωτογραφίας, που αποσύρθηκε, αναθέρμανε τις ελπίδες όσων περιμένουν χρόνια μια ταινία Thundercats

Μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού είναι αναμφίβολα το sequel της Wonder Woman με τίτλο “WW 1984”. Η ταινία σε σκηνοθεσία της Patty Jenkins ακολουθεί τα βήματα της ηρωίδας που έκανε διάσημη την Gal Gadot, τη δεκαετία του ’80 με φόντο τον Ψυχρό Πόλεμο.

Στο πρώτο τρέιλερ του φιλμ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές Δεκεμβρίου αποκαλύφτηκαν οι δύο “κακοί” που θα κληθεί να αντιμετωπίσει αυτή τη φορά η ηρωίδα: Πρόκειται για τον Max Lord (σ.σ.: τον ερμηνεύει ο Pedro Pascal, διάσημος για τον ρόλο του Όμπερυν Μαρτέλ από το Game of Thrones) και την Cheetah (Barbara Ann Minerva), την οποία υποδύεται η γνωστή για την κωμική πάστα της ηθοποιός Kirsten Wiiig.

Στο τρέιλερ αλλά και στις αφίσες των ηρώων, η Wiig εμφανίζεται φορώντας “πολιτικά” ρούχα και δεν θυμίζει τη ζωόμορφη Cheetah των κόμικ, η αιλουροειδής φυσιογνωμία της οποίας είναι σήμα κατατεθέν της. Πολλοί φοβήθηκαν ότι στην ταινία δεν πρόκειται να γίνει η πολυαναμενόμενη μεταμόρφωσή της, ωστόσο πριν μια ημέρα διέρρευσε στο διαδίκτυο μια εικόνα που αποκαλύπτει ότι η Wiig θα ξεδιπλώσει τις αθλητικές της ικανότητες και όντως θα παρουσιαστεί στην ταινία με “δέρμα” μια τσιτάχ…

Η εικόνα που διέρρευσε:

 

Το γεγονός ότι θα παρουσιαστεί η ζωόμορφη Cheetah στη μεγάλη οθόνη αποτελεί μια μεγάλη παγκόσμια πρωτιά: Μέχρι σήμερα έχουμε δει εκατοντάδες ανθρωπόμορφα τέρατα ή ζωόμορφους ήρωες στη μεγάλη οθόνη, από λυκανθρώπους μέχρι τον Hulk και το Gollum, Ποτέ ωστόσο, στο σύγχρονο εμπορικό σινεμά, δεν έχει υπάρξει χαρακτήρας με την εμφάνιση αιλουροειδούς. Πολλοί είναι εκείνοι που σχολιάζοντας την εικόνα της Cheetah, ανέφεραν ότι θυμίζει πολύ την Cheetara από τους Thundercats και αυτό ίσως να ανοίξει όντως τον δρόμο να μεταφερθεί η δημοφιλής σειρά καρτούν σε μια live-action ταινία. Η Wonder Woman άλλωστε αποδεικνύει ότι υπάρχει η τεχνολογία για να φτιαχτεί ένας τέτοιος χαρακτήρας (πιθανώς πρόκειται για ένα συνδυασμό κοστουμιού και CGI) και άρα και το σχετικό μπάτζετ.

 

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η κουβέντα για μια live action ταινία Thundercats κρατά πολλά χρόνια: Τον Δεκέμβριο του 2008 οργίαζαν οι φήμες ότι ο Brad Pitt, o Hugh Jackman και ο Vin Diesel  είχαν κρυφά υπογράψει να υποδυθούν τους Lion-O, Tygra και Pathro σε μια κινηματογραφική μεταφορά των διάσημων αιλουροειδών. Τα σενάρια τελικώς απεδείχθησαν ευσεβής πόθος των θαυμαστών της σειράς.

Δέκα χρόνια μετά, τον Σεπτέμβριο του 2018 είχε ακουστεί ότι ο σκηνοθέτης Michael Bay (ο οποίος έχει καταπιαστεί με το να μεταφέρει όλες τις μεγάλες επιτυχημένες σειρές animation του ’80 σε ταινίες, βλέπε Transformers και Χελωνονιντζάκια) και ο ηθοποιός Ryan Reynolds (Deadpool) είχαν ξεκινήσει την παραγωγή των Thundercats. Ακουγόταν μάλιστα ότι είχε συμφωνηθεί να γυριστεί στο Abu Dhabi με budget στα 150 εκατ. δολάρια.

Ειναι γνωστό ότι ο Michael Bay χρόνια θέλει να κάνει μια ταινία Thundercats και είχε κυκλοφορήσει πως θα έχει μαζί του το team του Deadpool, δηλαδή εκτός από τον Reynolds και τους σεναριογράφους, Paul Wernick και Rhett Reese…

Τις φήμες διέψευσε ο ίδιος ο Reynolds μέσω tweet:

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, από επίσημες αναβιώσεις των Thundercats έχουν γίνει μόνο δύο νέες σειρές animation: Η πρώτη αναβίωση ήρθε το 2011 με τη σειρά “ThunderCats”, όπου οι χαρακτήρες ανασχεδιάστηκαν και είχαν αέρα… manga. Το εγχείρημα διήρκεσε μόλις μία σεζόν των 26 επεισοδίων. Η δεύτερη αναβίωση είναι το ντροπιαστικό κατά πολλούς “ThunderCats Roar” που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 22 Φεβρουαρίου. Έχει ήδη δεχθεί οργισμένες αντιδράσεις και κριτικές δεδομένου ότι κάνει τον κόσμο της Thudera χιουμοριστικό και τις περιπέτειες των Thundercats να θυμίζουν φαρσοκωμωδία. Όσο για τον σχεδιασμό των ηρώων, θυμίζει κάτι από το περιοδικό “Βαβούρα” (για όσους το θυμούνται).

Ποια είναι η Cheetah

Η Cheetah είναι ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρας δεδομένου ότι αποτελεί τη νέμεση της Wonder Woman στα κόμικ, κάτι σαν τον Λεξ Λούθορ του Σούπερμαν. Πρωτοεμφανίστηκε το φθινόπωρο του 1943 στο τεύχος Wonder Woman #6.

Η πρώτη ενσάρκωση του χαρακτήρα ήταν η Priscilla Rich, μια ντεμπιντάντ, η οποία ανέπτυξε διχασμένη προσωπικότητα στην προσπάθειά της να επισκιάσει τη Wonder Woman. Κοιτάζοντας στον καθρέφτη της, η Rich έβλεπε τον δεύτερο εαυτό της, μια ζηλόφθονη γυναίκα ντυμένη από την κορυφή μέχρι τα νύχια με το δέρμα μιας τσιτάχ που την κυρίευε να κάνει κακό. Έτσι έραψε στην πραγματικότητα το κοστούμι και άρχισε να “πλέκει” την εκδίκησή της.

 

Η ηρωίδα στο πέρασμα των χρόνων είχε πολλές άλλες ενσαρκώσεις (όπως συμβαίνει σε όλους τους ήρωες κόμικ της DC) με κυριότερη αυτή της Barbara Ann Minerva, που εμφανίστηκε το 1987. Η Minerva ξεκίνησε σαν μια αρχαιολόγος που ήθελε να κλέψει το λάσο της αλήθειας που κραδαίνει η Wonder Woman. Για να το καταφέρει έκανε μια αρχαία τελετουργεία και απέκτησε της δυνάμεις της θεότητας Cheetah, με τις οποίες αποκτά ζωόμορφη εμφάνιση, αιχμηρά νύχια, ζωώδη ένστικτα, ταχύτητα και ευελιξία αιλουροειδούς.

 

Η μονομαχία Wonder Woman – Cheetah στην ταινία animation “Wonder Woman: Bloodlines”:

Η εμφάνιση της Cheetah στην αναβίωση του New 52:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα