Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

ΑΘΗΝΑ--ΒΟΥΛΗ-Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή.(EUROKΙNISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
ΑΘΗΝΑ--ΒΟΥΛΗ-Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παντελή Καψή.(EUROKΙNISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Διαβάστε πως θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο οι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης

Δεν θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) και το προσωπικό των δημοσιογραφικών οργανισμών (μέλη της ΕΠΗΕΑ), που εργάζονται στα μαζικά μέσα ενημέρωσης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής,  στα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, κατα τη συνάντηση που είχαν.

Η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο  της Πέμπτης και στην οποία προβλέπεται "η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που απασχολούνται είτε στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ". Για την εφαρμογή της ρύθμισης προβλέπεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.

Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να ανασταλεί για ένα έτος η επιβολή φόρου 20% επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση, ενώ διατυπώθηκε και η άποψη πως η ρύθμιση αυτή πρέπει να καταργηθεί.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, και ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, δήλωσαν  μερικώς ικανοποιημένοι από τα νέα δεδομένα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Media and Internet
SHARE:

24Media Network